سوال از مبحث آنالیز ترکیبی و احتمال (انتخاب با جایگذاری) - نسخهی قابل چاپ |
سوال از مبحث آنالیز ترکیبی و احتمال (انتخاب با جایگذاری) - Morris - 23 شهریور ۱۳۹۲ ۱۱:۲۶ ب.ظ
سلام. لطفا توضیح بدید انتخاب با جایگذاری یعنی چی ؟ به عنوان مثال، سوال زیر، در این رابطه مطرح شده است : کتاب آمار و احتمال مهندسی پارسه (مهندس طورانی) چاپ ۹۲ - صفحه ۴۲ - مثال ۳ - در قسمت الف این مثال من فکر می کنم باید ۱/۸ × ۲/۹ × ۳/۱۰ پاسخ باشد. و بقیه قسمت ها هم به نظر من باید طور دیگه ای حل بشن. لطفا بفرمایید من کجا اشتباه می کنم ؟ |
RE: سوال از مبحث آنالیز ترکیبی و احتمال (انتخاب با جایگذاری) - Mehrdad_CS - 24 شهریور ۱۳۹۲ ۱۲:۰۶ ق.ظ
دوست عزیز اشتباه شما تنها توجه نکردن به مفوم جایگذاری است! و پاسخ شما زمانی درسته که جایگذاری در کار نباشه، یعنی هر مهره ای که بر میداریم دیگه به داخل جعبه بر نمیگردونیم. اما مفهوم جایگذاری همانطور که از اسمش پبداست یعنی وقتی مهره ای خارج شد به داخل جعبه بر میگردونیم و مجددا شانس انتخاب داریم. برای همین در قسمت الف برای هربار انتخاب مهره ۳/۱۰ احتمال داره مهره ی خارج شده قرمز باشه. |
RE: سوال از مبحث آنالیز ترکیبی و احتمال (انتخاب با جایگذاری) - Morris - 24 شهریور ۱۳۹۲ ۱۲:۴۱ ق.ظ
(۲۴ شهریور ۱۳۹۲ ۱۲:۰۶ ق.ظ)Mehrdad_CS نوشته شده توسط: دوست عزیز اشتباه شما تنها توجه نکردن به مفوم جایگذاری است! و پاسخ شما زمانی درسته که جایگذاری در کار نباشه، یعنی هر مهره ای که بر میداریم دیگه به داخل جعبه بر نمیگردونیم. اما مفهوم جایگذاری همانطور که از اسمش پبداست یعنی وقتی مهره ای خارج شد به داخل جعبه بر میگردونیم و مجددا شانس انتخاب داریم. برای همین در قسمت الف برای هربار انتخاب مهره ۳/۱۰ احتمال داره مهره ی خارج شده قرمز باشه. بسیار سپاسگذارم. |