تالار گفتمان مانشت
پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران بالاتر از سایر دانشکده های مهندسی ایران (مرداد۹۲) - نسخه‌ی قابل چاپ

پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران بالاتر از سایر دانشکده های مهندسی ایران (مرداد۹۲) - sepidsal - 07 مرداد ۱۳۹۲ ۰۲:۵۴ ب.ظ

بر اساس رتبه بندی جدید بین المللی دانشکده های فنی دانشگاه تهران بالاتر از سایر دانشکده های مهندسی در ایران قرار گرفت.

نظام رتبه‌بندی کیو اِس:
در ویرایش سال ۲۰۱۲ این نظام، در حوزه علوم فنی-مهندسی و فناوری تنها دو دانشگاه برتر ایرانی هستند که نام آنها در فهرست ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا وارد شده که نام دانشگاه تهران در رتبه نخست دانشگاه های ایران قرار دارد. در این نظام رتبه‌بندی، دانشگاه تهران با کسب رتبه ۲۷۲ جهانی و دانشگاه صنعتی شریف با کسب رتبه ۲۸۰ جهانی توانسته‌اند جایگاه خود را در فهرست دانشگاه‌های برتر دنیا تثبیت کنند. در رتبه‌بندی موضوعی کیو اِس نیز دانشگاه‌های تهران و صنعتی شریف با کسب رتبه ۱۵۱-۲۰۰ در موضوع مهندسی عمران و سازه در فهرست ۲۰۰ دانشگاه برتر این حوزه موضوعی قرار داده شده‌اند. شایان ذکر است رتبه کلی دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتی شریف در ویرایش ۲۰۱۲ این نظام رتبه‌بندی نیز با رتبه ۵۵۱-۶۰۰ بالاتر از دانشگاه صنعتی شریف با رتبه ۶۰۰+ قرار گرفته است.

نظام رتبه‌بندی شانگهای :
در رتبه‌بندی کلی این نظام دانشگاه تهران تنها دانشگاه ایرانی است که در فهرست ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار دارد. دانشگاه تهران در سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ توانسته است به ترتیب رتبه‌های ۴۰۲-۵۰۱، ۴۰۱-۵۰۰، ۳۰۱-۴۰۰، و ۳۰۱-۴۰۰ را کسب کند. در آخرین ویرایش این رتبه‌بندی در سال ۲۰۱۲ و در حوزه موضوعی علوم رایانه دانشگاه‌های صنعتی شریف، امیرکبیر، و تهران توانسته‌اند به ترتیب رتبه‌های ۱۰۱-۱۵۰، ۱۵۱-۲۰۰، و ۱۵۱-۲۰۰ را به خود اختصاص دهند.

رتبه‌بندی یورَپ :
در ویرایش اخیر این نظام رتبه‌بندی در سال ۲۰۱۲-۲۰۱۳ نام ۱۵ دانشگاه ایرانی در فهرست ۱۰۰۰ دانشگاه برتر دنیا در حوزه علوم فنی-مهندسی، رایانه، و فناوری به چشم می‌خورد که نام دانشگاه تهران باز هم بالاتر از همه است.

نظام رتبه‌بندی ملی تایوان:
در حوزه فنی-مهندسی آخرین ویرایش نظام رتبه‌بندی ملی تایوان نام چهار دانشگاه ایرانی به چشم می‌خورد. باز هم دانشگاه تهران با کسب مجموعاً ۶۵/۱۹ توانسته است رتبه اول ملی و رتبه ۱۲۳ بین‌المللی را بدست آورد. پس از دانشگاه تهران، دانشگاه‌های صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف، و علم و صنعت به ترتیب توانسته‌اند رتبه‌های بعدی ملی و ۱۲۹، ۱۴۸، و ۲۰۱ بین‌المللی در حوزه فنی-مهندسی را کسب کنند. در رتبه‌بندی موضوعات جزئی‌تر این نظام، دانشگاه تهران در موضوعات علوم رایانه، مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی شیمی، و مهندسی عمران در جایگاه نخست کشور و جلوتر از دیگران قرار دارد. اما در موضوع علوم مواد دانشگاه شریف در جایگاه اول و دانشگاه تهران در رتبه دوم قرار دارند.

رتبه­بندی ESI وابسته به پایگاه وب آو ساینس (Web of Science):
در حوزه فنی-مهندسی این نظام نیز دانشگاه تهران در صدر دانشگاه‌های ایران قرار گرفته و توانسته است بیشترین استناد و بیشترین میزان سرانه استناد به هر مقاله را به خود اختصاص دهد. در حوزه علوم مواد دانشگاه صنعتی شریف با کسب بیشترین تعداد استناد و بیشترین میزان سرانه استناد در جایگاه اول و دانشگاه تهران در جایگاه دوم ملی قرار دارند.


مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمی‌باشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.