اولین کارگاه اعتماد محاسباتی
چهارشنبه ۲۳ آذرماه۱۳۹۰-دانشگاه اصفهان
First ISC Workshop on Computational Trust (WCT’۱۱)
December 14th, 2011,University of Isfahan
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
در چند سال اخیر مفهوم اعتماد محاسباتی مبتنی بر ایدههایی که ریشه در تجربهی هزاران سالهی زندگی اجتماعی بشر و مطالعهی چگونگی شکلگیری اعتماد در بین افراد اجتماع دارد، به عنوان ابزاری غیر قابل جایگزین برای تضمین کاربردپذیری سیستمهای نوین معرفی شده است. امنیت در این رویکرد جدید نه با استفاده از رمزنگاری و پروتکلهای امنیتی سنتی بلکه بر اساس اعتماد بین فردی و بین گروهی و سود مشترک شکل میگیرد.
شاخه دانشجویی انجمن رمز ایران در دانشگاه اصفهان در نظر دارد اولین کارگاه اعتماد محاسباتی را برگزار نما?د. برگزار? ا?ن کارگاه فرصتی است تا محققین داخلی فعال در این حوزه نوین گرد هم آیند تا از یک سو از نزدیک درباره مسائل، چالشها، کاربردها و ابزارهای تحلیل و پیادهسازی سیستمهای مدیریت اعتماد به بحث و گفتگو بنشینند و از سوی دیگر تجربیات خود را با هدف پیشبرد پژوهشهای مرتبطی که در حال حاضر در دانشگاههای مختلف توسط اساتید و دانشجویان در حال انجام است به اشتراک بگذارند.
کارگاه در دو بخش سخنرانی استادان فعال و گزارش پیشرفت دانشجویان تحصیلات تکمیلی در زمینه های مرتبط برگزار خواهد شد.
الف) سخنرانان مدعو
۱-دکتر بهروز ترک لادانی (دانشگاه اصفهان)-به سمت امنیت نرم
۲-دکتر عباس قائمی بافقی (دانشگاه فردوسی مشهد) - انتشار اعتماد
۳-دکتر محمدحسین منشئی (دانشگاه صنعتی اصفهان) - اعتماد در محاسبات فراگیر و همهجاحاضر
ب) گزارش پژوهش های جاری
دانشجویان کارشناسی ارشد در شرف دفاع و دانشجویان دکتری با طرح تحقیق مشخص در زمینه های مرتبط با اعتماد محاسباتی می توانند درخواست خود را برای ارائه گزارش پژوهش در کارگاه ارائه نمایند. برای این منظور لازم است خلاصه ای از تحقیق جاری مشتمل بر طرح مسئله، اهداف تحقیق و نتایج مقطعی حاصل در قالب یک گزارش فنی به آدرس پست الکترونیکی ladani@eng.ui.ac.ir ارسال گردد. گزارش های ارسالی پس از بررسی در صورت مناسب بودن برای کارگاه انتخاب شده و از ارسال کنندگان برای شرکت در کارگاه و ارائه گزارش علمی دعوت به عمل خواهد آمد.
زمان های مهم
·آخرین مهلت ارسال گزارش های فنی: ۱۰ آذر ۱۳۹۰
·اعلام نتایج بررسی گزارش های فنی: ۱۵ آذر ۱۳۹۰
·آخرین مهلت ثبت نام: ۱۵ آذر ۱۳۹۰
نحوه ثبت نام و شرکت در کارگاه
برای اگاهی از جزئیات بیشتر کارگاه، نحوه ثبت نام و شرکت در کارگاه به پایگاه اطلاع رسانی شاخه دانشجویی انجمن رمز ایران در دانشگاه اصفهان به آدرس
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
مراجعه فرمایید.
چکیده سخنرانی ها
به سمت امنیت نرم )دکتر بهروز ترک لادانی(
پیشرفت در حوزه های مختلف محاسباتی و ارتباطی نوید بخش تحول در سیستمها و گذار به عصر نوینی است که در آن سیستم های بسته، کوچک و با مدیریت متمرکز جای خود را به سیستم های باز، وسیع، قابل گسترش و با مدیریت توزیع شده خواهند داد. سیستم های نظیر به نظیر، شبکه های اجتماعی، محیط های محاسبات مشبک و ابری، شبکه های حسگر بی سیم و محیط های رایانش فراگیر و همه جا حاضر نمونه هایی از این تحول به شمار می آیند. شاید بتوان این تحول را حرکت از رویکرد سازمان محور به رویکرد اجتماع محور تفسیر نمود. با این تلقی ویژه، مفهوم امنیت در سیستمها نیز دستخوش تغییر خواهد شد. امنیت در رویکرد سازمان محور مبتنی بر وضع و اعمال سیاست های امنیتی از طریق بکارگیری مکانیزم های سخت (صفر و یک) نظیر رمزنگاری و کنترل دسترسی است. در حالی که در رویکرد اجتماع محور، امنیت مبتنی بر تعریف و تبعیت از هنجارها، ارزشها و کنترل های اجتماعی از طریق بکارگیری مکانیزم های نرم (فازی)نظیر اعتماد خواهد بود. در روش دوم که آن را امنیت نرم می نامیم، امنیت مفهومی فازی، اکتشافی و مبتنی بر تجربه است در حالی که در رویکرد سنتی یا امنیت سخت، امنیت مفهومی صفر و یکی، وضعی و مبتنی بر یقین (اثبات) محاسباتی است. با دیدگاه امنیت نرم مفاهیم نوظهوری همچون جنگ و تهدید نرم در سیستم های کلان اجتماعی نیز قابل تقسیر خواهد بود. سیستم های محاسبه و مدیریت اعتماد و شهرت راه کارهای شناخته شده ای برای ایجاد امنیت نرم در محیط های محاسباتی جدید به شمار می روند. در این سمینار به تبیین و تشریح این دیدگاه و مقایسه دو رویکرد امنیت نرم و سخت خواهیم پرداخت.
انتشار اعتماد (دکتر عباس قائمی بافقی)
ارزیابی میزان قابل اعتماد بودن یک گره از یکی از دو روش ارزیابی مستقیم و غیرمستقیم یا ترکیب آنها انجام می شود. در ارزیابی مستقیم، عامل مبدأ در نتیجه تعاملات مستقیم با گره مقصد در گذشته یک ارزیابی از میزان قابلیت اعتمادبودن آن به دست میآورد که این ارزیابی رفتار گره مقصد در آینده را پیشبینی میکند. براساس این مقادیر اعتماد مستقیم یک شبکه (وب) اعتماد ساخته میشود: یک گراف جهتدار که رأسهای آن عاملها و برچسب یالهای آن مقادیر اعتماد مستقیم بین عاملها است. در ارزیابی غیرمستقیم، عامل مبدأ توصیههای عاملهای واسطه در مورد میزان قابل اعتمادبودن عامل مقصد را ملاک قرار میدهد. اعتماد خاصیت تعدی یا انتشار دارد. این خاصیت به زبان ساده با این مثال بیان میشود که اگر A به Bاعتماد دارد و B به C اعتماد دارد، پس Aمیتواند به C اعتماد کند. اعتماد A به Cاعتماد غیرمستقیم یا اعتماد انتشاری خوانده میشود. با این که برروی کلیت خاصیت تعدی اعتماد تقریبا اتفاق نظر وجود دارد، بحثهای زیادی وجود دارد که در هر حوزه و شرایط خاص تعدی تا چه اندازه معتبر است و چه الگوریتم یا روشی برای محاسبه اعتماد غیرمستقیم باید به کار گرفته شود. در انتشار اعتماد مسائل مختلفی به شرح زیر مطرح است که در این ارائه به آنها خواهیم پرداخت.
· آیا اگر مقدار اعتماد مستقیم در دسترس است، نیازی به محاسبه اعتماد انتشاری نیست؟ یا این که بهتر است ترکیب اعتماد مستقیم و غیرمستقیم درنظر گرفته شود؟ در صورت اخیر نحوه ترکیب چگونه باشد؟
· فرمول یا الگوریتم های انتشار اعتماد
· معیارهای ارزیابی یک شیوه انتشار اعتماد
· نقش انواع اعتماد در مساله انتشار به ویژه اعتماد شایستگی و اعتماد توصیه
· تأثیر طول زنجیره در دقت محاسبه اعتماد انتشاری
· چگونگی ترکیب اعتماد وقتی چند مسیر اعتماد وجود داردجهت حصول برآیند کلی و دقیقتر
· تاثیر زمینه یا دامنه مورد بحث در انتشار اعتماد و نحوه انتشار اعتماد از یک دامنه به دامنه دیگر
· استفاده از شیوه های محاسبات نرم به ویژه ACO با توجه به سنخیت آن با شبکه اعتماد.
اعتماد در محاسبات فراگیر و همهجاحاضر (دکتر محمدحسین منشئی)
ایجاد و مدیریت اعتماد همیشه به عنوان یک مساله مهم و پیچیده در شبکههای مخابراتی ثابت مطرح بوده است. حال آنکه شبکههای نسل جدید مخابرات بی سیم، که با فراگیرشدن سرویسهای مخابراتی وپیشرفت فنآوری مخابرات بی سیمهمه گیر شده است، تعریف اعتماد را بسیار پیچیدهتر و مهمتر کرده است. در حقیقت بدون وجود اعتماد هیچ کاربری از سرویسهای جدید استفاده نکرده و در آن مشارکت نخواهد کرد.در نتیجه، واضح است که تمام مبانی قدیمی اعتماد باید دوباره بررسی و تعریف شود. به عنوان مثال در کاربردهای جدید سرویسهای مخابراتی بی سیم، حفظ حریم خصوصی وحفاظت از اطلاعات شخصی همیشه برای کاربران مهم است، که باعث پنهان کردن اطلاعات مهم کاربر از سایرکاربران شده ودر نتیجه راه را برای محاسبه اعتماد و استفاده از سرویسهای جدید سختتر میکند. مثال دیگر، حذف کاربران غیر قابل اعتماد در شبکههای بی سیمنسل جدید وساختن شبکهای مطمئنتراست.در این مورد، محدودیتهای جدید این شبکهها را باید در نظر گرفت. به طور مثال کاربران در هر مکان و هر زمان به مدیریت سیستم دسترسی ندارند. در محاسبات فراگیر، هر گره باید به صورت یک کاربر خودخواه در نظر گرفته شود، به این معنی که رفتار آن باید کاملا مطابق با منطق و برای افزایش بهره و کاهش هزینههای خود باشد. بنابراین در این شبکهها باید پروتکلهایی طراحی وساخته شود که مشوق کاربران برای همکاری واعتمادسازی، یا به اصطلاح در تئوری بازیها strategy-proofباشد.
در این سمینار چندین مساله جدید در محاسبات فراگیر و همه جا حاضر، از جمله پروتکلهای حفظ حریم خصوصی مکانی، سیستمهای توزیع شده حذف کاربران غیر قابل اعتماد وامنیت شبکههای تبلیغاتی معرفی و مسائل مربوط به اعتماد سازی در هر پروتکل بررسی می شود. درهرقسمت روشهای تحلیل با تئوری بازیها و تئوری میانگین معرفی وچگونگی کاربرد آنها دراعتماد سازی بررسی می شود.
برای اطلاعات بیشتر به فایل پیوست مراجعه کنید.
موفق باشید.