تالار گفتمان مانشت
چه کسانی پشت (عقب مانده از) تحولات اینترنت هستند؟ - نسخه‌ی قابل چاپ

چه کسانی پشت (عقب مانده از) تحولات اینترنت هستند؟ - ali139084 - 23 شهریور ۱۳۹۵ ۱۰:۴۱ ب.ظ

چه کسانی پشت (عقب مانده) تحولات اینترنت هستند؟
اینترنت اغلب فناوری رها بخش صدا رده می‌شود. مهم نیست که شما که هستید و در چه نوع کشوری زندگی می‌کنید، صدای شما می‌تواند به صورت آنلاین تقویت و در تمام دنیا شنیده شود. اما فرض کنید که افراد می‌توانند به اینترنت در محل اولیه دسترسی داشته باشند. پژوهش‌ها نشان داده‌ است که فقر و دوردستی موجب جلوگیری افراد از آنلاین بودن می‌شود. در اینجا اولین نقشه جهانی از افرادی که پشت تحول اینترنت هستند آورده شده است.
کشیدن نقشه اینترنت سخت است. با اینکه هر کامپیوتری از یک محلی درون جهان واقعی به اینترنت وصل می‌شود، اما هیچ کسی فعالانه نمی‌تواند جا و مکان همه آنها را بگوید. جدا از سارماندهی بالا-پایین، کامپیوترهای دنیا از طریق سرورهای شبکه شده به هم متصل می‌شوند. هر کشوری از زیرساخت‌هایش برای اتصال شهروندان به به اینترنت گسترده محافظت می‌کند. تصمیم برای توسعه و نگهداری از زیرساخت‌ها وابسته به قدرت برای منطقه‌‌ای گرفته و برای منطقه دیگری گرفته نمی‌شود. و اینجا این مشکل وجود دارد: اقلیت‌های قومی و مذهبی که از فرایند سیاسی کشورشان خارج شده‌اند ممکن است به طور سیستماتیک از اینترنت جهانی نیز خارج شوند.

اینترنت

به گزارش نگارش به نقل از ساینس، نیلز ویدمن دانشمند علوم سیاسی دانشگاه کنتانس آلمان پژوهشی را با عنوان بررسی جنبش‌های اعتراضی و میزان وابستگی آنها به ارتباطات اینترنت انجام داده است. وی می‌گوید: « اطلاعات ریز و خوبی در رابطه با اعتراض‌ها و مخالفت‌ها دارم، اما تخمین ریز و خوبی از نفوذ اینترنت ندارم». او برای حل مشکلش با دانشمندان کامپیوتر دانشگاه علم و فناوری زورخ سوئیس که دقیقا روی حل این مشکل کار می‌کردند همکاری کرد. روش آنها به خوبی کار می‌کرد و او موفق شد، نقشه شکاف دسترسی به اینترنت در سراسر جهان را به دست آورد.

روش آنها نیازی به رفتن به تمام نقاط دنیا نداشت. به جای آن، آنها منفعلانه داده‌های بسته‌بندی شده از طریق سرورهای فراهم‌ آورنده خدمات اینترنتی سوئیت‌ زرلند فراهم آوردند. مانند نامه‌های سیستم پستی سنتی، بسته‌های اینترنت نیز با آدرس‌های «فرستنده» و «گیرنده» مهر می‌شوند. آدرس پروتکل اینترنتی چیزی مانند کد پستی است، این «زیرشبکه» نقاط دسترسی به افراد واقعی را فراهم می‌کند.

خبرهای خوب اینکه دسترسی به اینترنت به طور کلی برای هر شخصی در طول ۸ سال افزایش یافته است. اما این افزایش برای کشورهای دموکراتیک بیشتر بوده است، و برای تعضی گروه‌های بیشتر از دیگران بوده است. مکان‌هایی که گروه‌ای خارج شده از سیاست زندگی می‌کردند بیشتر مکان‌هایی بودند که دسترسی به اینترنت در آن بسیار کم بود. نتیجه نهایی این که گروه‌های خارج شده از سیاست ۳۰ درصد اتصال اینترنتی کمتری در مقایسه با دیگر افراد کشورشان داشتند. و بیشتر گروه‌های محروم به کمتر از ۱ درصد کاهش یافته بودند (رتبه‌بندی بالا را ببینید). این آنالیز‌های آماریش را با دیگر فاکتورها کامل کرد – توسعه زیرساخت‌های عمومی، فقر، فاصله تا پایتخت، نوع زمین، و شهر نشینی- و هیچ کس نمی‌تواند این شکاف را توضیح دهد، گروه‌ تحقیقی سیاست‌های اجتماعی را سرزنش کردند.

مارشال برک، اقتصاددان دانشگاه استنفورد در پالو آلتو، کالیفرنیا گفت: «نتایج به دست آمده برخلاف تمام شعارهایی است که شما در مورد فناوری رهابخش می‌شنوید». او شگفت‌زده است از اینکه چقدر دسترسی در محیط سیاسی به اینترنت سخت است. «شاید از بین همه شما تنها افرادی با دسترسی ضعیف به اینترنت باشید، تا بدانید اقلیت‌ها و ناراضیاتی‌های خاص چگونه است.» بنابراین گام بعدی اندازه‌گیری تاثیر شکاف اینترنت با استفاده از آزمایش‌های طبیعی است. اگر دسترسی‌های افراد به کامپیوترهای آنلاین، نتایج انتخابات یا بسامد‌های ریشه‌های سیاسی را تحت تاثیر قرار می‌دهد، باید این ضرب‌المثل قدیمی را به یاد بیاریم: اطلاعات واقعا قدرت است.
منبع:
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمی‌باشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.