تالار گفتمان مانشت
تبدیل همریختی و معکوس تبدیل - نسخه‌ی قابل چاپ

تبدیل همریختی و معکوس تبدیل - Ametrine - 23 مهر ۱۳۹۳ ۰۷:۳۹ ب.ظ

کتاب پارسه خیلی خوب مثال زده ولی من اونا رو که معکوس داره متوجه نمیشم.
دوستان لطفاً توضیح بدن.

اگر [tex]\sum=Gamma\: =\{a,b\}[/tex] ، [tex]L_1=\{ab,aa\}[/tex]، [tex]L_2=\{a,bb\}[/tex] و تابع [tex]h[/tex] به صورت زیر تعریف شده باشد:
[tex]h(a)=a\: [/tex]
[tex]h(b)=aa[/tex]

آنگاه:

[tex]h(L_1)=\{aa,aaa\}[/tex]

درنتیجه:

[tex]h^{-1}(h(L_1))=\{ab,ba,aaa,aa,b\}[/tex]
[tex]h^{-1}(L_2)=\{a\}[/tex]
[tex]h(h^{-1}(L_2))=\{a\}[/tex]

RE: همریختی - Pakniat - 23 مهر ۱۳۹۳ ۱۰:۲۳ ب.ظ

موقعی که Homomorphism روی دامنه تابعی اعمال کنید هم دامنه رو نتیجه میشه که لزوما یک به یک و پوشا نیست در اینجا موقع H معکوس گرفتن باید نگاه تون از سمت برد تابع به سمت دامنه تابع باشه ، مثلا در مورد آخر H معکوس زبان l2 برابر فقط a هست چون bb تعریف نشده است پس H تک a برابر a است . ( همون مفهوم لاپلاس و لاپلاس معکوس - در کتاب لینز توضیج داده شده)

RE: همریختی - Ametrine - 23 مهر ۱۳۹۳ ۱۱:۳۴ ب.ظ

(۲۳ مهر ۱۳۹۳ ۱۰:۲۳ ب.ظ)Pakniat نوشته شده توسط:  موقعی که Homomorphism روی دامنه تابعی اعمال کنید هم دامنه رو نتیجه میشه که لزوما یک به یک و پوشا نیست در اینجا موقع H معکوس گرفتن باید نگاه تون از سمت برد تابع به سمت دامنه تابع باشه ، مثلا در مورد آخر H معکوس زبان l2 برابر فقط a هست چون bb تعریف نشده است پس H تک a برابر a است . ( همون مفهوم لاپلاس و لاپلاس معکوس - در کتاب لینز توضیج داده شده)
کامل متوجه نشدم.
[tex]h^{-1}(h(L_1))[/tex] چطوری بدست میاد؟
مفهوم لاپلاس کدوم فصل لینز هست؟

RE: همریختی - fatemeh69 - 24 مهر ۱۳۹۳ ۰۴:۵۱ ب.ظ

بذارید تابع h و معکوس آن را بدست آوریم:
[tex]h(a)=a --> h^{-1}(a)=a[/tex]
[tex]h(b)=aa --> h^{-1}(aa)=b[/tex]

حالا می خواهیم تابع [tex]h^{-1}[/tex]رو روی زبان h(L) اعمال کنیم:
یعنی تابع [tex]h^{-1}[/tex]رو باید روی رشته های aa,aaa اعمال کنیم و حاصل رو توی یه مجموعه بریزیم:
برای aa ما به دو صورت می تونیم تابع رو اعمال کنیم یا این که بگیم [tex]h^{-1}(aa)=b[/tex] که در این صورت خروجی b است
یا این که بگیم این رشته از دو تا a تشکلی شده و دو بار از [tex]h^{-1}(a)=a[/tex] استفاده کنیم پس خروجی aa است.

برای رشته aaa می توان به ورودی را به چند حالت در نظر گرفت
۱) اول یک aa و بعد یک a داریم پس در خروجی اول یک b و بعد یک a داریم و خروجی ba است
۲) اول یک a و بعد یک aa داریم پس در خروجی اول یک a و بعد یک b داریم و خروجی ab است
۳) سه تا a در ورودی داریم پس سه بار از قانون [tex]h^{-1}(a)=a[/tex] استفاده می کنیم و خروجی aaa است.

حالا همه ی این هارا در یک مجموعه می ریزیم که می شود :
[tex]h^{-1}(h(L_1))=\{ab,ba,aaa,aa,b\}[/tex]

RE: همریختی - Ametrine - 24 مهر ۱۳۹۳ ۱۰:۳۱ ب.ظ

(۲۴ مهر ۱۳۹۳ ۰۴:۵۱ ب.ظ)fatemeh69 نوشته شده توسط:  بذارید تابع h و معکوس آن را بدست آوریم:
[tex]h(a)=a --> h^{-1}(a)=a[/tex]
[tex]h(b)=aa --> h^{-1}(aa)=b[/tex]

حالا می خواهیم تابع [tex]h^{-1}[/tex]رو روی زبان h(L) اعمال کنیم:
یعنی تابع [tex]h^{-1}[/tex]رو باید روی رشته های aa,aaa اعمال کنیم و حاصل رو توی یه مجموعه بریزیم:
برای aa ما به دو صورت می تونیم تابع رو اعمال کنیم یا این که بگیم [tex]h^{-1}(aa)=b[/tex] که در این صورت خروجی b است
یا این که بگیم این رشته از دو تا a تشکلی شده و دو بار از [tex]h^{-1}(a)=a[/tex] استفاده کنیم پس خروجی aa است.

برای رشته aaa می توان به ورودی را به چند حالت در نظر گرفت
۱) اول یک aa و بعد یک a داریم پس در خروجی اول یک b و بعد یک a داریم و خروجی ba است
۲) اول یک a و بعد یک aa داریم پس در خروجی اول یک a و بعد یک b داریم و خروجی ab است
۳) سه تا a در ورودی داریم پس سه بار از قانون [tex]h^{-1}(a)=a[/tex] استفاده می کنیم و خروجی aaa است.

حالا همه ی این هارا در یک مجموعه می ریزیم که می شود :
[tex]h^{-1}(h(L_1))=\{ab,ba,aaa,aa,b\}[/tex]
آهاااااااااان، حالا فهمیدم. Smile
چه ساده بود، من چقد پیچش داده بودم.
مرسی Shy