تالار گفتمان مانشت
قضیه نمونه برداری - نسخه‌ی قابل چاپ

قضیه نمونه برداری - zeinab - 05 آبان ۱۳۹۱ ۱۰:۴۲ ق.ظ

بچه ها لطفا قضیه نمونه برداری رو برام توضیح بدین!
قضیه نمونه برداری - blackhalo1989 - 05 آبان ۱۳۹۱ ۱۲:۳۶ ب.ظ

سوالاتی که میپرسید همه مربوط میشه به برق مخصوصا مخابرات!
نمونه برداری همون طوری که از اسمش بر میاد یعنی از یک سیگنال(معمولا آنالوگ) در زمان های خاصی (مثلا هر ۱ میلی ثانیه یک بار) نمونه بر می داریم مثلا برای تبدیل سیگنال آنالوگ به دیجیتال.

RE: قضیه نمونه برداری - zeinab - 05 آبان ۱۳۹۱ ۰۶:۲۶ ب.ظ

(۰۵ آبان ۱۳۹۱ ۱۲:۳۶ ب.ظ)blackhalo1989 نوشته شده توسط:  سوالاتی که میپرسید همه مربوط میشه به برق مخصوصا مخابرات!
نمونه برداری همون طوری که از اسمش بر میاد یعنی از یک سیگنال(معمولا آنالوگ) در زمان های خاصی (مثلا هر ۱ میلی ثانیه یک بار) نمونه بر می داریم مثلا برای تبدیل سیگنال آنالوگ به دیجیتال.

خوب چیکار کنم من اینا رو از شبکه میخونم!! تو درس شبکه هست خوب!!
توضیح شما رو متوجه شدم اما این جمله رو نه!!!!!!!!
" اگر یک سیگنال دلخواه را از یک فیلتر پایین گذر با پهنای باند B عبور داد، آنگاه سیگنال فیلتر شده چنانچه با سرعت حداقل ۲B نمونه در هر ثانیه نمونه برداری شود، کاملا قابل بازسازی خواهد بود "

RE: قضیه نمونه برداری - blackhalo1989 - 05 آبان ۱۳۹۱ ۰۹:۳۳ ب.ظ

(۰۵ آبان ۱۳۹۱ ۰۶:۲۶ ب.ظ)zeinab نوشته شده توسط:  " اگر یک سیگنال دلخواه را از یک فیلتر پایین گذر با پهنای باند B عبور داد، آنگاه سیگنال فیلتر شده چنانچه با سرعت حداقل ۲B نمونه در هر ثانیه نمونه برداری شود، کاملا قابل بازسازی خواهد بود "
این قضیه نایکویسته که تو سیگنال و سیستم میگن.

مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمی‌باشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.

RE: قضیه نمونه برداری - Fardad-A - 06 آبان ۱۳۹۱ ۰۴:۰۳ ب.ظ

(۰۵ آبان ۱۳۹۱ ۰۶:۲۶ ب.ظ)zeinab نوشته شده توسط:  
(05 آبان ۱۳۹۱ ۱۲:۳۶ ب.ظ)blackhalo1989 نوشته شده توسط:  سوالاتی که میپرسید همه مربوط میشه به برق مخصوصا مخابرات!

خوب چیکار کنم من اینا رو از شبکه میخونم!! تو درس شبکه هست خوب!!
توضیح شما رو متوجه شدم اما این جمله رو نه!!!!!!!!
" اگر یک سیگنال دلخواه را از یک فیلتر پایین گذر با پهنای باند B عبور داد، آنگاه سیگنال فیلتر شده چنانچه با سرعت حداقل ۲B نمونه در هر ثانیه نمونه برداری شود، کاملا قابل بازسازی خواهد بود "
اثبات قضیه ساده است بشرطیکه شما طیف فرکانسی سیگنالها را بدونید . من فقط یه توضیح مختصر میدم:
شما وقتی یه سیگنال را میخواهید انتقال بدین در کانال انتقال هدفتون اینه که کمترین مقدار دیتا را بفرستید و در سمت مقابل همان سیگنال را بشه دوباره ایجاد کرد. دلیلش واضحه چون سیگنالها مالتی پلکس میشن و کنار هم قرار میگیرن. پس هر چی حجم دیتا کمتر باشه کار اقتصادی تره.
میدونیم که یه سیگنال هر شکلی که داشته باشه میتونه بصورت جمع یه سری سیگنال سینوس کسینوس نوشته بشه (همان بسط فوریه ). حالا ما اگه بیاییم سیگنال را فیلتر پایین گذر بکنیم فقط مولفه های فرکانس پایین باقی میمونن. حالا اگه ما همه مولفه های فرکانس که بالاتر از B هست را فیلتر کنیم . اینقضیه میگه اگه از این سیگنال فیلتر شده با سرعت ۲B در ثانیه نمونه برداری بشه و این نمونه ها ارسال بشه در سمت مقابل با وجودیکه فقط نمونه ها را فرستادیم کل سیگنال را میشه ساخت. این ۲Bرا میگن نرخ ناییکویست یا فرکانس ناییکوییست.
یه کاربرد ساده اش را بگم. شما در گوشی تلفن همراهتون صحبت میکنید. علم اکوستیک میگه گوش فرکانسهای بالای ۳ کیلو هرتز براش قابل شنیدن نیست. پس در گوشی سیگنال الکتریکی صحبت با یه فیلتر ۳ کیلو هرتز فیلتر میشه. یعنی همه مولفه های بالای سه کیلوهرتز حذف میشن. بعد با سرعت ۶۰۰۰ نمونه در ثانیه نمونه برداری میشه. یعنی مثلا" بجای اینکه دو ثانیه صحبت شما انتقال داده بشه ۱۲ کیلو بایت دیتا ارسال میشه . در طرف مقابل از روی این دیتا صحبت دو ثانیه شما بازسازی میشه و طرف مقابل دقیقا" متوجه میشه شما چی میگین. اگه این نمونه ها بشه ۱۸ کیلو بایت ، خب از نظر اقتصادی بی جهت حجم کانال را اشغال کردیم. اگه بشه ۱۰ کیلو بایت شما یه جاهایی از صحبت را متوجه نمیشید.
امیدوارم این توضیح خیلی ساده از یه مفهوم اساسی را گرفته باشید.