|
|
سوال ۷۵ مهندسی ۸۸ - نسخهی قابل چاپ |
سوال ۷۵ مهندسی ۸۸ - Saagharmh - 12 بهمن ۱۳۹۱ ۰۵:۳۴ ب.ظ
(۱۲ بهمن ۱۳۹۱ ۱۲:۵۱ ق.ظ)armin_b00ter نوشته شده توسط: چارت عملیاتی در یک سیستم دیجیتال دارای ۱۰۰ جعبه ی انتقال دارای ۱۰۰ جعبه ی انتقال و ۱۴ جعبه ی شرطی متفاوت است.اطلاعاتی برای گیج کردن ... (۱۲ بهمن ۱۳۹۱ ۱۲:۵۱ ق.ظ)armin_b00ter نوشته شده توسط: اگر تعداد سیگنال های کنترل سیستم ۵۰ عدد باشد و ریزبرنامه واحد کنترل شامل ۱۸۰ ریز دستور باشد استفاده از حافظه ی نانو حداقل چند بیت صرفه جویی در حجم ریز برنامه به وجود می آورد ؟؟این سیستم قابلیت انجامه دو به توان ۵۰ ریزدستور رو داره اما ما داریم فقط از ۱۸۰ تای اون استفاده می کنیم. تعداد ریزدستور ۱۸۰تاست و ۱۸۰ ریزدستور رو میشه با ۸ بیت متمایز کرد(چون ۲ به توان هشت میشه ۲۵۶). بنابراین ما با استفاده از حافظه نانو میتونیم در تعداد سیگنال کنترلی ۴۲تا صرفه جویی کنیم ( ۵۰ منهای هشت میشه ۴۲ ) |
سوال ۷۵ مهندسی ۸۸ - armin_b00ter - 12 بهمن ۱۳۹۱ ۰۵:۴۶ ب.ظ
(۱۲ بهمن ۱۳۹۱ ۰۵:۳۴ ب.ظ)Saagharmh نوشته شده توسط: این سیستم قابلیت انجامه دو به توان ۵۰ ریزدستور رو داره اما ما داریم فقط از ۱۸۰ تای اون استفاده می کنیم.اینجوری که گفتی حجم حافظه نانومون میشه ۵۰*۱۸۰ که به تنهایی اندازه ی همون حافظه ی اولیه اس. پس مجموعا هیچ صرفه جویی نشده که هیچ یه چیزیم اضافه کردیم به حافظه ی مصرفی اولمون. اینجوری نه تنها در مجموع در حافظه صرفه جویی نمیشه بلکه سرعت کار هم به خاطر استفاده از دو سطح حافظه پایین میاد. با این حساب چرا از حافظه ی نانو استفاده کنیم ؟ مگه مرض داریم ؟؟؟ |
سوال ۷۵ مهندسی ۸۸ - armin_b00ter - 12 بهمن ۱۳۹۱ ۰۶:۱۸ ب.ظ
(۱۲ بهمن ۱۳۹۱ ۰۶:۱۴ ب.ظ)Saagharmh نوشته شده توسط: حجم حافظه ROM مربوط به μp میشه ۸*y (قبلا بوده ۵۰*y) و حجم حافظه نانو میشه ۵۰*۲۵۶/اصلا هدف از استفاده از حافظه ی نانو اینه که کل حجم حافظه مصرفی کم بشه که هزینه کمتر بشه ولی شما کلا حافظه ی نانو رو در نظر نمی گیرید و میکروشو می بینید. لطفا به جای پافشاری روی این جواب ، منطقی فکر کنید. |
|
سوال ۷۵ مهندسی ۸۸ - Saagharmh - 12 بهمن ۱۳۹۱ ۰۶:۲۴ ب.ظ
یه ضرب و جمع سادست خودت انجام بده ببین چقدر صرفه جویی میکنیم. در هر حال صلاح مملکت خویش خسروان دانند. از ما گفتن بود. یعنی شما داری میگی (۲ به توان ۵۰ ) ضربدر ( ۵۰ ) از (۲ به توان ۵۰ ضربدر ۸) + (۲۵۶ ضربدر ۵۰) کمتره |
|
سوال ۷۵ مهندسی ۸۸ - narges_r - 12 بهمن ۱۳۹۱ ۰۶:۳۵ ب.ظ
سوال به این سادگی ، من نمیدونم چه اصراریه که یه استاد بی سواد هست و جواب سوالو اشتباه داده درضمن منطق من برای پذیرش پاسخ یک سوال صرفا حرف یک استاد نیست بلکه درک و فهم خودم از درست بودن اون پاسخ هست استدلال برای حل: قبل از اینکه از حافظه نانو استفاده بشه===> (50 تا بیت کنترل داریم + x تا بیت هم برای کنترل شرطها)* ۱۸۰ (--->تعداد ریز دستورات) بعد از استفاده از حافظه نانو =====> چون حافظه قراره به یه حافظه ای اشاره بکنه که به تعداد ریز دستورات خونه داره پس تعداد بیتهای هر خونه حافظه برابر میشه با : ( x تا بیت برای کنترل شرطها + log180 ) ضربدر ۱۸۰ که اختلاف میشه ۴۲*۱۸۰ |
سوال ۷۵ مهندسی ۸۸ - armin_b00ter - 12 بهمن ۱۳۹۱ ۰۶:۳۸ ب.ظ
(۱۲ بهمن ۱۳۹۱ ۰۶:۲۴ ب.ظ)Saagharmh نوشته شده توسط: یه ضرب و جمع سادست خودت انجام بده ببین چقدر صرفه جویی میکنیم.نه من میگم ۵۰*۱۸۰ از ۱۸۰*۸ + ۱۸۰*۵۰ کمتره !!! در حالت غیر نانو ۱۸۰ دستور توی حافظه ی میکرو داریم که طولشون حالا فرض می کنیم ۵۰ باشه. تو حالت نانو ۱۸۰ تا دستور توی حافظه ی میکرو داریم که طولشون ۸ با حل شما و ۱۸۰ تا دستور تو حافظه ی نانو داریم که طولشون ۵۰ ست. ۲ به توان ۵۰ تعداد حالات مختلفیه که میشه با ۵۰ بیت کنترل تولید کرد نه طول دستور در حافظه! لطفا دقت کنید. (۱۲ بهمن ۱۳۹۱ ۰۶:۳۵ ب.ظ)narges_r نوشته شده توسط: بعد از استفاده از حافظه نانو =====> چون حافظه قراره به یه حافظه ای اشاره بکنه که به تعداد ریز دستورات خونه داره پس تعداد بیتهای هر خونه حافظه برابر میشه با : ( x تا بیت برای کنترل شرطها + log180 ) ضربدر ۱۸۰حافظه نانو به تعداد ریز دستورات خونه نداره بلکه به تعداد حالات مختلفی از بیت های کنترل که استفاده میشه در ریز عملیات ها خونه داره. شما با این استدلالتون دارین عملا تمام اطلاعات حافظه ی میکرو رو منتقل می کنید به حافظه ی نانو. لطفا توضیحات منو تو پست آخرم مطالعه کنید. نمی دونم کجای حرفم گنگه واقعا !!! |
|
سوال ۷۵ مهندسی ۸۸ - Saagharmh - 12 بهمن ۱۳۹۱ ۰۶:۵۴ ب.ظ
خب ظاهرا شما حرف حرف خودته و جواب رو بلدی. پس دیگه به بحث نیازی نیست و هرکسی هرجور بلده حل میکنه. |
|
RE: سوال ۷۵ مهندسی ۸۸ - StudentSE - 12 بهمن ۱۳۹۱ ۰۶:۵۵ ب.ظ
دوستان اگه تعداد جعبه های حالت برابره تعداد ریزدستورات متفاوت باشه مساله حله. اما تو این دو تست فقط از جعبه های شرط استفاده کرده... |
سوال ۷۵ مهندسی ۸۸ - narges_r - 12 بهمن ۱۳۹۱ ۰۷:۰۰ ب.ظ
(۱۲ بهمن ۱۳۹۱ ۰۶:۳۸ ب.ظ)armin_b00ter نوشته شده توسط: حافظه نانو به تعداد ریز دستورات خونه نداره بلکه به تعداد حالات مختلفی از بیت های کنترل که استفاده میشه در ریز عملیات ها خونه داره. شما با این استدلالتون دارین عملا تمام اطلاعات حافظه ی میکرو رو منتقل می کنید به حافظه ی نانو. لطفا توضیحات منو تو پست آخرم مطالعه کنید. نمی دونم کجای حرفم گنگه واقعا !!! دوست گرامی اینجا اصلا به حافظه نانو کاری نداریم فقط میدونیم قراره حافظه نانو استفاده بشه بله حافظه نانو به تعداد ریزدستورات خونه داره اما حافظه قراره به حافظه نانو اشاره بکنه و ادرس خونه های نانو در خودش ذخیره کنه بحث سر صرفه جوییه وگرنه مشخصه که تعداد خونه های حافظه ربطی به تعداد ریز دستورات نداره اما مسلما به تعداد ریز دستورات از خونه های حافظه استفاده میکنه فکر میکنم خوب متوجه مبحث نانو نشدید! |
|
سوال ۷۵ مهندسی ۸۸ - armin_b00ter - 12 بهمن ۱۳۹۱ ۰۷:۰۸ ب.ظ
من واسه حرفایی که زدم دلیل و منطق آوردم ولی شما فقط رو همون حرفای قبلی تاکید کردید. عیبی نداره من دیگه واقعا حوصله ی بحث ندارم. حالا من اینجوری حل می کنم شما هم اونجوری حل کنید بالاخره یکیش درسته دیگه ! (۱۲ بهمن ۱۳۹۱ ۰۷:۰۰ ب.ظ)narges_r نوشته شده توسط: فکر میکنم خوب متوجه مبحث نانو نشدید!من فکر می کنم شما نه تنها نانو رو نفهمیدید کلا میکروپروگرامینگ رو هم نفهمیدید چیه!! خوش باشید. |
سوال ۷۵ مهندسی ۸۸ - narges_r - 12 بهمن ۱۳۹۱ ۰۷:۱۰ ب.ظ
(۱۲ بهمن ۱۳۹۱ ۰۶:۵۵ ب.ظ)StudentSE نوشته شده توسط: اگه تعداد جعبه های حالت برابره تعداد ریزدستورات متفاوت باشه ببینید اصلا اینجا مهم نیست چندتا بیت برای کنترل شرطها و ... داریم چون تعداد این بیتها ثابت هستند و فقط تعداد بیتهای کنترل قراره تقلیل پیدا بکنه وقتی از حافظه نانو استفاده میکنیم ببینید قبل از اینکه از حافظه نانو استفاده بکنیم یه حافظه میکرو داریم که خونه های اون حافظه اندازه ای برابر = تعداد بیتهای کنترلی+تعداد بیتهای لازم برای کنترل شرطها حالا وقتی از حافظه نانو استفاده میکنیم این حافظه میکرو که قراره به خونه های حافظه نانو اشاره بکنه تعداد بیتهاش کم میشه و برابر =لگاریتم تعداد ریز دستورات + تعداد بیتهای لازم برای کنترل شرطها(که برابر با همون بیتهای لازم برای کنترل شرطها قبل از استفاده از حافظه نانو هست و تغییری نمیکنه) پس وقتی این دو مقدار از هم کم میکنیم دیگه مهم نیست تعداد بیتهای لازم برای کنترل شرطها و تعداد جعبه حالت و... چندتا هست |
|
RE: سوال ۷۵ مهندسی ۸۸ - StudentSE - 12 بهمن ۱۳۹۱ ۰۷:۳۰ ب.ظ
بقیه ارشدی هام تایید می کنند تعداد ریزدستورات متفاوت به جعبه های حالت ربطی نداره؟ راستش تبدیل asm چارت به کد رو خیلی مسلط نیستم... |
سوال ۷۵ مهندسی ۸۸ - narges_r - 12 بهمن ۱۳۹۱ ۰۷:۳۵ ب.ظ
(۱۲ بهمن ۱۳۹۱ ۰۷:۳۰ ب.ظ)StudentSE نوشته شده توسط: بقیه ارشدی هام تایید می کنند تعداد ریزدستورات متفاوت به جعبه های حالت ربطی نداره؟ ببینید اگر قرار بود تعداد بیتهای لازم برای یک ریز دستور بدست بیارید، باید تعداد بیتهای لازم برای کنترل شرطها و ادرس مقصد و یا پرش و... به تعداد بیتهای کنترلی اضافه میکردید تا تعداد بیتهای لازم برای یک ریز دستور بدست بیاد اما اینجا اصلا بحث سر تعداد بیتهای ریز دستور نیست بحث سر حجم استفاده حافظه میکرو قبل و بعد از استفاده از حافظه نانو هست |
|
RE: سوال ۷۵ مهندسی ۸۸ - StudentSE - 12 بهمن ۱۳۹۱ ۰۷:۵۷ ب.ظ
[/quote] ببینید اگر قرار بود تعداد بیتهای لازم برای یک ریز دستور بدست بیارید، باید تعداد بیتهای لازم برای کنترل شرطها و ادرس مقصد و یا پرش و... به تعداد بیتهای کنترلی اضافه میکردید تا تعداد بیتهای لازم برای یک ریز دستور بدست بیاد اما اینجا اصلا بحث سر تعداد بیتهای ریز دستور نیست بحث سر حجم استفاده حافظه میکرو قبل و بعد از استفاده از حافظه نانو هست [/quote] سوالم رو کلی در نظر بگیرید شبیه سوال سال ۹۰.که گزینه ها نشون میدن طراح جعبه های حالت رو به عنوان تعداد ریزدستور متفاوت در نظر نداشته و از همون تعداد ریزدستوراتی که در سوال آمده برای حافظه نانو استفاده کرده.و این مطابق با پاسخهای شما هم هست. |
سوال ۷۵ مهندسی ۸۸ - narges_r - 12 بهمن ۱۳۹۱ ۰۸:۰۶ ب.ظ
(۱۲ بهمن ۱۳۹۱ ۰۷:۵۷ ب.ظ)StudentSE نوشته شده توسط: سوالم رو کلی در نظر بگیرید این تاپیک مربوط به سوال ۹۰ نیست اما درمورد این سوال هم توضیح میدم سوال ۹۰ هم مشابه همین سوال حل میشه قبل از استفاده از حافظه نانو، تعداد بیتهای هر خونه حافظه میکرو برابر = تعداد بیتهای کنترلی + تعدادی بیت برای کنترل شرطها(x) که برابر میشه با ۱۰۰+x بعد از استفاده از حافظه نانو، تعداد بیتهای هر خونه حافظه میکرو برابر = log تعداد ریز دستورات + تعدادی بیت برای کنترل شرطها(x) که برابر میشه با ۸+x حالا باید گزینه هارو چک کنیم ببینیم تو کدوم گزینه این دو مقدار صدق میکنه که فقط گزینه ۱۰۳ و ۱۱ صادق هست یعنی x برابر ۳ بوده همونطور که گفتید در این سوال اصلا نیاز به اون چارتی که کشیده شده نیست |