تیتر تابناک:زنگ خطر و ابهام در سلامت نتایج آزمون دکترا(۳/۹۱) - نسخهی قابل چاپ صفحهها: ۱ ۲ |
تیتر تابناک:زنگ خطر و ابهام در سلامت نتایج آزمون دکترا(۳/۹۱) - a.hooshmand - 18 خرداد ۱۳۹۱ ۰۴:۱۹ ب.ظ
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید. سازمان سنجش، دیروز چهارشنبه و با گذشت پانزده روز از اعلام اولیه نتایج آزمون دکترا، لیستی حاوی اسامی نزدیک دو هزار نفر را به عنوان افراد جدید مجاز به انتخاب رشته اعلام کرد تا ابهامات فراوانی را ایجاد کند. به گزارش «تابناک»، در اطلاعیه سازمان سنجش آمده است: «با توجه به افزایش ظرفیت پذیرش برای برخی از کدرشتههای امتحانی علاوه بر رشتههای تحصیلی مندرج در دفترچه انتخاب رشتههای تحصیلی، بدین وسیله فهرست نام آن دسته از داوطلبانی که با توجه به ظرفیت جدید مجاز به انتخاب رشته شدهاند، به شرح ذیل اعلام میشود». این کار عجیب و بیسابقه پس از آن انجام میگیرد که پنجشنبه هفته پیش، ظرفیت پذیرش دانشجو در تعداد محدودی از رشتهها، اندکی افزایش یافت. هر چند چنین افزایشی هم نمیتواند مبنای تصمیم عجیب سازمان سنجش باشد؛ اما ابهامات وقتی افزایش مییابد که تناقضات موجود در ادعاهای سازمان سنجش بیشتر موشکافی شود. مهمترین ابهامات در فهرست جدید اعلامی به قرار زیر است: ۱ـ اعلام ظرفیتهای جدید در آزمونهای سازمان سنجش سابقه دارد، ولی سابقه نداشته است که اعلام ظرفیتهای جدید باعث شود عده جدیدی مجاز به انتخاب رشته شوند. ۲ ـ احتمالا نمیشود به هیچ نحوی چنین اعلامی را توجیه کرد، چرا که قانونی در مورد تعداد دقیق افراد مجاز به انتخاب رشته متناسب با ظرفیتهای پذیرش اعلام نشده است و احتمالا وجود ندارد؛ افزون بر اینکه ادعای وجود چنین قانونی به معنای نفی ضروری بودن یک نمره پایه برای مجاز شدن به انتخاب رشته خواهد بود. این در حالی است که درباره نتایج سال پیش گفته میشد که داوطلب برای اینکه مجاز باشد، انتخاب رشته کند باید یک نمره حداقلی را کسب کرده باشد. ۳ ـ این ادعا که لیست جدید افراد مجاز به انتخاب رشته مربوط به رشتههایی است که ظرفیتهای جدید اعلام شده، خلاف واقع است. در چهل رشته بدون اینکه ظرفیت جدیدی ایجاد شده باشد، افراد جدید بدون دلیل مجاز به انتخاب رشته شدهاند. این رشتهها در جدول پیوست با رنگ قرمز نشان داده شده است. ۴ ـ دستکم در چهار رشته، با وجود اینکه ظرفیتهای جدید ایجاد شده، نام فرد جدیدی برای انتخاب رشته اعلام نشده است. این مسأله در کنار اشکال بیان شده در بند پیش نشان میدهد که ادعای مرتبط بودن اسامی جدید با ظرفیتهای جدید اعلامی کاملا باطل و در جهت فریب داوطلبان است. ۵ ـ افزون بر این، هیچ تناسبی بین دو عدد فوق نیست. در بعضی رشتهها، تعداد افراد جدید مجاز به انتخاب رشته از تعداد ظرفیت جدید کمتر است و در بعضی رشتههای دیگر بدون ایجاد ظرفیت جدید، دهها نفر مجاز به انتخاب رشته شدهاند. ۶ ـ در سه رشته امتحانی (۲۱۰۶علوم اقتصادی، ۲۱۳۲ سنجش و اندازهگیری و ۲۴۰۳، ارزیابی محیط زیست)، در لیست جدید اعلامی فقط نام یک نفر افزوده شده است. جالب این که در رشتههای علوم اقتصادی و سنجش و اندازهگیری، ظرفیت جدیدی ایجاد نشده است. این افرادی که به یکباره مجاز به انتخاب رشته شدهاند چه کسانی هستند؟ ممکن است که ادعا شود برخی داوطلبان اعتراضات واردی را به کارنامه آزمون خود وارد کردهاند. این ادعا ممکن است در مقیاس بسیار کوچک صادق باشد، اما باور کردنی نیست که به یکباره در بیش از ۱۱۰ رشته افراد جدیدی مجاز به انتخاب رشته شده باشند و از این بین در چهل رشته هیچ بهانهای هم برای این تصمیم عجیب وجود نداشته باشد. ۷ ـ عدم تناسب تعداد افراد مجاز به انتخاب رشته با ظرفیتها، ثابت میکند که معیار تعیین داوطلبان مجاز به انتخاب رشته، مسأله ادعایی سه برابر ظرفیت نبوده است. از سوی دیگر، مجاز شدن ناگهانی افرادی که قبلا غیرمجاز بودهاند، ثابت میکند که سازمان سنجش معیار حداقل نمره آزمون کتبی را هم در نظر نگرفته است. این دو حقیقت در کنار یکدیگر این پرسش جدی را به میان خواهد آورد که سازمان سنجش بر پایه چه معیار قابل دفاعی یک داوطلب را مجاز و یا غیرمجاز به انتخاب رشته دانسته است؟ ۸ ـ اگر سازمان سنجش در این باره پاسخ قانعکنندهای ارائه نکند و سلامت آزمون دکترا زیر سؤال برود چه خواهد شد؟ ابهامات مطرح به اندازه کافی روشن هستند. امیدوام این خبر من از تیتر تابناک مثل خبر قبلی که گذاشتم نشود! |
تیتر تابناک:زنگ خطر و ابهام در سلامت نتایج آزمون دکترا - انرژی مثبت - ۱۸ خرداد ۱۳۹۱ ۰۵:۰۶ ب.ظ
کلا مشخص نیست سازمان سنجش چیکار می کنه!!!! توی یه ازمون هم درست عمل نمی کنه ادم دلش خوش باشه! اون از ارشد اینم از دکتری! |
RE: تیتر تابناک:زنگ خطر و ابهام در سلامت نتایج آزمون دکترا - ali - 18 خرداد ۱۳۹۱ ۰۵:۱۷ ب.ظ
(۱۸ خرداد ۱۳۹۱ ۰۵:۰۶ ب.ظ)انرژی مثبت نوشته شده توسط: کلا مشخص نیست سازمان سنجش چیکار می کنه!!!! خانوم انرژی مثبت اون از شیرینی ندادنتون اینم از سیاه نمایی تون ، همین که من قبول شدم یعنی اینکه منصفانه بود . . . . . . . . . اما خدائیش خیلی نامردن آخه یکبار باید ویرایش کرد انتخاب رشته رو اگه آدم اشتباه کرده باشه چی ؟ |
تیتر تابناک:زنگ خطر و ابهام در سلامت نتایج آزمون دکترا - انرژی مثبت - ۱۸ خرداد ۱۳۹۱ ۰۵:۲۴ ب.ظ
خوبه که بچه های ارشد واسه کلید نهایی بحث می کنن که چرا نیومد ؟چرا اسکن کارنامه نیست و چرا... دیگه واسه دکتری که کلید اولیه هم نیومد! ولی از بس که همه چیزاشون با قانونه و اصلا شب بخوابن صبح نظر بدن نیست! ادم ترجیح میده چیزی نگه! انتخاب رشته تا ۱۳ تمدید شد و همون موقع ظرفیت های اضافه شده مشخص بود ولی این اسامی ۱۷ ام اعلام شده! اگه به افزایش ظرفیت بود بعد از۴- ۵ روز فهمیدن باید تعداد مجازین رو افزایش بدن؟ در هر صورت تفاوت چندانی واسه من یکی نمی کنه ولی به قول بچه ها باید سعی کرد طوری برنامه ریزی کرد که همه چیز به نتایج و نظرات این سازمان یا موارد مشابه بستگی نداشته باشه هر چند در بسیاری موارد نمی شه کاریش کرد. |
تیتر تابناک:زنگ خطر و ابهام در سلامت نتایج آزمون دکترا - a.hooshmand - 18 خرداد ۱۳۹۱ ۰۵:۳۲ ب.ظ
من توی بخش پرسش و پاسخ سایت سنجش در مورد دریافت کلید ها سوال کردم. "کلید تصحیح آزمون دکتری مهندسی کامپیوتر-معماری سیستم های کامپیوتری /سخت افزار/ کد(۲۳۵۵) آیا امکان دریافت کلید پاسخنامه آزمون دکتری ۹۱ [مهندسی کامپیوتر-معماری سیستم های کامپیوتری /سخت افزار/ کد(۲۳۵۵)] هست؟ و در صورت مثبت بودن به چه صورت؟ امکان ایمیل آن را برای من دارید؟" پاسخ سنجش: "عنوان درخواست کلید تصحیح ازمون دکتری مهندسی کامپیوتر-معماری کام تاریخ ارسال جواب ۱۳۹۱/۰۳/۱۲-۱۴:۳۳ پاسخ با سلام اقدامی در این خصوص میسر نمی باشد. با تشکر " |
RE: تیتر تابناک:زنگ خطر و ابهام در سلامت نتایج آزمون دکترا - انرژی مثبت - ۱۸ خرداد ۱۳۹۱ ۰۵:۴۳ ب.ظ
(۱۸ خرداد ۱۳۹۱ ۰۵:۳۲ ب.ظ)a.hooshmand نوشته شده توسط: من توی بخش پرسش و پاسخ سایت سنجش در مورد دریافت کلید ها سوال کردم.واقعا جای تشکر دارن! فکر کنم کنکور دکتری باید مثل ارشد یه ده سالی اجرا بشه تا شاید کلید رو منتشر کنن! |
تیتر تابناک:زنگ خطر و ابهام در سلامت نتایج آزمون دکترا - blackhalo1989 - 18 خرداد ۱۳۹۱ ۰۶:۵۵ ب.ظ
کنکور دکترا! خود عبارت پارادوکسه! مگه قرار نیست تو دکترا کار تحقیقاتی انجام بدن؟ پس چرا ازشون امتحان میگیرن؟ |
RE: تیتر تابناک:زنگ خطر و ابهام در سلامت نتایج آزمون دکترا - انرژی مثبت - ۱۹ خرداد ۱۳۹۱ ۱۱:۵۳ ق.ظ
(۱۸ خرداد ۱۳۹۱ ۰۶:۵۵ ب.ظ)blackhalo1989 نوشته شده توسط: کنکور دکترا! خود عبارت پارادوکسه! مگه قرار نیست تو دکترا کار تحقیقاتی انجام بدن؟ پس چرا ازشون امتحان میگیرن؟امتحان رو در هر صورت می گیرن. زمانی که کنکور هم نبود خود دانشگاه ها یه ازمون از دروسی که خودشون تعیین می کردن می گرفتن مثلا الان متمرکز شده! |
تیتر تابناک:زنگ خطر و ابهام در سلامت نتایج آزمون دکترا - blackhalo1989 - 19 خرداد ۱۳۹۱ ۱۲:۳۰ ب.ظ
میدونم ولی اون موقع هم اشتباه میکردن. ممکنه کسی باشه چندین تا مقاله تو ژورنال های معتبر داشته باشه ولی نتونه خوب تست بزنه. چنین فردی قطعا برای دکترا مناسبه ولی سیستم اونو نمیپذیره یا جایی میپذیره که در سطحش نیست. |
RE: تیتر تابناک:زنگ خطر و ابهام در سلامت نتایج آزمون دکترا - انرژی مثبت - ۱۹ خرداد ۱۳۹۱ ۱۲:۵۳ ب.ظ
(۱۹ خرداد ۱۳۹۱ ۱۲:۳۰ ب.ظ)blackhalo1989 نوشته شده توسط: میدونم ولی اون موقع هم اشتباه میکردن. ممکنه کسی باشه چندین تا مقاله تو ژورنال های معتبر داشته باشه ولی نتونه خوب تست بزنه. چنین فردی قطعا برای دکترا مناسبه ولی سیستم اونو نمیپذیره یا جایی میپذیره که در سطحش نیست.در این که سیستم انتخاب درست و منطقی نیست شکی نیست ولی می خوام بگم توی سیستم قبلی هم همین مساله بود. البته توی سیستم قبلی امتحان تستی نبود. |
تیتر تابناک:زنگ خطر و ابهام در سلامت نتایج آزمون دکترا - Fardad-A - 19 خرداد ۱۳۹۱ ۰۱:۳۰ ب.ظ
اتفاقا" من هم دقیقا" همین رو که آقای black میگن را میخواستم بگم. واقعا" این سیستم پذیرش افتضاحه. نتایجش رو چند سال دیگه میشه در آموزش عالی مملکت دید. چه معنایی داره که یک دانشجوی مستعد دکترا از این کنکور بگذره تا به مصاحبه برسه. سیستم قبلی که هر دانشگاه داشت سیستم شبه تستی و در بعضی دروس تستی و تشریحی با هم بودو بنظر سیستم خیلی منطقی تری بود. |
تیتر تابناک:زنگ خطر و ابهام در سلامت نتایج آزمون دکترا - a.hooshmand - 19 خرداد ۱۳۹۱ ۰۱:۳۸ ب.ظ
مشکل سیستم قبلی این بود که دانشگاه ها بر اساس یک سری معیارهای محدود انتخاب می کردند و بیشتر از بین دانشجو های خودشان انتخاب می شد. به قول معروف همیشه توی local minimum بود. خیلی ها هم در سیستم قدیم با اینکه افراد توانایی بودند به خاطر همین مسائل کنار گذاشته می شدند. الان هم اگه دانشجویی تعداد قابل قبولی مقاله داشته باشد بدون کنکور پذیرش می شود. البته من طرفدار این روش نیستم ولی به نظرم بایید مزایا و معایبش باهم گفته شود. |
تیتر تابناک:زنگ خطر و ابهام در سلامت نتایج آزمون دکترا - blackhalo1989 - 19 خرداد ۱۳۹۱ ۰۱:۴۴ ب.ظ
کنکوری کردن دکترا یه راه حل مسخره برای حل مشکل بود. همیشه ساده ترین و بی اثر ترین راه که همون مقطعی ترین راه هست و اول از همه به ذهن میرسه انجام میشه. |
تیتر تابناک:زنگ خطر و ابهام در سلامت نتایج آزمون دکترا - Fardad-A - 19 خرداد ۱۳۹۱ ۰۱:۴۵ ب.ظ
من تو سیستم قبلی از قسمت مصاحبه نتونستم بسلامت عبور کنم ولی بنظرم منطقی تر بود. شاید میتونستم دانشگاه دیگری را انتخاب کنم یا دوباره شرکت کنم ولی نکردم. حداقل یه اشکال در سیستم قبلی بود . که اون هنوز هم هست یعنی مصاحبه. ولی در امتحان کتبی اگه سخت یا آسون بود در نمره اش مشکلی کسی نداشت و سوال غلط هم معمولا" نداشت. طراح هر درس هم معلوم بود کیه. اینکه یه دانشجوی ارشد بتونه تعدادی مقاله داشته باشه جزء استثنائات هست. هدف از جذب دانشجوی دکترا دانشجوی مستعد تحقیق و پژوهش هست نه محقق و پژوهشگر!!! |
RE: تیتر تابناک:زنگ خطر و ابهام در سلامت نتایج آزمون دکترا - blackhalo1989 - 19 خرداد ۱۳۹۱ ۰۱:۴۵ ب.ظ
(۱۹ خرداد ۱۳۹۱ ۰۱:۳۸ ب.ظ)a.hooshmand نوشته شده توسط: الان هم اگه دانشجویی تعداد قابل قبولی مقاله داشته باشد بدون کنکور پذیرش می شود.میشه بیشتر توضیح بدید. |