تالار گفتمان مانشت
سوال از قسمت شمارش - نسخه‌ی قابل چاپ

سوال از قسمت شمارش - fatemeh-r - 26 اردیبهشت ۱۳۹۰ ۱۱:۲۵ ب.ظ

اونایی که جواب دادم ببینین درسته و اونایی که جواب ندادم رو لطفا جواب بدید

۱- بارقم های ۱ ۲ ۳ ۴ ۵ ۶ چند عدد ۶ رقمی میتوان ساخت؟ جواب خودم‌: !۶

۲- بارقم های ۰ ۱ ۲ ۳ ۴ ۵ چند عدد ۶ رقمی میتوان ساخت؟
جواب خودم ‌: ۵*!۵ =۱ *۲*۳*۴*۵*۵

۳- بارقم های ۱ ۲ ۲ ۲ ۳ ۴ چند عدد ۶ رقمی میتوان ساخت ؟
جواب خودم‌: ۶ /‌! ۶

۴- بارقم های ۱ ۲ ۲ ۲ ۳ ۰ چند عدد ۶ رقمی میتوان ساخت ؟

۵- بارقم های ۱ ۲ ۳ ۴ ۵ ۶ چند عدد ۴ رقمی میتوان ساخت ؟
جواب خودم ‌: ترکیب ۴ از ۶

۶- بارقم های ۰ ۱ ۲ ۳ ۴ ۵ چند عدد ۴ رقمی میتوان ساخت ؟

۷- بارقم های ۱ ۲ ۲ ۲ ۳ ۴ چند عدد ۴ رقمی میتوان ساخت ؟

۸-بارقم های ۱ ۲ ۲ ۲ ۳ ۰ چند عدد ۴ رقمی میتوان ساخت ؟

RE: سوال از قسمت شمارش - ف.ش - ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۰ ۱۲:۱۳ ق.ظ

(۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۰ ۱۱:۲۵ ب.ظ)fatemeh-r نوشته شده توسط:  4- بارقم های ۱ ۲ ۲ ۲ ۳ ۰ چند عدد ۶ رقمی میتوان ساخت ؟

[tex]5*5!/3![/tex]

۵- بارقم های ۱ ۲ ۳ ۴ ۵ ۶ چند عدد ۴ رقمی میتوان ساخت ؟
یه ضرب در !۴ هم میخواد چون مثلا ۱ و۲و۳و۴ رو که انتخاب میکنید جایگشتشون اعداد مختلفی تولید میکنه.
۶- بارقم های ۰ ۱ ۲ ۳ ۴ ۵ چند عدد ۴ رقمی میتوان ساخت ؟
[tex]\binom{5}{3}3*3! \binom{5}{4}4![/tex]

حالت اول صفر داریم پس کافی است ۳ رقم دیگر از ۵ رقم باقیمانده انتخاب کنیم و درحالت دوم صفر نداریم پس باید ۴ رقم از ۵ رقم باقیمانده انتخاب کنیم

[tex]5*5*4*3=5/2*4![/tex]
۷- بارقم های ۱ ۲ ۲ ۲ ۳ ۴ چند عدد ۴ رقمی میتوان ساخت ؟
باید حالتهای مختلف رو در نظر بگیرید یک ۲ در عدد باشه ۲ تا ۲ باشه و ۳ تا ۲ باشه حالت ۰ تا ۲ نداره چون بقیه ارقام ۳ تا هستند.
[tex]\binom{3}{3}4! \binom{3}{2}4!/2! \binom{3}{1}*4!/3![/tex]

۸-بارقم های ۱ ۲ ۲ ۲ ۳ ۰ چند عدد ۴ رقمی میتوان ساخت ؟
[tex]\binom{3}{3}3*3! \binom{2}{2}4!/2! \binom{2}{1}3*3!/2! \binom{2}{1}*4!/3! \binom{2}{0}*3*3!/3![/tex]

این قسمتهایی که اضافه شد به خاطر این بود که میگیم یا صفر توش هست یا نیست اگه صفر باشه باید یک رقم کمتر انتخاب کنیم چون صفر رو داریم و اگر صفر نبود دیگه صفر رو انتخاب نمیکنیم پس در هر دو صورت به جای دو رقم یک رقم و به جای سه رقم دو رقم داریم که باید از بین اونها انتخاب کنیم.
و درحالتی که یک ۲ داریم حتما باید صفر هم باشه

سوال از قسمت شمارش - marjan2001 - 27 اردیبهشت ۱۳۹۰ ۰۶:۱۹ ب.ظ

۲- ببینید می خوایم یه عدد شش رقمی با ۰و۱و۲و۳و۴و۵ بسازیم (بدون تکرار ارقام )شش جا داریم:
برای آخرین رقم سمت چپ ۵انتخاب داریم یک رقم از بین (۱و۲و۳و۴و۵)
برای رقم بعدی ۵ انتخاب داریم یعنی ۰ و یک رقم از بین ۱-(۱و۲و۳و۴و۵) چون یکی قبلا انتخاب شده
برای رقم بعدی ۴ انتخاب داریم
برای بعدی سه انتخاب
بعدی ۲ انتخاب
آخری هم که یک انتخاب بیشتر نداریم آن هم رقمی است که تا حالا انتخاب نشده
۱*۲*۳*۴*۵*۵

۳-روش بالا را انجام میدیم چون ۳ رقم تکراری داریم تقسیم به !۳ می کنیم

سوال از قسمت شمارش - ف.ش - ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۰ ۱۰:۰۲ ب.ظ

نیازی نیست بگیم با تکرار یا بی تکرار چون ما یه تعداد رقم داریم مثل تکه های یک پازل صرفا میتونیم کنار هم قرار بدیم.

سوال از قسمت شمارش - fatemeh-r - 31 اردیبهشت ۱۳۹۰ ۰۳:۲۰ ب.ظ

جواب سوال اخر رو متوجه نمیشم میشه مرحله به مرحله توضیح بدین ؟ ۱ و ۲ و ۲ و ۲ و ۳ و ۰ چند عدد ۴ رقمی میتوان ساخت؟
یکی ۲ داریم( مجبوریم ۰ هم داشته باشیم )‌:

۲ تا ۲ داریم ۰ نداریم:

۲ تا ۲ داریم ۰ داریم:

۳ تا ۲ داریم ۰ داریم:

۳ تا ۲ داریم ۰ نداریم:

کلا چی میشه؟

RE: سوال از قسمت شمارش - ف.ش - ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۰ ۰۵:۲۴ ب.ظ

(۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۰ ۰۳:۲۰ ب.ظ)fatemeh-r نوشته شده توسط:  جواب سوال اخر رو متوجه نمیشم میشه مرحله به مرحله توضیح بدین ؟ ۱ و ۲ و ۲ و ۲ و ۳ و ۰ چند عدد ۴ رقمی میتوان ساخت؟
یکی ۲ داریم( مجبوریم ۰ هم داشته باشیم )‌: یک ۲ داریم و به ۳ رقم دیگه به غیر از ۲ نیاز داریم یعنی ۰و۳و۱ حالا با ارقام ۲و۰و۱و۳ چند عدد ۴ رقمی میتوان ساخت ؟

۲ تا ۲ داریم ۰ نداریم‌: ۲ رقم دیگه نیاز داریم چون ۲ تا ۲ داشتیم که نمیتونه شامل ۲ و ۰ باشه پس میشه انتخاب ۲ از ۲ حالا با ارقام ۲و۲و۱و۳ چند عدد ۴ رقمی میشه ساخت ؟

۲ تا ۲ داریم ۰ داریم‌: ۲ تا ۲ داریم و یک صفر پس فقط یک رقم دیگه لازم داریم و اون هم یا ۱ است یا ۳ یعنی انتخاب ۱ از ۲ . حال با ارقام ۲و۲و۰و۱ و همچنین ۲و۲و۰و۳ چند عدد ۴ رقمی میتوان ساخت ؟( هر ۲ جواب یکسان است جمع میشود)

۳ تا ۲ داریم ۰ داریم‌: با ارقام ۲و۲و۲و۰ چند عدد ۴ رقمی میتوان ساخت ؟

۳ تا ۲ داریم ۰ نداریم: با ارقام ۲و۲و۲و۱ و همچنین ۲,۲,۲,۳ چند عدد ۴ رقمی میتوان ساخت؟

کلا چی میشه؟ میشه مجموع جوابهای بدست اومده

RE: سوال از قسمت شمارش - پشتکار - ۳۱ خرداد ۱۳۹۰ ۱۱:۴۰ ب.ظ

(۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۰ ۱۲:۱۳ ق.ظ)afagh1389 نوشته شده توسط:  5- بارقم های ۱ ۲ ۳ ۴ ۵ ۶ چند عدد ۴ رقمی میتوان ساخت ؟
یه ضرب در !۴ هم میخواد چون مثلا ۱ و۲و۳و۴ رو که انتخاب میکنید جایگشتشون اعداد مختلفی تولید میکنه.
من منظور شما رو از اینکه ۴! میخواد رو متوجه نشدم. منظورتون چیه؟Huh

RE: سوال از قسمت شمارش - ف.ش - ۰۱ تیر ۱۳۹۰ ۰۵:۴۲ ق.ظ

(۳۱ خرداد ۱۳۹۰ ۱۱:۴۰ ب.ظ)پشتکار نوشته شده توسط:  
(27 اردیبهشت ۱۳۹۰ ۱۲:۱۳ ق.ظ)afagh1389 نوشته شده توسط:  5- بارقم های ۱ ۲ ۳ ۴ ۵ ۶ چند عدد ۴ رقمی میتوان ساخت ؟

خودشون گفتن انتخاب ۴ از ۶ خوب انتخاب ۴ از ۶‌، ۱۵ سری عدد به ما میده مثلا یه بار ۴ تا عددی که انتخاب میشه ۱و۲و۳و۴ هست یه بار ۱و۲و۳و۵ و الی آخر حالا با جابه جا کردن ارقام هر سری‌، اعداد جدیدی تولید میشه مثلا ۱۲۳۴ و۴۳۲۱و۳۲۱۴و .... که چون ۴ رقمه جایگشتشون میشه ۴! که در اون ترکیب ۴ از ۶ ضرب میشه.

یه مثال کوچکتر رو در نظر بگیرید فرض کنید که ارقام ما ۱و۲و۳ هست و شما میخواهید اعداد دو رقمی بسازید. پس ۲ رقم از این ۳ رقم انتخاب میشه یا ۱و۲ یا ۱و۳ یا ۲و۳
حالا اعدادی که مد نظر ما هست:
۱۲
۲۱
۳۱
۱۳
۳۲
۲۳

یعنی [tex]2!*\binom{3}{2}=6[/tex]

RE: سوال از قسمت شمارش - پشتکار - ۰۱ تیر ۱۳۹۰ ۰۷:۵۴ ق.ظ

(۰۱ تیر ۱۳۹۰ ۰۵:۴۲ ق.ظ)afagh1389 نوشته شده توسط:  
(31 خرداد ۱۳۹۰ ۱۱:۴۰ ب.ظ)پشتکار نوشته شده توسط:  
(27 اردیبهشت ۱۳۹۰ ۱۲:۱۳ ق.ظ)afagh1389 نوشته شده توسط:  5- بارقم های ۱ ۲ ۳ ۴ ۵ ۶ چند عدد ۴ رقمی میتوان ساخت ؟

خودشون گفتن انتخاب ۴ از ۶ خوب انتخاب ۴ از ۶‌، ۱۵ سری عدد به ما میده مثلا یه بار ۴ تا عددی که انتخاب میشه ۱و۲و۳و۴ هست یه بار ۱و۲و۳و۵ و الی آخر حالا با جابه جا کردن ارقام هر سری‌، اعداد جدیدی تولید میشه مثلا ۱۲۳۴ و۴۳۲۱و۳۲۱۴و .... که چون ۴ رقمه جایگشتشون میشه ۴! که در اون ترکیب ۴ از ۶ ضرب میشه.

یه مثال کوچکتر رو در نظر بگیرید فرض کنید که ارقام ما ۱و۲و۳ هست و شما میخواهید اعداد دو رقمی بسازید. پس ۲ رقم از این ۳ رقم انتخاب میشه یا ۱و۲ یا ۱و۳ یا ۲و۳
حالا اعدادی که مد نظر ما هست:
۱۲
۲۱
۳۱
۱۳
۳۲
۲۳

یعنی [tex]2!*\binom{3}{2}=6[/tex]

خب پس می تونیم از اول بگیم ترتیب ۴ از ۶ اینطوری که بهترهSmile
چون در ترکیب شما میایید و چون ترتیب مهم نیست !۴ رو ازش بر می دارید و بعدش درش ضرب می کنید. درسته!SmileTongue
مرسی از جوابتونHeart

سوال از قسمت شمارش - پشتکار - ۰۱ تیر ۱۳۹۰ ۱۱:۲۹ ب.ظ

لطفا اگه اشتبه می کنم بهم بگید...

سوال از قسمت شمارش - ف.ش - ۰۲ تیر ۱۳۹۰ ۱۲:۲۳ ق.ظ

نه کاملا درسته چون فرمول ترتیب هم به همین صورت بدست میاد.من واسه اینکه قابل فهم باشه اینجوری توضیح دادم.