تالار گفتمان مانشت
مبحث مقاومت معادل - نسخه‌ی قابل چاپ

مبحث مقاومت معادل - Xilinx - 03 مرداد ۱۳۹۲ ۰۸:۳۸ ب.ظ

[تصویر:  49190520120930352933.jpg]

RE: مبحث مقاومت معادل - vojoudi - 03 مرداد ۱۳۹۲ ۱۰:۴۰ ب.ظ

سلام
خوب مقاومت [tex]2k \Omega[/tex] و مقاومت [tex]1k \Omega[/tex] میشه معادل کرد. البته بیشتر کتاب های مدار میگن این کارو نکنید چون پارامتر [tex]V_O[/tex] گم خواهد شد ولی ما این کار رو انجام میدهیم Smile چون مواظب هستیم پارامتر گم نشه ! میدانیم که جریانی که از مقامت [tex]2k \Omega[/tex] و مقاومت [tex]1k \Omega[/tex] می گذرد، یکسان است و بر طبق قانون اهم میدانیم که [tex]V=R.I[/tex] در نتیجه ولتاژ مقاومت [tex]1k \Omega[/tex] نصف [tex]V_O[/tex] است یعنی : [tex]\frac{V_o}{2}[/tex] در نتیجه وقتی این دو مقاومت به صورت سری تبدیل به یک مقاومت [tex]3k \Omega[/tex] میشن دو سر این مقاومت جدید ولتاژ [tex]\frac{3V_o}{2}[/tex] خواهد افتاد. و چون این مقاومت با مقاومت [tex]6k \Omega[/tex] موازیست پس باز هم معادل سازی میکنیم و میدانیم که :
[tex]3k\Omega\left | \right |6k\Omega=2k\Omega[/tex] در نتیجه ما در این مدار یه مقاومت خواهیم داشت با مقدار [tex]2k \Omega[/tex] و میدانیم که ولتاژ دو سر این مقاومت : [tex]\frac{V_o}{2} V_o=\frac{3V_o}{2}=1.5 V_o[/tex] حال مدار ما سه المان و دو گره دارد که اگر برای گره بالایی [tex]KCl[/tex] بنویسیم این چنین خواهد شد : (از قانون اهم هم استفاده شده است)
[tex]V=R.I \Rightarrow \underbrace{[\frac{V_o}{2000} \frac{2}{1000}]}_I* \underbrace{2000}_R=1.5V_o \Rightarrow V_o= 8[/tex]

مبحث مقاومت معادل - Xilinx - 04 مرداد ۱۳۹۲ ۰۵:۰۵ ق.ظ

منم همیشه ترکیب میکنم پارامتر هم گم نمیشه Wink البته فکر کنم شما پارامتر رو نابود کردی Smile)) چون جواب ۸ه. خط آخر رو اگه
تصحیح کنید جواب میشه ۸/ اون قسمت متن هم که نوشتین " یک مقاوت خواهیم داشت با مقدار ۶کیلو اهم" رو تصحیح کنید چون ۲کیلوعه Smile
با تشکر از شما

RE: مبحث مقاومت معادل - vojoudi - 04 مرداد ۱۳۹۲ ۱۱:۰۴ ق.ظ

(۰۴ مرداد ۱۳۹۲ ۰۵:۰۵ ق.ظ)Xilinx نوشته شده توسط:  منم همیشه ترکیب میکنم پارامتر هم گم نمیشه Wink البته فکر کنم شما پارامتر رو نابود کردی Smile)) چون جواب ۸ه. خط آخر رو اگه
تصحیح کنید جواب میشه ۸/ اون قسمت متن هم که نوشتین " یک مقاوت خواهیم داشت با مقدار ۶کیلو اهم" رو تصحیح کنید چون ۲کیلوعه Smile
با تشکر از شما

سلام مجدد
متاسفانه فقط جواب آخر رو اشتباه نوشتم که الان تصحیح کردم و نوشتم ۸ ولت. و اون ۶ کیلو هم اشتباه تایپی بود. Tongue