![]() |
جزوه آموزشی MIPS - نسخهی قابل چاپ |
جزوه آموزشی MIPS - پشتکار - ۲۰ بهمن ۱۳۹۰ ۰۴:۰۸ ب.ظ
سلام چندتا سوال دارم اول اینکه این MIPS ای که در کتاب پترسون هستش فقط تئوریه یا عملی هم داره؟ بعد اینکه با چه نرم افزاری می تونم دستورات MIPs رو اجرا کنم؟ بهترین کتاب آموزشی چیه؟ در مورد Verilog هم اگه کسی اطلاعاتی داره ممنون می شم در اختیارم قرار بده |
جزوه آموزشی MIPS - پشتکار - ۲۱ بهمن ۱۳۹۰ ۰۱:۰۸ ق.ظ
کسی نیست مرا یاری کند؟؟؟ |
RE: جزوه آموزشی MIPS - shervinrs - 21 بهمن ۱۳۹۰ ۱۲:۱۰ ب.ظ
(۲۰ بهمن ۱۳۹۰ ۰۴:۰۸ ب.ظ)پشتکار نوشته شده توسط: در مورد Verilog هم اگه کسی اطلاعاتی داره ممنون می شم در اختیارم قرار بدهچه اطلاعاتی؟ Verilog یک زبون توصیف سخت افزاره که به اینجور زبونها HDL هم میگن. با استفاده از HDLها می تونین یک Datapath رو تعریف کرده و بعد براش یک کنترلر بنویسین. فرق اساسیش با زبانای برنامه نویسی اینه که Flow نداره، مثل اون چیزی که در معماری تحت عنوان RTL درس داده میشه. زبان VHDL هم مثل Verilog می مونه و فرق خاصی با هم ندارن. مثلا این کد یک Full Adder رو در VHDL تعریف کرده: کد: ENTITY fulladder IS البته نیازی به تعریف FA نیست. بلکه میشه نوشت s <= a+b+cin و این یک خط هم کار کد بالا رو میکنه. تمام عملیات پایه مثل شیفت، گردش، ضرب، مقایسه و ... در Library تعریف شدن و جاشون جمع کننده و هر سخت افزار پایه دیگه قرار میگیره. برای یک Device واقعی کدها می تونن تا چند هزار خط برن. (چند هزار خط بدون Flow ![]() بعد از اینکه معماری رو با این زبون تعریف کردین باید اون رو سنتز کنین. خروجی سنتز خود سخت افزاره. یعنی کد شما تبدیل به گیت های پایه تعریف شده در اون Library ای میشه که باهاش کد رو سنتز کردین. خود کد رو هم قبل از سنتز و هم بعد از سنتز میشه Simulate کرد که ببینین که کد داره درست کار میکنه یا نه. البته قبل از سنتز تاخیر نداریم (تاخیر همه گیتها صفر) و فقط برای اطمینان از صحیح بودن کد میشه به کار میره. اما خروجی بعد از سنتز تاخیر هم داره. با خروجی پس از سنتز میشه یک FPGA رو پروگرم کرد یا اون رو به یک کارخانه ساخت IC داد. نقل قول: اول اینکه این MIPS ای که در کتاب پترسون هستش فقط تئوریه یا عملی هم داره؟وجود داره. به Wikipedia سر زدید؟ |
RE: جزوه آموزشی MIPS - Xilinx - 21 بهمن ۱۳۹۰ ۱۱:۴۳ ب.ظ
(۲۱ بهمن ۱۳۹۰ ۱۲:۱۰ ب.ظ)shervinrs نوشته شده توسط:تا جایی که من میدونم و کار کردم همچین چیزی نیست که هم قبل از سنتز بشه شبیه سازی کرد هم بعدش...(20 بهمن ۱۳۹۰ ۰۴:۰۸ ب.ظ)پشتکار نوشته شده توسط: در مورد Verilog هم اگه کسی اطلاعاتی داره ممنون می شم در اختیارم قرار بده مثلا توی نرم افزار QuartusII عمل سنتز زمان کامپایل صورت میگیره و بعد از کامپایل عمل شبیه سازی صورت میگیره.عمل شبیه سازی به دو صورت انجام میشه: ۱- Timing Simulation: که این نوع شبیه سازی تاخیر گیتها رو نشون میده.مثلا شما میتونید یه تمام جمع کننده رو به چند صورت پیاده سازی کنید و تاخیر گیت های مختلف رو ببینید ! ۲- Functional Simulation : که برای بررسی صحت کد به کار میره... من قبلنا یه سری آموزش نرم افزار QuartusII رو آماده کردم(ترجمه و تالیف) اگه خواستین بگید براتون آپلود میکنم ! |
RE: جزوه آموزشی MIPS - shervinrs - 22 بهمن ۱۳۹۰ ۱۲:۲۳ ق.ظ
نقل قول: تا جایی که من میدونم و کار کردم همچین چیزی نیست که هم قبل از سنتز بشه شبیه سازی کرد هم بعدش...منظورتون اینه که قبل از سنتز نمیشه؟ با ModelSim یا Active-HDL میشه بدون سنتز کد رو تست کرد. البته اینا شبیه سازی پس از سنتز هم انجام میدن، اما معمولا استفاده نمیشه. |
جزوه آموزشی MIPS - پشتکار - ۲۸ فروردین ۱۳۹۱ ۱۰:۳۳ ق.ظ
بچه ها این سنتزی که میگید دیگه چیه؟ آخه من آزمایشگاه رو پاس نکردم تازه دارم کار می کنم |
RE: جزوه آموزشی MIPS - tima - 07 آذر ۱۳۹۱ ۱۱:۴۷ ق.ظ
dar morde kamputer paye mips ba vhdl etelaat mikham kasi ha komak kone? |