تالار گفتمان مانشت

نسخه‌ی کامل: دنیا یک نابغه دیگر را از دست داد، خالق زبان C درگذشت...
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه‌ها: 1 2
مرگ "استیو جابز"، بنیانگذار و مدیرعامل شرکت اپل در هفته گذشته بسیار تکان‌ دهنده بود اما مرگ "دنیس ریچی"، خالق زبان برنامه‌نویسی "سی" ضایعه‌ای به مراتب بزرگتر است، اگرچه بسیاری حتی او را نمی‌شناسند.

به گزارش قانون، دنیس ریچی خالق زبان برنامه‌نویسی C و از اعضای سازندگان سیستم عامل یونیکس در سن ۷۰ سالگی درگذشت. دنیس ریچی در سال‌های دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی همراه با کسانی چون کن تامپسون، برایان برایان کرناین، داگلاس مک‌لوری و جو اوسانا سیستم عامل یونیکس را ساختند.

ریچی در "بل‌لابس" (Bell Labs) موفق شد تا زبان برنامه‌نویسی C را طراحی کند و صنعت برنامه‌نویسی رایانه در آن سال‌ها دلیل دستاوردهای ریچی به سرعت محبوب شد و باعث شد که جنبش‌های نرم‌افزار کد باز و آزاد پدید آیند. نرم‌افزارهای آزاد در آینده باعث شدند که شبکه جهانی اینترنت را به پیش ببرند.

ریچی به زندگی کاملاً خصوصی و به دور از هیاهو عادت داشت اما دستاوردها و کارهای وی برای بشر کمتر از استیو جابز نیست. پایک همکار ریچی که خبر مگر وی را منتشر کرد در این باره گفته است: "دنیا یک نابغه واقعی را از دست داد."

ریچی طراحی زبان C و همکاری در ساخت یونیکس را در کارنامه خود دارد همچنین کرنل سیستم‌ عامل‌های لینوکس و یونیکس، مکینتاش با زبان C نوشته شده‌اند. تقریباً همه مرورگر‌های وب با زبان C و یا ++C نوشته شده‌اند. حتی هنگامیکه "تیم برنرز لی" نخستین ساختار شبکه جهانی وب را آزمایش می‌کرد از رایانه NexT استفاده کرد که از سیستم‌عامل یونیکس بهره می‌برد و زبان برنامه‌نویسی‌اش C بود.

اگر دنیس ریچی نبود، شاید هیچ‌گاه رایانه‌های شخصی به این شکل در اختیار ما نبودند و هیچ گاه شبکه جهانی اینترنت خصوصیات و آزادی‌ های نرم‌افزاری امروز را نداشت. گفتنی است که ریچی دارای بلند‌ مرتبه‌ ترین مدال افتخار فناوری از کشور ایالات متحده امریکا است. وی این مدال را در سال ۱۹۹۹ میلادی از دست "بیل کلینتون" دریافت کرد.

[تصویر:  49698_1_1379097661.jpg]

او را بیشتر بشناسیم:
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمی‌باشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
|
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمی‌باشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.


روحش شاد...
خدا رحمتش کنه. واقعاً به فناوری خدمت کرد....!
ای بابا.چرا همه دارن یکی یکی فوت می کنن.
تا وقتی دنیا دنیاست و کامپیوتری تو این دنیا وجود داره فکر کنم نه زبان C کهنه میشه و نه سیستم عامل یونیکس
خدایش بیامرزد.
عجب...!!!
آدم باور نمیکنه این جور آدم‌ها هم یک روز از این دنیا میروند. یادمه وقتی لوییس لیتهلد (با کتاب ریاضی اش تو دانسگاه آشنا هستید) در سال 2005 فوت کرد چقدر ناراحت شدم . این آدما بزرگترین خدمات رو برای نسل های ما و آینده انجام دادن.
خدا رحمتش کنه.
نابغه ای بود. حیف شد.
خدا بیامرزتش
هفته پیش واقعا مرگ استیو جابز خیلی را ناراحت و متاثر کرد
این هفته هم دنیس ریچی که شاید اندازه جابز شناخته شده نبود ولی خدمات زیادی را عرضه کرده بود
همه این‌ها شاید تلنگر برای مایی باشه که احساس میکنیم که هستیم وهستیم وهستیم.....
ضمن ابراز همدردی با تمام شما:
خیلی مواظب خودتون باشید! امسال انگار نوبت نوابغ کامپیوتره!
احتمالا این شعار مرگ بر آمریکا به نوابغ آمریکا بیشتر اثر داشته تا کشورش .
خدا رحمتش کنه .
میبینم که مرگ و میر افتاده تو silicon valley
بهر حال فرصتی داره پیش میاد که دیده بشید!!!!! نوبت شماست!
خدماتی که "دنیس ریچی" به عرصه‌ی دانش کامپیوتر چه به متخصصین این رشته و چه به کاربران عادی ارائه کرد اگر بیشتر و کاربردی‌تر از خدمات "استیو جابز" نباشد بی تردید کمتر از آن هم نیست.اما آنچه که جابز را به شهرت جهانی رساند و سبب ناشناس ماندن ریچی گردید این بود که جابز علاوه بر محصولاتش عقاید و تفکرش را نیزبه مردم عرضه کرد و محصولاتی تولید کرد که نه فقط کامپیوتری‌ها آن‌ها را شناختند بلکه همه‌ی مردم جهان را با عرصه و مفاهیم جدیدی آشنا کرد.
خدا رحتمشون کنه هم استیو و هم دنیس.
یکیش نبوغ اقتصادی داشت و بلد بود چطور بازارو تو دستاش بگیره و دومیش یه دانشمندی که دنیای برنامه نویسی تا ابد مدیونش خواهد بود. هممون میدونیم که سی پدر اکثر زبانهای برنامه نویسیه (سی و سی شارپ وجاوا .....) و همینطور زبان سی برای نوشتن سیستم عامل ویندوز و لینوکس استفاده شده است . با تمام احترامی که برای استیو قائلم ولی به نظر من کار دنیس برای کامپیوتر پر ارزش‌تر و ماندگار‌تر خواهد بود.
Kheili narahat shodam vaghti in payamo didam dagun shodam
روحش شاد....
صفحه‌ها: 1 2
لینک مرجع