تالار گفتمان مانشت
سوال مهندسی کامپیوتر دولتی ۸۲ ( مبحث فرکانس ) - نسخه‌ی قابل چاپ

سوال مهندسی کامپیوتر دولتی ۸۲ ( مبحث فرکانس ) - jionelmessi - 09 مهر ۱۳۹۵ ۰۷:۳۲ ب.ظ

با سلام
این سوال خودم حل کردم ولی نمدونم منظورش چی بود دقیقا البته پوران ی جوابی داده حس مکنم اشتباه
اگر کسی متونه واضح توضیح بده بفهمم چجوریه رونده حلش
عکس سوال و پاسخ خودمو گذاشتم
ممنون
[تصویر:  423305_52b7_20160930_182018.jpg]

[تصویر:  423305_mk7_20160930_182501.jpg]

RE: سوال مهندسی کامپیوتر دولتی ۸۲ ( مبحث فرکانس ) - Behnam‌ - ۰۹ مهر ۱۳۹۵ ۰۷:۵۹ ب.ظ

(۰۹ مهر ۱۳۹۵ ۰۷:۳۲ ب.ظ)jionelmessi نوشته شده توسط:  با سلام
این سوال خودم حل کردم ولی نمدونم منظورش چی بود دقیقا البته پوران ی جوابی داده حس مکنم اشتباه
اگر کسی متونه واضح توضیح بده بفهمم چجوریه رونده حلش
عکس سوال و پاسخ خودمو گذاشتم
ممنون
[تصویر:  423305_52b7_20160930_182018.jpg]

[تصویر:  423305_mk7_20160930_182501.jpg]

[attachment=20652]

اشتباهتون این هست که وقتی a2 یک شد، بلافاصله بعدش clear رو یک کردید در حالی که بین clear و a2 یک فلیپ‌فلاپ هست. وقتی کلاک می‌خوره و a2 یک می‌شه، این مقدار جدید نمیتونه در فلیپ‌فلاپ بعدی هم load بشه و مقداری که قبلاً پشت اون فلیپ‌فلاپ بوده میره داخل. یعنی قبل از زدن کلاک شما یه snapshot از سیگنال‌ها می‌گیرید و اونا وارد فلیپ‌فلاپ می‌شن (که مقدار پشتش ۰ بوده و نه ۱). البته اگه hold time رعایت نشه، اون موقع این مقدار جدید بلافاصله داخل فلیپ‌فلاپ بعدی میره که مشکل‌ساز هست و فرض می‌کنیم که رعایت شده.

اشتباه دوم در نحوه‌ی محاسبه‌ی فرکانس هست. اون ۰ تا ۴ ایی که نوشتید ظاهراً مربوط به سیگنال clear هست در حالی که شما باید z رو در نظر بگیرید. البته اینجا هم باز ممکن هست دچار اشتباه بشید چون z بعد از ۳ سیکل مقدار ۱ گرفته و شاید فکر کنید فرکانس به ۴ تقسیم می‌شه در حالی که اگر جدول رو ادامه بدید متوجه می‌شید که در اصل هر ۶ بار یکی، z تغییر می‌کنه و فرکانس به ۶ تقسیم می‌شه.