تالار گفتمان مانشت
راهنمای درس خوندن مانشت! - نسخه‌ی قابل چاپ

صفحه‌ها: ۱ ۲ ۳ ۴
راهنمای درس خوندن مانشت! - admin - 24 خرداد ۱۳۸۹ ۱۲:۵۲ ب.ظ

به نام خدا

بعد از مدتی یه مقدار وقت کردم که بنویسم. می خوام از تجربه درس خوندن خودم بنویسم شاید به درد دوستان عزیز بخوره.

Exclamationدرس خوندن مثل هر کار دیگه ای شرایط خاص خودش رو داره. اول از همه نیاز به تمرکز حواس داره. اینکه فکر شما به جایی مشغول نباشه. مشغولیات ذهنی زیادی ممکنه واسه شما به وجود بیاد. ممکنه که شما کارمند جایی باشید و کلی تمرکزتون رو به این خاطر از دست بدین. ممکنه که درس های شما در طول ترم تمرکز فکری شما رو به هم بزنن و یا حتی ممکنه که فکر به کنکور و رتبه و دانشگاه تمرکز شما رو به هم بزنن. و هزاران دلیل دیگه که همه در موفقیت شما تاثیر داره. برای موفقیت باید عوامل مزاحم رو از خودتون دور کنید. من یه مثال از عوامل مزاحم دیگه هم نشون شما بدم. حذف درس! شما از یک درس می ترسید و اون رو حذف می کنید. دلیل حذفتون شاید تنفر از درس و یا دغدغه زمان باشه! اما همین حذف درس در بلند مدت خودش باعث عدم تمرکز شما میشه. فکر کردن به وقت هم خودش تمرکز زدا است. اینکه فکر کنید وقت کم دارید و نمی رسید همه درس‌ها رو بخونید. پس یک بار واسه همیشه این تفکرات رو دور بریزید. قبل از شروع درس اون مغزتون رو! پر کنید از افکار مثبت و سازنده. من خودم تنها به رتبه ۱ و دانشگاه شریف فکر می کردم. هر چند رتبه ۱ نشدم اما به هر حال از تاثیر مثبت این فکرم در طول درس خوندن بهره بردم.

Confusedدر طول دوران درس خوندن خیلی اوقات پیش میاد که نا امید بشین. دلایل این نا امیدی چند چیز می تونه باشه. یکیش نفهمیدن یک موضوع در یک درس و مشقت اون می تونه باشه تا فکر به کم آوردن وقت و ... بدونید که این ناامیدی واسه همه است. باید تلاش کنید. این نا امیدی حتی سر جلسه هم ممکنه به سراغتون بیاد. خیلی دیدم افرادی رو که سر جلسه نا تمام برگه رو تحویل می دن! دلیلش ناامیدی است و بس.

Huhتا اینجا که گفتم بحث های درسی نبود. به نظرم اگه با موضوعات روحی کنار بیاین ۳۰ درصد راه رو رفتین! تنها کسی نفر اول می شه که بهش ایمان داشته باشه. هیچ آدم بی اراده ای توی مسابقه رتبه نمیاره. اینجاست که تکیه کردن به یه تکیه گاه محکم به کارتون میاد. من توکلم رو به خدا کردم و ازش نتیجه گرفتم. ممکنه که تکیه گاه شما کس و یا چیز دیگه ای باشه. به هر حال بهتره به چیزی اعتماد کنید که به نفعتونه. من نمی خوان درس خداشناسی بدم ممکنه که شما یک بت رو برای آرامش مناسب ببینید. انتخاب با خودتون. ببینید که کی می تونه شما را آروم کنه. ولی به راستی کسی جز خدا نمی تونه واسه روحیه بخشی و پر شدن از انرژی خوب باشه. من با هر موفقیت اون رو شکر می کنم و با هر رسیدن هدف بزرگتری رو ترسیم می کنم و ازش می خوام کمکم کنه. خدا رو شکر که بی منت عطا می کنه. تلاش رو توی وجود آدم‌ها می گذاره، بعضی وقت‌ها حولت می ده. من دست های غیبی خدا رو در کمک به بنده هاش دیدم.

Smileحالا که از هر لحاظ خودت رو آماده کردی می تونی با خیال راحت درس هات رو شروع کنی. واسه درس خوندن باید استرانژی داشته باشی. برنامه اتون رو روی دیوار کنار تمام جملات مثبت و زیبایی که نوشتین بنویسین. یا یه جمله زیبای رو دیوار خودم افتادم‌: "ان الفضل بید الله یوتیه من یشاء والله ذو الفضل العظیم" برنامه رو بنویسید، روی دیوار بزنید و تا پای جونتون بهش وفادار باشید. اجبار کنید که بهش وفادار باشید. اما چه طور برنامه رو بنویسید؟

Idea من این کار رو کردم‌: روز رو سه تکه کردم! صبح‌، ظهر و شب + یک ساعت اضافه! توی هر کدوم از تکه‌ها یک موضوع رو از یه درس (مثلاً یه فصل از یه درس) رو می خوندم. توی هر هفته ۴ یا ۵ درس رو انتخاب می کردم. حساب هر درس دستم بود و بر اساس نیازم به دونستن هر درس خانه های خالی رو از شنبه تا جمعه پر می کردم. تابستون که وقتم کلاً خالی بود رو اینطور گذروندم یک ماه هم به خاطر برخی مشکلات درس مخوندم. سعی می کردم که روال منطقی دروس در حد امکان حفظ بشه . دروس مشابه رو توی یه زمان هیچ وقت نمی خوندم. به عنوان نمونه ذکر می کنم. توی سید بندی من هیچ وقت ساختمان و الگوریتم همراه هم نبودن. تا وقتی که ساختمان تموم نشده بود الگوریتم شروع نمی شد. تا زمانی که منطقی تموم نشده بود معماری شروع نمی شد. تا زمانی که نظریه تموم نشده بود، زبان های برنامه سازی و بعدش کامپایلر شروع نمی شد. دروس دیگه هم همین طور. اوایل خوندن دروس یه خورده وقت گیر بود. بخصوص که من اوایل مراجع رو می خوندم. بعد از یکی دو بار مطالعه( بستگی به تسلطم به موضوع) شروع به خوندن کتاب های تستی و نکات کوتاه و کنکور کردم. هر فصل یه کتاب تستی رو توی یک تکه روز درس می خوندم. سعی می کردم که در اولین دور تستهای فرد و یا حتی شانسی رو حل کنم . همه تست رو حل نمی کردم. در دور دوم بقیه تست‌ها رو. با این روش من هفته ای ۴ یا ۵ درس رو مرور می کردم. واسه هر درس حدود ۷ تکه روز وقت می گذاشتم و می خوندم. بعد از مدتی دیگه هیچگاه منابع رو نخوندم و فقط کتاب کنکوری و نکات کوتاه و سریع رو می خوندم. سرعت خوندن من همون طور که گفتم هفته ای ۴ ۵ درس بود و هر ماه همه دروس رو مرور می کردم. بعد از مدتی حس کردم که همه دروس رو می دونم. یادم میاد که دو سه هفته قبل کنکور درس نمی خوندم دیگه!! سر جلسه می دونستم که کدوم سوال غلطه‌، کدوم حذف می شه‌، کدوم چه سالی تکرار شده و ... یادش به خیر ۱۱ تا سوال رو نزدم، ۹ تاش حذف شد!

Sleepyدوستان اعتماد به نفس یه روحیه درونیه و تنها زمانی ایجاد می شه که خودتون بخواین. زمانی که خودتون رو کوچیک نبینید. ارزش های خودتون رو به دانشگاه و ... ندونین . کنکور نه ربطی به دانشگاه آزاد داره و نه شهر تحصیلتون و نه نژاد شما. البته در همه مراحل زندگی اینطوریه. شما اگه بخواین همه دنیا شما رو می شناسن. اگه بخواین به همه جا می رسید. به خودتون اعتماد داشته باشید و برین توی دل حوادث و سختی‌ها و بدونید که بدون سختی کشیدن راحتی ای به دست نمیاد.


راهنمای درس خوندن مانشت! - فرزین - ۲۵ خرداد ۱۳۸۹ ۱۰:۴۲ ق.ظ

دوستان مطالعه این کتاب‌ها خالی از فایده نیست
۱-بی نام (تااطلاع ثانوی) ------ نشر گاج
۲-کنکورت را قورت بده ----------نشر خیلی سبز
۳-عوامل موفقیت در آزمون سراسری--نشر سازمان سنجش
در ضمن استفاده از شیوه مطالعه دانشجویان موفق نظیر آقای تنهایی و سایر دانشجویان برتر
هم کمک کننده است

راهنمای درس خوندن مانشت! - ehsanmode - 28 مرداد ۱۳۸۹ ۰۲:۵۵ ق.ظ

سلام دکتر تنهایی من از ۲۲ مرداد شروع کردم برنامم این شکلیه:
اواخر مرداد شهریور‌: خواندن ریاضیات و تخصصی(۴۰ روز)
مهر و آبان‌: خواندن مشترکا با مرور ریاضیات و تخصصی‌ها (۵۲ روز)
آذر‌: مرور همه دروس با حل تست(۳۵ روز)
دی: مرور سریع و ۹۰% وقت گذاشتن رو تست (۲۶ روز)
بهمن‌: حل کنکورهای ۸۰ تا ۸۹ و ۱۶ آزمون پارسه و ۵ آزمون ماهان و ۴ آزمون تسلط (۲۳ روز)
درسته که ماه اول ریاضیات و تخصصی میخونم ولی بعدش همه را موازی جلو میرم. اولین فاکتورم اینه که ریاضییات رو زودتر تست بزنم و سرعت حلم رو بالا ببرم. من بی صبرانه منتظر جواب و نظر خواهی دوستان و دکتر هستم.

راهنمای درس خوندن مانشت! - samanium - 27 دى ۱۳۸۹ ۰۲:۳۷ ب.ظ

سلام
سازه های بتنی رو دیدین که تو مراحل اولیه چیز زیادی ازش معلوم نیست و شکل خاصی نداره؟
تو مراحل آغازین خوندن واسه ارشد اینجور وضعی پیش میاد‌، با تلاش و گذاشتن وقت خصوصا روی منابع اصلی
کم کم شکل سازه ارشد شما نمایان میشه
و بعد با اعتماد به نفس و بدور از حاشیه( پپ گواردیولا مربی بارسلونا در پاسخ کرکری خوندن رقباش همیشه میگه ما کار خودمونو مرحله به مرحله پیش می بریم و به دیگران کاری نداریم)
کم کم که اون شاکله شکل گرفت میتونید بیشتر رو جزئیات کار کنید !
موفق و پیروز باشید

RE: راهنمای درس خوندن مانشت! - mosavat - 27 دى ۱۳۸۹ ۰۷:۴۳ ب.ظ

کاش میشد از جناب آقای تنهایی بخاطر این پست بسیار بسیار بسیار مفید و
روحیه بخش بیش از یکبار تشکر کرد ‌، ولی متاسفانه این دکمه تشکر یکبار بیشتر کار نمیکنه

RE: راهنمای درس خوندن مانشت! - admin - 28 دى ۱۳۸۹ ۰۱:۳۴ ق.ظ

(۲۷ دى ۱۳۸۹ ۰۷:۴۳ ب.ظ)daneshju-arshad-manesht نوشته شده توسط:  کاش میشد از جناب آقای تنهایی بخاطر این پست بسیار بسیار بسیار مفید و
روحیه بخش بیش از یکبار تشکر کرد ‌، ولی متاسفانه این دکمه تشکر یکبار بیشتر کار نمیکنه

اینکه راه حل داره!! الان این جواب منو هم تشکر کنید تا بشه دو تا تشکر!! Big Grin

راهنمای درس خوندن مانشت! - fatima1537 - 28 دى ۱۳۸۹ ۰۳:۳۷ ب.ظ

با سلام
من هم برای کنکور کاردانی به کازشناسی از همین روشهای دکتر تنهایی
استفاده کردم و تا آخرین لحظه هم نا امید نشدم و خدارو شکر نتیجه گرفتم

راهنمای درس خوندن مانشت! - admin - 29 دى ۱۳۸۹ ۰۴:۰۸ ق.ظ

خدا رو شکر که این روش‍ها نتیجه هم داده.

به نشانه تشکر این یکی رو هم تشکر باران نمایید Big Grin

راهنمای درس خوندن مانشت! - mosaferkuchulu - 29 دى ۱۳۸۹ ۰۴:۵۳ ب.ظ

سلام
واسه کسی که سال سوم هست نظرتون چیه اگر توی طول ترم ۶ مراجع اصلی و بخونه و تابستون شروع کنه به خوندن کتاب های تست؟

راهنمای درس خوندن مانشت! - admin - 29 دى ۱۳۸۹ ۰۶:۱۶ ب.ظ

من واسه سال سوم تست رو خیلی خوب نمی‍دونم. همون طور که در جای مربوطه توضیح دادم شما تنها به یادگرفتن فکر کنید.

RE: راهنمای درس خوندن مانشت! - Masoud05 - 29 دى ۱۳۸۹ ۱۱:۰۲ ب.ظ

(۲۹ دى ۱۳۸۹ ۰۴:۵۳ ب.ظ)mosaferkuchulu نوشته شده توسط:  سلام
واسه کسی که سال سوم هست نظرتون چیه اگر توی طول ترم ۶ مراجع اصلی و بخونه و تابستون شروع کنه به خوندن کتاب های تست؟
به نظرم اول تست‌ها رو نگاه کن( در هیمن حد) و ببین شکل سوال چطوریه و بیشتر رو چه چیزایی تاکید شده بعدش برو سراغ مراجع دروس مهم‌، به نظرم برا مدار منطقی‌، ریاضی مهندسی‌، آمار و محاسبات اصلاً نیازی به مرجع ندارین‌، کتاب تست + تمرین برا اینا کافیه
پس هر مرجعی رو نخون.

RE: راهنمای درس خوندن مانشت! - mosaferkuchulu - 30 دى ۱۳۸۹ ۱۲:۴۲ ق.ظ

(۲۹ دى ۱۳۸۹ ۱۱:۰۲ ب.ظ)Masoud05 نوشته شده توسط:  
(29 دى ۱۳۸۹ ۰۴:۵۳ ب.ظ)mosaferkuchulu نوشته شده توسط:  سلام
واسه کسی که سال سوم هست نظرتون چیه اگر توی طول ترم ۶ مراجع اصلی و بخونه و تابستون شروع کنه به خوندن کتاب های تست؟
به نظرم اول تست‌ها رو نگاه کن( در هیمن حد) و ببین شکل سوال چطوریه و بیشتر رو چه چیزایی تاکید شده بعدش برو سراغ مراجع دروس مهم‌، به نظرم برا مدار منطقی‌، ریاضی مهندسی‌، آمار و محاسبات اصلاً نیازی به مرجع ندارین‌، کتاب تست + تمرین برا اینا کافیه
پس هر مرجعی رو نخون.

من رشته‌ام IT هست.این درسا رو ندارم.من تا به حال تست نزدم اما خودم هم فکر می کنم دونستن این مطلب که تستا‌ی کنکور بیشتر از چه مباحثی میان و روی چی تاکید دارن بیشتر کمک می کنه که آدم به بیراهه نره و چیزایی و بخونه که لازمه!

راهنمای درس خوندن مانشت! - admin - 30 دى ۱۳۸۹ ۰۳:۴۵ ق.ظ

هیچ تضمینی وجود نداره که از بخشی که هر سال تست مطرح شده سال بعدش هم سوال داده بشه. همه بخش‍ها به یک اندازه اهمیت دارند. بخصوص برای شما که دو سال دیگه کنکور دارید.

RE: راهنمای درس خوندن مانشت! - Masoud05 - 30 دى ۱۳۸۹ ۱۱:۳۵ ق.ظ

(۳۰ دى ۱۳۸۹ ۰۳:۴۵ ق.ظ)admin نوشته شده توسط:  هیچ تضمینی وجود نداره که از بخشی که هر سال تست مطرح شده سال بعدش هم سوال داده بشه. همه بخش‍ها به یک اندازه اهمیت دارند. بخصوص برای شما که دو سال دیگه کنکور دارید.
قرار نیست فقط به همین مطالب که به نظر میاد مهمه اکتفا بشه‌، بلکه دیدن تست های سال قبل فرم سوال رو مشخص میکنه که تو چه سطحی هست نه اینکه از چیا بیشتر میاد‌، البته تغریباً هر سال معلومه از کجاها همیشه سوال میاد‌، خوب ابن فصول رو به جای خوندن از یه مرجع و یه کتاب تست‌، می تونیم از ۲ کتاب مرجع استفاده کنیم یا اینکه تمرین های آخر فصل کتاب مرجع این بخش رو بیشتر حل کنیم و هنگام حل تست‌، با دقت و وسواس بیشتری روشون تمرکز کنیم و اگه بشه تست های تالیفی گیر بیاریم.

RE: راهنمای درس خوندن مانشت! - mosaferkuchulu - 30 دى ۱۳۸۹ ۰۳:۳۱ ب.ظ

(۳۰ دى ۱۳۸۹ ۰۳:۴۵ ق.ظ)admin نوشته شده توسط:  هیچ تضمینی وجود نداره که از بخشی که هر سال تست مطرح شده سال بعدش هم سوال داده بشه. همه بخش‍ها به یک اندازه اهمیت دارند. بخصوص برای شما که دو سال دیگه کنکور دارید.


دکتر من سال دیگه کنکور دارم نه دو سال دیگه.کنکور ۹۰