![]() |
چند مسئله ریاضیاتی ساده - نسخهی قابل چاپ صفحهها: ۱ ۲ |
چند مسئله ریاضیاتی ساده - پشتکار - ۱۴ تیر ۱۳۹۰ ۰۳:۴۱ ب.ظ
سلام اگه ممکنه دوستان لطف کنند و این چندتا مسئله رو برام حل کنند. پیشاپیش از محبت شما متشکرم ۱- نحوه محاسبه مشتق [tex](log n)^{log n}[/tex] ۲- [tex]\sum_{k=1}^{n}\frac{1}{k}[/tex] ۳- تعداد جملات بسط [tex](x y z)^{100}[/tex] ۴- ضریب [tex]w^{2}x^{2}y^{2}z^{2}[/tex] در بسط [tex](2w - x 3y z - 2)^{12}[/tex] چنده؟ ۵- [tex]\lim_{n \to \infty }\frac{e^{c\sqrt{n}}}{e^{\sqrt{n}}}[/tex] با تشکر از دوستان خوبم ببخشید من مبتدی و اول راهم ![]() |
چند مسئله ریاضیاتی ساده - - rasool - - 14 تیر ۱۳۹۰ ۰۴:۴۸ ب.ظ
به نظر این حقیر: جواب سوال ۱ رو در ضمیمه آوردم. (با فرض اینکه n یک متغیر است و مبنای لگاریتم هم عدد a ست). |
RE: چند مسئله ریاضیاتی ساده - mfXpert - 14 تیر ۱۳۹۰ ۰۶:۴۱ ب.ظ
جواب سوال اول: به طوری کلی مشتق توابع به فرم [tex]y=f(x)^{g(x)}[/tex] دارای فرمول مقابل هستش: [tex]y^{'}=f(x)^{g(x)}(g^{'}(x)lnf(x) g(x)\frac{f^{'}(x)}{f(x)})[/tex] این فرمول نیاز به حفظ کردن نداره چون خیلی راحت میشه به دست آوردش جواب سوال دوم [tex]\sum_{k=1}^{n}\frac{1}{n}=\frac{1}{n}\sum_{k=1}^{n}1=\frac{1}{n}*n=1[/tex] جوال سوال سوم: به طور کلی تعداد جملات بسط [tex](x_{1} x_{2} ...x_{k})^{n}[/tex] از فرمول مقابل به دست میاد: [tex]\binom{n k-1}{k-1}[/tex] جواب سوال پنج: فکر می کنم حاصل حد بی نهایت باشه با فرض اینکه c یک عدد صحیح و مثبت باشه. چون n داره به بی نهایت میل می کنه و صورت کسر از مخرج کسر بزرگتره |
RE: چند مسئله ریاضیاتی ساده - پشتکار - ۱۴ تیر ۱۳۹۰ ۰۷:۰۵ ب.ظ
(۱۴ تیر ۱۳۹۰ ۰۶:۴۱ ب.ظ)mfXpert نوشته شده توسط: جواب سوال اول: به طوری کلی مشتق توابع به فرم [tex]y=f(x)^{g(x)}[/tex] دارای فرمول مقابل هستش: [tex]y^{'}=f(x)^{g(x)}(g^{'}(x)lnf(x) g(x)\frac{f^{'}(x)}{f(x)})[/tex] ببخشید در مورد سوال دوم [tex]\sum_{k=1}^{n}\frac{1}{k}[/tex]اشتباه نوشته بودم ![]() دوست خویم در مورد سوال سوم در یه کتابی نوشته [tex]\binom{n k-1}{k-1}[/tex] و در یکی دیگه نوشته [tex]\binom{n k-1}{k}[/tex] کدوم یکی درسته؟؟ |
RE: چند مسئله ریاضیاتی ساده - mfXpert - 14 تیر ۱۳۹۰ ۱۰:۵۲ ب.ظ
در اون یکی کتاب هم ننوشته [tex]\binom{n k-1}{k}[/tex] بلکه نوشته [tex]\binom{n k-1}{n}[/tex].در نتیجه فرمول دومی هم درسته چون داریم [tex]\binom{n k-1}{n}=\binom{n k-1}{k-1}[/tex] |
RE: چند مسئله ریاضیاتی ساده - پشتکار - ۱۵ تیر ۱۳۹۰ ۱۱:۵۱ ق.ظ
من نمی دونم چرا اینطوریه؟!!! شما این تصاویر رو ببینید. من که حسابی گیج شدم. ضمنا در کتاب یوسفی پوران هم مث کتاب پارسه نوشته ![]() |
RE: چند مسئله ریاضیاتی ساده - mfXpert - 15 تیر ۱۳۹۰ ۰۵:۵۵ ب.ظ
(۱۵ تیر ۱۳۹۰ ۱۱:۵۱ ق.ظ)پشتکار نوشته شده توسط: من نمی دونم چرا اینطوریه؟!!!تصویر اول و سوم که گذاشتید دارن درباره اشیای متمایز صحبت می کنن و تصویر وسط داره درباره اشیای نامتمایز صحبت می کنه و در دو حالت متمایز و نامتمایز فرمولها فرق می کنه |
RE: چند مسئله ریاضیاتی ساده - پشتکار - ۱۶ تیر ۱۳۹۰ ۱۲:۵۴ ب.ظ
(۱۵ تیر ۱۳۹۰ ۰۵:۵۵ ب.ظ)mfXpert نوشته شده توسط:(15 تیر ۱۳۹۰ ۱۱:۵۱ ق.ظ)پشتکار نوشته شده توسط: من نمی دونم چرا اینطوریه؟!!!تصویر اول و سوم که گذاشتید دارن درباره اشیای متمایز صحبت می کنن و تصویر وسط داره درباره اشیای نامتمایز صحبت می کنه و در دو حالت متمایز و نامتمایز فرمولها فرق می کنه به نظرم اینطوری نباشه چون امروز توی کتابی دیدم . شما هم ببنید و نظر بدید!!! |
RE: چند مسئله ریاضیاتی ساده - mfXpert - 16 تیر ۱۳۹۰ ۰۱:۴۶ ب.ظ
(۱۶ تیر ۱۳۹۰ ۱۲:۵۴ ب.ظ)پشتکار نوشته شده توسط:اینقدر از کتابای مختلف فرمول گذاشتید که من خودم هم قاطی کردم!(15 تیر ۱۳۹۰ ۰۵:۵۵ ب.ظ)mfXpert نوشته شده توسط:(15 تیر ۱۳۹۰ ۱۱:۵۱ ق.ظ)پشتکار نوشته شده توسط: من نمی دونم چرا اینطوریه؟!!!تصویر اول و سوم که گذاشتید دارن درباره اشیای متمایز صحبت می کنن و تصویر وسط داره درباره اشیای نامتمایز صحبت می کنه و در دو حالت متمایز و نامتمایز فرمولها فرق می کنه الان دقیقا بگید با چه بحث یا موضوعی مشکل دارید؟ |
RE: چند مسئله ریاضیاتی ساده - پشتکار - ۱۶ تیر ۱۳۹۰ ۰۸:۰۶ ب.ظ
نقل قول: اینقدر از کتابای مختلف فرمول گذاشتید که من خودم هم قاطی کردم! با این بحث که کدوم فرمول درسته؟ البته [tex]\binom{n k-1}{k-1}[/tex] رو حودم تست کردم درسته درسته... ولی بقیه رو نمی دونم واسه چیه و چطوریه ![]() |
چند مسئله ریاضیاتی ساده - mfXpert - 17 تیر ۱۳۹۰ ۱۲:۲۲ ق.ظ
بحث مربوط به تقسیم اشیا حالت های مختلفی داره مثلا اینکه بگیم اشیا متمایز هستن یا غیر متمایز یا اینکه بگیم فرضا در جعبهی اول حداکثر n تا شی بره و خیلی حالت های دیگه.اما در حالت کلی ۳ یا ۴ تا فرمول بیشتر وجود نداره و با همین فرمولها میشه تمام این حالتها رو حل کرد. |
چند مسئله ریاضیاتی ساده - Fardad-A - 17 تیر ۱۳۹۰ ۱۰:۰۱ ق.ظ
من که نفهمیدم دوستان چند تا سوالتون رو جواب داده اند . سوال دومتون تا جایی که من میدونم جواب ساده ای نداره و بهش میگن سری اعدا هارمونیک . حدش بسمت ۵ میره ولی بی خیالش بشید . اگه خیلی کنجکاوید سری H با اندیس n را جستجو کنید. سوالات سوم و چهارم که تعداد جملات یک بسط(تعداد ترکیب) و ضریب یک جمله در بسط رو میخواهند با نوشتن فرمول کلی بسط نیوتن بسادگی قابل حل هستند و این فرمولها در هر کتاب گسسته پیدا میشه. اگه ندارید بفرمایید تا بنویسم. و اما سوال پنجم: [tex]e^{c\sqrt{n}}/e^{\sqrt{n}}=e^{\sqrt{n}(c-1)}\Rightarrow[/tex] پس اگر c بزرگتر از یک باشد جواب مثبت بی نهایت و اگر کوچکتر از یک باشدصفر و اگر یک باشد جواب یک خواهد بود. |
RE: چند مسئله ریاضیاتی ساده - grayman - 17 تیر ۱۳۹۰ ۰۳:۴۶ ب.ظ
(۱۷ تیر ۱۳۹۰ ۱۰:۰۱ ق.ظ)Fardad-A نوشته شده توسط: من که نفهمیدم دوستان چند تا سوالتون رو جواب داده اند .ببخشید سری هارمونیک یک سری واگرا است و حد نداره. |
RE: چند مسئله ریاضیاتی ساده - Fardad-A - 17 تیر ۱۳۹۰ ۰۴:۰۷ ب.ظ
(۱۷ تیر ۱۳۹۰ ۰۳:۴۶ ب.ظ)grayman نوشته شده توسط:(17 تیر ۱۳۹۰ ۱۰:۰۱ ق.ظ)Fardad-A نوشته شده توسط: من که نفهمیدم دوستان چند تا سوالتون رو جواب داده اند .ببخشید سری هارمونیک یک سری واگرا است و حد نداره. ولی انگار سری هارمونیک به یک تابعی بنام ریمان...... همگراست. بهر حال من مطمئن نیستم. |
RE: چند مسئله ریاضیاتی ساده - پشتکار - ۱۷ تیر ۱۳۹۰ ۰۴:۲۳ ب.ظ
(۱۷ تیر ۱۳۹۰ ۱۲:۲۲ ق.ظ)mfXpert نوشته شده توسط: بحث مربوط به تقسیم اشیا حالت های مختلفی داره مثلا اینکه بگیم اشیا متمایز هستن یا غیر متمایز یا اینکه بگیم فرضا در جعبهی اول حداکثر n تا شی بره و خیلی حالت های دیگه.اما در حالت کلی ۳ یا ۴ تا فرمول بیشتر وجود نداره و با همین فرمولها میشه تمام این حالتها رو حل کرد. خب اگه ممکنه این فرمولها رو اینجا بیارید. ممنونم. (۱۷ تیر ۱۳۹۰ ۱۰:۰۱ ق.ظ)Fardad-A نوشته شده توسط: سوال دومتون تا جایی که من میدونم جواب ساده ای نداره و بهش میگن سری اعدا هارمونیک . حدش بسمت ۵ میره ولی بی خیالش بشید . اگه خیلی کنجکاوید سری H با اندیس n را جستجو کنید.سوال سوم رو راه حلش رو پیدا کردم ولی چهارم رو نمی فهمم چطوری حل شده. میشه شما راهنمایی کنید؟ ![]() از همه دوستان متشکرم ![]() آقا اصلا یه کار می کنم: ۱- تعداد حالات n شئ متمایز در K ظرف متمایز ۲- تعداد حالات n شیئ متمایز در K ظرف مشابه ۳- تعداد حالات n شیئ مشابه در K ظرف تمایز ۴- تعداد حالات n شیئ مشابه در K ظرف مشابه هر کدوم رو با چه فرمولی میشه حل کرد؟ |