سوال از بخش فوریه کتاب پارسه - نسخهی قابل چاپ |
سوال از بخش فوریه کتاب پارسه - m@hboobe - 21 مرداد ۱۳۹۱ ۱۲:۵۰ ب.ظ
دیروز که داشتم ریاضی از کتاب پارسه میخوندم یه سوال دیدم که با روشی که به نظر من عجیب بود و اصلا درست نبود حل کرده بود میخواستم از دوستانی که ریاضی مهندسی بخش فوریه ها رو خوندن کمک بگیرم |
RE: سوال از بخش فوریه کتاب پارسه - unique_as14 - 21 مرداد ۱۳۹۱ ۰۱:۱۶ ب.ظ
(۲۱ مرداد ۱۳۹۱ ۱۲:۵۰ ب.ظ)m@hboobe نوشته شده توسط: دیروز که داشتم ریاضی از کتاب پارسه میخوندم یه سوال دیدم که با روشی که به نظر من عجیب بود و اصلا درست نبود حل کرده بود درست حل کرده / این یه انتگرال مهمه که زیاد تو فوریه استفاده میشه که اینجا با روش جدولی حل کرده / چندتا راه واسه حلش هست (جدولی، لاپلاس، تعریف مختلط و ...) / این انتگرالو با روش جز به جز حل میکنن که دو بار احتیاج به انتگرال گیری جز به جز داره که این دوبار انتگرال گیریو با جدول بدست میارن و تو این انتگرال گیری خود انتگرال مورد نظر دوباره با یه ضریبی تکرار میشه که میان فاکتورگیری میکنن و بعد ضرائبشو میبرن اون طرف تساوی / همین (اگه مشکل داری بگو تا واست حل کنم و روش جدولیو توضیح بدم تا یاد بگیری) |
سوال از بخش فوریه کتاب پارسه - m@hboobe - 21 مرداد ۱۳۹۱ ۰۱:۵۹ ب.ظ
آخه من یادمه زمانیکه تابع مشتقش به سمت صفر میرفت میتونستیم از روش جدولی استفاده کنیم؛ معمولا وقتی e^x همراه با تابع های sin یا cos باشه از لاپلاس حل میشه. درسته؟ اما اینجا توی جدول آخرین سطر که علامت انتگرال گذاشته متوجه نمیشم! و اینکه از کجا فهمیده ۳ بار از e مشتق و از اون باید ۳ با انتگرال گرفت؟!! |
RE: سوال از بخش فوریه کتاب پارسه - unique_as14 - 21 مرداد ۱۳۹۱ ۰۲:۰۸ ب.ظ
(۲۱ مرداد ۱۳۹۱ ۰۱:۵۹ ب.ظ)m@hboobe نوشته شده توسط: آخه من یادمه زمانیکه تابع مشتقش به سمت صفر میرفت میتونستیم از روش جدولی استفاده کنیم؛ معمولا وقتی e^x همراه با تابع های sin یا cos باشه از لاپلاس حل میشه. درسته؟ خوب تو ریاضی مهندسی این جدولی هم داریم که به صفر نمی رسه / بعد از ۳ بار انتگرال گیری خود انتگرال اصلی با یه ضریبی تکرار شده / از این جا فهمیده / اون علامت انتگرال واسه اینکه عبارت آخرو داخل انتگرال مینوسیم نه خودشو (این روش جدولیه انتگرالهایی که به صفر نمی رسنه => از یه طرف مشتق میگیریم و از طرف دیگه انتگرال تا جایی که خود انتگرال با یه ضریبی تکرار بشه / قبلیهارو خودشونو یکی در میون مثبت منفی تو هم ضرب میکنیمو مینویسیم و آخری که شبیه خود انتگراله با علامت انتگرال مینویسم و بعد فاکتور گیری و ...) تو این سوال هم همین کارو کرده / اونجا میبینی یه ضریب نوشته بعد فلش زده یعنی خود انتگرال با این ضریب تکرار شده / شما کنار اون ضریبه بنویس I (این I یادش رفته بزاره) و بعد فاکتور بگیر و همه رو ببر یه طرف تا جوابو بدست بیاری (صفحه ۴۱ و ۸۳ هم یه انتگرال دیگه به همین روش حل کرده / ببین) لاپلاس وقتی میگیریم که حدود انتگرال صفر تا بی نهایت باشه |
سوال از بخش فوریه کتاب پارسه - m@hboobe - 21 مرداد ۱۳۹۱ ۰۹:۵۸ ب.ظ
ممنون از توضیح خوبی که دادید مشکلم حل شد |
RE: سوال از بخش فوریه کتاب پارسه - unique_as14 - 20 شهریور ۱۳۹۱ ۰۸:۵۹ ب.ظ
(۲۰ شهریور ۱۳۹۱ ۰۸:۴۴ ب.ظ)mhbftdb نوشته شده توسط: شما از کتاب پارسه راضی هستید ؟؟؟ کاملاً / تو ریاضی ها کتاب های دکتر معتقدی پارسه واقعاً خوب و کامل هستند |
سوال از بخش فوریه کتاب پارسه - uka - 21 شهریور ۱۳۹۱ ۱۱:۵۲ ب.ظ
سلام تشکر میکنم هم از m@hboobe عزیز که سوالو مطرح کردید و هم از unique_as14 عزیز که پاسخو بطور واضح دادند این سوالی بود که خودمم باهاش مشکل داشتم |
RE: سوال از بخش فوریه کتاب پارسه - unique_as14 - 22 شهریور ۱۳۹۱ ۰۹:۲۳ ب.ظ
(۲۱ شهریور ۱۳۹۱ ۱۱:۲۰ ب.ظ)mhbftdb نوشته شده توسط: ممنون که جواب دادید فک نکنم این قدر سخت باشه / اگه مشکل دارید یه کتاب مرجع هم بخونید و تمریناشو حل کنید / کلاً فوریه چیزه زیادی نداره و اگه تمرینات زیادی حل کنی میبینی که همش مثل هم بوده و فقط انتگرال های مختلفی حل کردی کتاب کریمی هم بد نیست |
RE: سوال از بخش فوریه کتاب پارسه - forouzan - 18 مهر ۱۳۹۱ ۱۱:۲۳ ب.ظ
(۲۱ مرداد ۱۳۹۱ ۰۲:۰۸ ب.ظ)unique_as14 نوشته شده توسط:(21 مرداد ۱۳۹۱ ۰۱:۵۹ ب.ظ)m@hboobe نوشته شده توسط: آخه من یادمه زمانیکه تابع مشتقش به سمت صفر میرفت میتونستیم از روش جدولی استفاده کنیم؛ معمولا وقتی e^x همراه با تابع های sin یا cos باشه از لاپلاس حل میشه. درسته؟ سلام ببخشید یه سوال من ۲ تا کتاب ریاضی مهندسی پارسه دارم یکی کتابه با حجم کم حدود ۲۵۰ صفحه که نکات تستی داره و آخر هر فصل تست. یکی دیگش جزوس و خیلی حجیمه با تمرینه زیادم هست. به نظر شما کدوما من باید بخونم همون کتتابا یا جزوه یعنی کتاب کافی هست؟ مرسی |
سوال از بخش فوریه کتاب پارسه - m@hboobe - 19 مهر ۱۳۹۱ ۰۱:۵۱ ق.ظ
(۱۸ مهر ۱۳۹۱ ۱۱:۲۳ ب.ظ)forouzan نوشته شده توسط: سلاممن کتابی که گرفتم نویسنده اش معتقدی هست و حدودا ۵۵۰صفحه داره!! اگر بخش درسنامه های هر دو شبیه هم هست فکر کنم فرق انچنانی با هم نداشته باشن و فقط در تعداد مثال و تست ها باشه |
RE: سوال از بخش فوریه کتاب پارسه - forouzan - 19 مهر ۱۳۹۱ ۰۲:۱۵ ب.ظ
(۱۹ مهر ۱۳۹۱ ۰۱:۵۱ ق.ظ)m@hboobe نوشته شده توسط:(18 مهر ۱۳۹۱ ۱۱:۲۳ ب.ظ)forouzan نوشته شده توسط: سلاممن کتابی که گرفتم نویسنده اش معتقدی هست و حدودا ۵۵۰صفحه داره!! سلام درسته منم همین ۵۵۰ صفحس. این کتاب خوب پیش میره؟؟ سخت نیست وقت گیر نیستش؟ |