تالار گفتمان مانشت
شش روش مطالعه - نسخه‌ی قابل چاپ

شش روش مطالعه - tohidi4503 - 14 آذر ۱۳۹۲ ۰۲:۱۷ ب.ظ

شش روش مطالعه :


۱-خواندن بدون نوشتن: روش نادرست مطالعه است . مطالعه فرآیندی فعال و پویا است وبرای نیل به این هدف باید از تمام حواس خود برای درک صحیح مطالب استفاده کرد. باید با چشمان خود مطالب را خواند، باید در زمان مورد نیاز مطالب را بلند بلند ادا کرد و نکات مهم را یادداشت کرد تا هم با مطالب مورد مطالعه درگیر شده و حضوری فعال و همه جانبه در یادگیری داشت و هم در هنگام مورد نیاز ، خصوصا” قبل از امتحان ، بتوان از روی نوشته ها مرور کرد و خیلی سریع مطالب مهم را مجددا” به خاطر سپرد .

۲- خط کشیدن زیر نکات مهم :این روش شاید نسبت به روش قبلی بهتر است ولی روش کاملی برای مطالعه نیست چرا که در این روش بعضی از افراد بجای آنکه تمرکز و توجه بروی یادگیری و درک مطالب داشته باشند ذهنشان معطوف به خط کشیدن زیر نکات مهم می گردد .حداقل روش صحیح خط کشیدن زیر نکات مهم به این صورت است که ابتدا مطالب را بخوانند و مفهوم را کاملا” درک کنند و سپس زیر نکات مهم خط بکشند نه آنکه در کتاب بدنبال نکات مهم بگردند تا زیر آن را خط بکشند .

۳- حاشیه نویسی :این روش نسبت بدو روش قبلی بهتر است ولی بازهم روشی کامل برای درک عمیق مطالب و خواندن کتب درسی نیست ولی می تواند برای یادگیری مطالبی که از اهمیتی چندان برخوردار نیستند مورد استفاده قرار گیرد.

۴- خلاصه نویسی : در این روش شما مطالب را میخوانید و آنچه را که درک کرده اید بصورت خلاصه بروی دفتری یادداشت می کنید که این روش برای مطالعه مناسب است و از روشهای قبلی بهتر می باشد چرا که در این روش ابتدا مطالب را درک کرده سپس آنها را یادداشت می کنید اما بازهم بهترین روش برای خواندن نیست .

۵- کلید برداری :کلید برداری روشی بسیار مناسب برای خواندن و نوشتن نکات مهم است . در این روش شما بعد از درک مطالب ، بصورت کلیدی نکات مهم را یادداشت می کنید و در واقع کلمه کلیدی کوتاهترین، راحتترین ،بهترین وپرمعنی ترین کلمه ای است که با دیدن آن، مفهوم جمله تداعی شده و به خاطر آورده می شود .

۶- خلاقیت و طرح شبکه ای مغز: این روش بهترین شیوه برای یادگیری خصوصا” فراگیری مطالب درسی است .در این روش شما مطالب را میخوانید بعد از درک حقیقی آنها نکات مهم را به زبان خودتان و بصورت کلیدی یادداشت می کنید و سپس کلمات کلیدی را بروی طرح شبکه ای مغز می نویسد ( در واقع نوشته های خود را به بهترین شکل ممکن سازماندهی می کنید و نکات اصلی و فرعی را مشخص می کنید)تا در دفعات بعد به جای دوباره خوانی کتاب ، فقط به طرح شبکه ای مراجعه کرده وبا دیدن کلمات کلیدی نوشته شده بروی طرح شبکه ای مغز ، آنها را خیلی سریع مرور کنید . این روش درصد موفقیت تحصیلی شما را تا حدود بسیار زیادی افزایش میدهد و درس خواندن را بسیار آسان می کند. و بازده مطالعه را افزایش میدهد.

شش روش مطالعه - hamid88 - 15 آذر ۱۳۹۲ ۰۳:۵۰ ق.ظ

بسیار بسیار مطلب مهمی بود
مرسی و ممنون
موفق باشین

شش روش مطالعه - Good! - 15 آذر ۱۳۹۲ ۰۴:۰۴ ب.ظ

واقعا دستتون درد نکنه
راستش من چند وقته میخوام پست بذارم و بخوام اگه میشه ۱نمونه خلاصه نویسی رو بهم نشون بدید.میشه کسی ۱نمونه بهم نشون بده؟آقای جهانی هم مدام تاکید داشتن که تو خلاصه نویسی متن نباید نوشت.میشه کسی لطف کنه بگه دقیقا چیکار باید کرد؟

شش روش مطالعه - hp1361 - 15 آذر ۱۳۹۲ ۰۵:۰۸ ب.ظ

با سلام و تشکر از دوست عزیزtohid4503

اگر ممکنه در مورد "طرح شبکه ای مغز" بیشتر توضیح بدید.

بداشت من این بوده : مطالب رو بخونیم و مفهوم بعلاوه نکات کلیدی مطلب رو بصورت خلاصه بنویسیم و این خلاصه نویسی ها رو جوری سازماندهی کنیم که با دیدنش سیر مفهوم دریافت شده از مطالب در ذهنمون تداعی بشه. مثل یک رشته از مفاهیم که با دیدن ابتدا و چند نقطه از او کل رشته دستمون بیاد.

ممنون

RE: شش روش مطالعه - tohidi4503 - 16 آذر ۱۳۹۲ ۰۱:۵۴ ق.ظ

من واسه خودم طرح شبکه مغزی رو اینطوری پیاده سازی کردم حالا درست وغلطشو نمیدونم اساتید که توی مانشت هستن نظر بدن

[تصویر:  229421_20jpe9c.jpg]


اگه عکس نشون نداد این آدرس لینکشه :
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمی‌باشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.