![]() |
چرا صدای ضبطشدهمان متفاوت به نظر میرسد - نسخهی قابل چاپ |
چرا صدای ضبطشدهمان متفاوت به نظر میرسد - k_111 - 18 مرداد ۱۳۹۲ ۰۸:۲۶ ب.ظ
مطلبی مرتبط با جک: بدترین صدایی که آدم میشنوه صدای ضبط شده خودش هست ![]() بن هورنزبی، استاد صداشناسی دانشگاه وندربیلت میگوید: «زمانیکه صحبت میکنید، تارهای صوتی گلوی شما ارتعاش میکند. این ارتعاش همچنین باعث میشود پوست، جمجمه و حفرات دهانی شما نیز به ارتعاش درآید؛ و این نوسانات به شکل صوت ادراک میشود.» این ارتعاشات با امواج صوتی که از دهان شما به پرده صماخ گوشتان منتقل میشوند ترکیب شده و به صدای شما کیفیتی میبخشد که هیچ کس دیگری به غیر از خود شما آن را آن را نمیشنود. زمانیکه شما صدای خود را از یک بلندگو یا ضبط صوت میشنوید، این صدا را تنها به واسطه هدایت صوتی هوا درک میکنید. هورنزبی میگوید: «صدایی که ما به این شکل میشنویم، فرکانس پایینتری نسبت به ارتعاشات استخوانی دارد. دلیل اینکه ما صدای طبیعی خود را دوست داریم، این است که غنیتر و قدرتمندتر است.» هورنزبی در پایان میگوید: «بسیاری از افراد مرتب دکمه بازپخش ضبط صوت را فشار میدهند؛ چرا که ذهن حاضر نیست قبول کند صدای غریبهای که میشنود، صدای خود ما است.» مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید. |
RE: چرا صدای ضبطشدهمان متفاوت به نظر میرسد - saho - 18 مرداد ۱۳۹۲ ۰۸:۳۰ ب.ظ
جالب بوذ.ممنون |
RE: چرا صدای ضبطشدهمان متفاوت به نظر میرسد - k_111 - 18 مرداد ۱۳۹۲ ۰۹:۲۱ ب.ظ
(۱۸ مرداد ۱۳۹۲ ۰۹:۰۸ ب.ظ)berkeley نوشته شده توسط: این مطلب زیاد علمی نیست!! فکر کنم کسی که کارش صداشناسی هست این مطلبی که شما گفتید رو حتما میدونه |
RE: چرا صدای ضبطشدهمان متفاوت به نظر میرسد - M4$0UD - 18 مرداد ۱۳۹۲ ۱۱:۴۸ ب.ظ
(۱۸ مرداد ۱۳۹۲ ۰۹:۰۸ ب.ظ)berkeley نوشته شده توسط: این مطلب زیاد علمی نیست!! به نظر من شما اشتباه می گید. این پدیده هیچ ربطی به خطای نمونه برداری نداره. مثال ساده اش این که شما وقتی صدای ضبط شده دوستتون در مقایسه با صدای واقعی اون را می شنوید تفاوت زیادی احساس نمی کنید. اما این پدیده فقط برای صدای شما اتفاق میفته که دلیلش هم چیزی هست که دوستمون نوشتند. می تونید لینک های زیر را هم مطالعه بفرمایید: مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید. مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید. |
RE: چرا صدای ضبطشدهمان متفاوت به نظر میرسد - k_111 - 19 مرداد ۱۳۹۲ ۰۱:۰۷ ق.ظ
(۱۹ مرداد ۱۳۹۲ ۱۲:۵۶ ق.ظ)berkeley نوشته شده توسط:به نظر من مطلب شما هم درسته ولی تاثیرش به نسبت نظریه بالا کمتره(18 مرداد ۱۳۹۲ ۱۱:۴۸ ب.ظ)M4$0UD نوشته شده توسط:(18 مرداد ۱۳۹۲ ۰۹:۰۸ ب.ظ)berkeley نوشته شده توسط: en.wikipedia.org/wiki/Audio_frequency شما لطف کن برو یه فیلمی که صدای خودت و صدای یه آشنا دیگه توش هست رو گوش کن ببین اختلاف صدای شما با صدای ضبط شده بیشتره یا اختلاف صدای آشنای توی فیلم اگه اختلاف صداهای هر دو نفر با هم برابره پس حرف شما ۱۰۰% درسته |
RE: چرا صدای ضبطشدهمان متفاوت به نظر میرسد - k_111 - 19 مرداد ۱۳۹۲ ۰۲:۲۳ ق.ظ
(۱۹ مرداد ۱۳۹۲ ۰۱:۱۲ ق.ظ)berkeley نوشته شده توسط: بزرگ شدین و بیشتر مطالعه کردین اینو میفهمینببخشید دکتر ![]() ![]() میخواستم ببینم احیانا خودش هستید یا نه؟ ![]() شدی شبیه کاهنان بعضی از فرقه ها (خوشبختانه تو کشور ما همچین چیزی وجود نداره)که یه کتاب نامربوط(شاید هم یه خورده مربوط) دست میگیرن و طبق اون برای همه چیز از اون کتاب مطلب در میارن (۱۸ مرداد ۱۳۹۲ ۰۹:۲۷ ب.ظ)berkeley نوشته شده توسط: دوستانی که بحث سیگنالینگ رو نخوندن ی مطلب غیر علمی تو ذهنشون هک نشه!!یعنی کل علم تو زمینه صدا توی ۲ فصل سیگنالینگ هست و بقیه مطالب غیر علمی؟ با ۲ فصل یه کتاب داری یه نظریه رو رد میکنی؟ راستی گوشی تلفن ما خش خش میکنه میشه طبق اون ۲ فصل بگی که مشکلش چیه؟ ![]() |
چرا صدای ضبطشدهمان متفاوت به نظر میرسد - M4$0UD - 19 مرداد ۱۳۹۲ ۰۲:۵۸ ق.ظ
نقل قول: این مطلب زیاد علمی نیست!! نقل قول: اگه ندونه باید به سواد خودش شک کنه. این مطلب رو برا این نوشتم تا دوستانی که بحث سیگنالینگ رو نخوندن ی مطلب غیر علمی تو ذهنشون هک نشه!! نقل قول: مهندس شما زحمت بکشید فصول ۴-۶ کتاب سیگنال های گسسته در زمان اپنهایم رو بخونید که مرجع اصلی درس سیگنالینگ هستش خوشختانه من این درس را پاس کردم این کتاب را هم که می فرمایید حداقل دوبار خوندم، اما بازهم برای این که بدون دلیل صحبت نکنم با یکی از دوستانم که مهندس برق-مخابرات دانشگاه صنعتی اصفهان هست هم صحبت کردم. ایشون هم حرف بنده را تایید کرد. من یک مثال ساده زدم. دو تا لینک مرتبط با صحبتم را هم براتون فرستادم. در خانه اگر کس است یک حرف بس است! |
RE: چرا صدای ضبطشدهمان متفاوت به نظر میرسد - Amir V - 19 مرداد ۱۳۹۲ ۰۴:۰۳ ق.ظ
سلام. صحبت آقای برکلی تایید میشه. منم این رو توی VoIP خوندم. فصل سیگنالینگ که مربوط به نمونه برداری از سیگنال صدا و تبدیل آنالوگ به دیجیتال هستش. Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 4 Beta |
RE: چرا صدای ضبطشدهمان متفاوت به نظر میرسد - k_111 - 19 مرداد ۱۳۹۲ ۰۴:۵۹ ق.ظ
(۱۹ مرداد ۱۳۹۲ ۰۳:۰۱ ق.ظ)berkeley نوشته شده توسط: اینی هم که میگید گوشیتون خش خش میکنه و ... احتمالا گوشتون مشکل داره. خودتون رو نشون ی متخصص بدیدسومین گروه رو یادت رفت بگی ۳-کسی که خودش رو انیشتین میدونه پیش متخصص رفتم گفت علم پزشکی هنوز اونقدر پیشرفت نکرده گفت باید بری پیش یه نفر که سیگنال خونده باشه، اون با یه کتاب و چند تا فرمول همه چی رو درباره هرچی که با صدا ارتباط داره میدونه باشه از این به بعد ارزش علمی تمام مطالبی رو که میخونم میدم شما برای من تعیین کنید حالا لطف کنید ارزش علمی لینکهای زیر رو تعیین کنید مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید. مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید. |
چرا صدای ضبطشدهمان متفاوت به نظر میرسد - M4$0UD - 19 مرداد ۱۳۹۲ ۱۲:۵۱ ب.ظ
صورت مسئله چیست؟ چرا صدای ضبطشدهمان متفاوت به نظر میرسد؟ صورت مسلئه این نیست که: چرا صدای ضبط شده دوستمان متفاوت به نظر میرسد؟ پس اصولا این مطلب هیچ ربطی به عمل ضبط کردن صدا نداره. اما چیزی که Amir V و برکلی بهش اشاره می کنند مربوط به خطای کوانتیزاسیون هست که سعی می کنم یه توضیح کوچیک در موردش بدم: محدوده شنوایی انسان ها چیزی بین ۲۰Hz تا ۲۰KHz هست. اما در اینجا صحبت بر سر صوت انسان هست. یک انسان معمولی می تونه صدایی با حداکثر مولفه فرکانسی برابر با ۴Khz تولید کنه. طبق قضیه نایلکوییست برای این که سیگنال مورد نظرمون را به درستی و به صورت کامل داشته باشیم باید با نرخ ۲fmax از سیگنال نمونه بردرای کنیم، یعنی فرکانس ۸Ksample/s. خوب بعد از نمونه برداری ما باید مقادیر نمونه برداری شده را که یه مقدار پیوسته هست را به یک سری عدد باینری گسسته تبدیل کنیم به این عمل کوانتیزاسیون می گند. مشخصه که هر چه تعداد بیت مورد استفاده بیشتر باشد خطای کوانتیزاسیون کاهش پیدا میکنه ( خطای کوانتیزاسیون همون خطایی است که به خاطر اختلاف مقدار پیوسته و مقدار گسسته انتخاب شده برای اون مقدار به وجود میاد) اما ما در سیستم ها مختلف چطور از صدامون نمونه برداری می کنیم: CD Quality: 44.1Khz , 16 bit for each sample Medium Quality: 22Khz , 8 bit for each sample Low Quality: 11Khz , 8 bit for each sample Telephone Quality: 8Khz, 8bit for each sample در تمامی موارد بالا فرکانس نمونه برداری مناسبی برای صوت انسان انتخاب شده است، اما خطای کوانتزاسیون همچنان وجود دارد که باعث افت کیفیت صدای ضبط شده می شود. اما این افت کیفیت به حدی نیست که مثلا وقتی شما صدای ضبط شده دوستتون را می شنوید تعجب کنید که چرا صداش اینطوریه این اتفاق فقط برای صدای شما میفته و دلیل این تفاوت هم ، همین چیزی هست که دکتر هورزبی گفتند. حرفی دیگه ندارم ببخشید که طولانی شد. |
چرا صدای ضبطشدهمان متفاوت به نظر میرسد - publin - 20 مرداد ۱۳۹۲ ۰۳:۲۸ ب.ظ
مطلب جالبی بود ممنون بازم به اطلاعاتم اضافه شد ![]() |