تالار گفتمان مانشت

نسخه‌ی کامل: سوال 75 مهندسی 88
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه‌ها: 1 2 3
چارت عملیاتی در یک سیستم دیجیتال دارای 100 جعبه ی انتقال دارای 100 جعبه ی انتقال و 14 جعبه ی شرطی متفاوت است. اگر تعداد سیگنال های کنترل سیستم 50 عدد باشد و ریزبرنامه واحد کنترل شامل 180 ریز دستور باشد استفاده از حافظه ی نانو حداقل چند بیت صرفه جویی در حجم ریز برنامه به وجود می آورد ؟؟
1) 180 * 45
2) 180 * 46
3) 180 * 43
4) 180 * 42

در کتاب پوران و مقسمی گزینه ی 4 انتخاب شده ولی به نظر من گزینه ی درست وجود ندارد.
به نظر من اگه سوال نانو که در سال 90 مطرح شده دقت کنید به تشابه با این سوال پی می برید. تنها تفاوت اینه اونجا چارت رو کشیده ولی اینجا چارت رو توضیح داده. و این آقایون حل کننده اصلا به بیتهای شرطی و آدرس بعدی برای پرش دقت نکردن.
با توجه به اینکه 14 جعبه ی شرطی متفاوت داریم پس به 4 بیت برای کد کردن این شرط ها نیاز داریم. از طرفی در حالت بدون حافظه ی نانو به 50 بیت برای سیگنال ها و 8 بیت برای آدرس دستور بعدی نیاز داریم که مجموعا میشه 4+50+8=62 بیت. و در حالت حافظه ی نانو به علت داشتن تنها 100 حالت مختلف از سیگنال ها به 7 بیت برای آدرس دهی حافظه ی نانو و همینطور 7 بیت برای آدرس دستور بعدی و 4 بیت هم که برای شرط ها نیاز داریم یعنی مجموعا 4+7+7=18.
در نتیجه به اندازه ی 62-18=44 بیت در هر دستور و مجموعا 180*44 بیت صرفه جویی می شود.

لطفا شما هم نظرتون رو بگید.
برای حل این سوال و همینطور سوال سال 90 اصلا نیاز به چارت نداریم
این سوالها خیلی ساده و راحت حل میشن

ببینید اگر حافظه نانو وجود نداشت 50*180 حافظه مصرف میشد اما الان که حافظه نانو داریم log 180 (پایه لگاریتم 2 هست) حافظه مصرف میشه که برابر با 8 میشه
پس از استفاده از حافظه نانو اندازه حافظه 8*180 هست که تفاوت این دو 42*180 هست
با عرض پوزش از شما دوست عزیز. ولی شما کلا نفهمیدی حافظه ی نانو چیه !!!
یه سوالی دارم،طول هر دستور تو اینجا چند بیته؟
(12 بهمن 1391 01:00 ب.ظ)svk7 نوشته شده توسط: [ -> ]یه سوالی دارم،طول هر دستور تو اینجا چند بیته؟
بالا توضیح دادم که وحید جان. با توجه به توضیحات بالا بدون نانو 62 بیت و با نانو 18 بیته.
البته اگه شرط ها و آدرس پرش رو در نظر نگیریم بدون نانو میشه 50 و با نانو میشه 7 بیت.
به نظرمن:
طول هر دستور=50 بیت
تنوع دستورات=14
تعداد دستورات برنامه=180
اگه از نانو استفاده نکنیم 50*180 اندازه حافظه کنترلی میشه
اگه ازنانو استفاده کنیم 14*50 رو میریزیم تو حافظه نانو + وچون 14 تا دستوره متنوع داریم 4 بیت لازم هست و چون برناممون 180 خطه ما برای هر خط(که یک دستوره ،هر خط)4کد دستور رو میزاریم که میشه 180*4
جواب:(180*50)-(180*4)-(14*50)=180*42

تو این تنوع دستورات که برابر باشه با تعداد جعبه ی شرطی مطمئن نیستم
(12 بهمن 1391 12:59 ب.ظ)armin_b00ter نوشته شده توسط: [ -> ]با عرض پوزش از شما دوست عزیز. ولی شما کلا نفهمیدی حافظه ی نانو چیه !!!

دوست گرامی این سوالو دکتر اجلالی سر کلاس باهمین توضیحاتی که دادم حل کردن!
هم سوالی که شما عنوان کردید هم سوال سال 90
(12 بهمن 1391 01:52 ب.ظ)svk7 نوشته شده توسط: [ -> ]به نظرمن:
طول هر دستور=۵۰ بیت
تنوع دستورات=۱۴
تعداد دستورات برنامه=۱۸۰
اگه از نانو استفاده نکنیم ۵۰*۱۸۰ اندازه حافظه کنترلی میشه
اگه ازنانو استفاده کنیم ۱۴*۵۰ رو میریزیم تو حافظه نانو + وچون ۱۴ تا دستوره متنوع داریم ۴ بیت لازم هست و چون برناممون ۱۸۰ خطه ما برای هر خط(که یک دستوره ،هر خط)۴کد دستور رو میزاریم که میشه ۱۸۰*۴
جوابSad۱۸۰*۵۰)-(۱۸۰*۴)-(۱۴*۵۰)=۱۸۰*۴۲

تو این تنوع دستورات که برابر باشه با تعداد جعبه ی شرطی مطمئن نیستم
تنوع دستورات برابر تعداد جعبه های انتقاله. جعبه های شرطی برابر تعداد شرط هاست. موضوع اینه در سوالات معمول نانو اصلا بحث شرط مطرح نمیشه و به همین خاطر ما طول دستور رو فقط برابر تعداد سیگنال های کنترل در نظر میگیریم. ولی تو بحث واحد کنترل میکروپروگرام توی هر دستور هم آدرس دستور بعدی و هم شرطی که باید انتخاب بشه و یا اینکه اصلا شرط نداریم هم باید باشه. تو سوال نانو سال 90 اگر این مسائل رو در نظر نگیری اصلا به جواب نمی رسی. من خواهش می کنم قبل از نظر دادن حتما سوال 70 سال 90 رو بررسی کنید.
من بحثم اینه اصولا اگر قراره که مسئله ی انتخاب شرط رو توی دستور لحاظ نکنیم چرا اصلا تعدادش مطرح شده ؟؟؟

البته یک حالت دیگه هم وجود داره که بگیم فقط شرط ها رو در نظر بگیریم و آدرس دستور بعدی رو در نظز نگیریم که جواب میشه 43*180

(12 بهمن 1391 03:04 ب.ظ)narges_r نوشته شده توسط: [ -> ]دوست گرامی این سوالو دکتر اجلالی سر کلاس باهمین توضیحاتی که دادم حل کردن!
هم سوالی که شما عنوان کردید هم سوال سال ۹۰
عذر می خوام با تمام احترامی که برای شما و دکتر اجلالی قائلم باید بگم ایشون هم نفهمیدن حافظه ی نانو چیه !
(12 بهمن 1391 03:10 ب.ظ)armin_b00ter نوشته شده توسط: [ -> ]
نقل قول: دوست گرامی این سوالو دکتر اجلالی سر کلاس باهمین توضیحاتی که دادم حل کردن!
هم سوالی که شما عنوان کردید هم سوال سال ۹۰
عذر می خوام با تمام احترامی که برای شما و دکتر اجلالی قائلم باید بگم ایشون هم نفهمیدن حافظه ی نانو چیه !

Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin
جالبه!

ببینید فهمیدن درس یک طرف و حل کردن تست طرف دیگه
هرجور مایلید!
(12 بهمن 1391 03:17 ب.ظ)narges_r نوشته شده توسط: [ -> ]Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin
جالبه!
ببینید فهمیدن درس یک طرف و حل کردن تست طرف دیگه
هرجور مایلید!
دوست عزیز شما تا درس رو نفهمید نمی تونید مسئله رو حل کنید. نمونش همین جا که شما تعداد دستورات رو با تعداد حالت های مختلف سیگنال ها اشتباه گرفتید. یعنی فقط مسئله رو حفظ کردید. اگه دکتر اجلالی هم همین کارو کرده باشه که مطمئنا ایشون هم این مبحث رو حداقل نفهمیدن. در ضمن سوال سال 90 رو با این راه حل به جایی نمی رسید و اصلا جوابی تو گزینه ها پیدا نمی کنید.
در ضمن احترام تمامی این اساتید واجبه قبول. ولی ایشون که خدای معماری نیستن. هر کسی می تونه اشتباه کنه. نمونش تو حل تست کتاب های کنکوری به وفور یافت میشه.
(12 بهمن 1391 01:52 ب.ظ)svk7 نوشته شده توسط: [ -> ]جوابSad۱۸۰*۵۰)-(۱۸۰*۴)-(۱۴*۵۰)=۱۸۰*۴۲
اولا در مورد استدلال شما دوست عزیز حقیقتا خیلی برام جالب بود که این مدل تفسیر شما جواب درستی داده!اما وقتی حلش کردم دیدم روش حل شما جواب نمیده!چون در آخر اگه حساب کنید میشه 7580=7560 و این یه تناقضه!نه؟!

اما در مورد گفته آرمین!من هم با بعد از حل سوال سال 90 به این که حل کتاب پوران واسه تست سال 88 و این سوال باهم مغایرتایی دران پی برده بودم!
در مورد سوال سال 88 که مطرح کردی انگار پوران قضیه رو پیچونده و آخرم خیلی راحت 43 رو کرده 42 و گفته بخاطر تفکیک جعبه های انتقالی و شرطی که بنظر اعتبار چندانی نداره و بیشتر یه توجیه هستش!(البته شاید هم اشتباه از درک من باشه!)
اما در مورد این دو مسئله یه چیزی به ذهن می رسید یکی اینکه در سوال سال 88 تعداد دستورهای متفاوت به کمک چارت بدست اومده و در سوال سال 90 طول ریز دستور!
اما اگه بخوایم مثه آرمین جفت سوالارو بر اساس یک روش حل کنیم من با 50+4 موافقم باهات اما 8 رو واسه چی اوردی تو محاسبه!؟ در حافظه نانو هم 7 تا واسه 100 تا انتقالی 4 تا هم واسه شرطا که میشه 11
54-11=43
اما خب اینجوری هم به 42 که کلیده نمی رسیم!
(12 بهمن 1391 03:47 ب.ظ)8Operation نوشته شده توسط: [ -> ]اما در مورد این دو مسئله یه چیزی به ذهن می رسید یکی اینکه در سوال سال ۸۸ تعداد دستورهای متفاوت به کمک چارت بدست اومده و در سوال سال ۹۰ طول ریز دستور!
در هر دو سوال ما تعداد حالات مختلف سیگنال کنترل و تعداد شرط رو از چارت استخراج می کنیم و با استفاده داده های دیگه مسئله طول دستور رو تو 2 حالت محاسبه می کنیم. منتها سوال سال 90 همینجا تموم میشه ولی سال 88 باید بگیم چقد صرفه جویی شده.
(12 بهمن 1391 03:47 ب.ظ)8Operation نوشته شده توسط: [ -> ]اما اگه بخوایم مثه آرمین جفت سوالارو بر اساس یک روش حل کنیم من با ۵۰+۴ موافقم باهات اما ۸ رو واسه چی اوردی تو محاسبه!؟ در حافظه نانو هم ۷ تا واسه ۱۰۰ تا انتقالی ۴ تا هم واسه شرطا که میشه ۱۱
بالا هم توضیح دادم توی میکروپروگرام تو هر دستور به آدرس دستور بعدی هم احتیاجه که چون 180 تا دستور داریم میشه 8 بیت.
(12 بهمن 1391 03:26 ب.ظ)armin_b00ter نوشته شده توسط: [ -> ]دوست عزیز شما تا درس رو نفهمید نمی تونید مسئله رو حل کنید. نمونش همین جا که شما تعداد دستورات رو با تعداد حالت های مختلف سیگنال ها اشتباه گرفتید. یعنی فقط مسئله رو حفظ کردید. اگه دکتر اجلالی هم همین کارو کرده باشه که مطمئنا ایشون هم این مبحث رو حداقل نفهمیدن. در ضمن سوال سال ۹۰ رو با این راه حل به جایی نمی رسید و اصلا جوابی تو گزینه ها پیدا نمی کنید.
در ضمن احترام تمامی این اساتید واجبه قبول. ولی ایشون که خدای معماری نیستن. هر کسی می تونه اشتباه کنه. نمونش تو حل تست کتاب های کنکوری به وفور یافت میشه.

جالب برای من اینه که شما خیلی راحت بخودتون اجازه قضاوت میدید( برام جالبتره که چقدر به خودتون مطمئنیدBig Grin)
دلیلی نداره تو یه تاپیک که سوال درسی پرسیدید من بیام با شما بحث کنم، پست قبل هم اگر حرفی از دکتر اجلالی نزده بودید جواب نمیدادم، مطمئن باشید ایشون تمام مباحثو خیلی خوب و کامل توضیح دادن و خیلی بهتر از من و شما هم این مباحثو فهمیدن!!!!!!!!!
درضمن من جوابی دادم، حالا فرض کنید اشتباه هم باشه، میشه درمورد سوال بحث کرد و بگید کجای پاسخ من اشتباه هست، من مثل شما مدعی نیستم و دوست دارم ایراد پاسخم بهم تذکر داده بشه

موفق باشیدSmile
(12 بهمن 1391 04:28 ب.ظ)armin_b00ter نوشته شده توسط: [ -> ]بالا هم توضیح دادم توی میکروپروگرام تو هر دستور به آدرس دستور بعدی هم احتیاجه که چون ۱۸۰ تا دستور داریم میشه ۸ بیت.
آره حرفتو قبول دارم!اما اینجا نیازی به فیلد آدرس بعدی نیست!یعنی من توی این مدل تستا ندیم لحاظ بشه!اگر اشار کرده بود حق با تو بود به نظرم!
دوستان من الان به یه مشکل اساسی برخورد کردم. احساس می کنم سوال سال 90 جوابش تو گزینه ها نیست و در مورد سوال بالا هم به ضرس قاطع می گم که جواب میشه 43*180. اونم به این دلیل که در محاسبه طول دستور نانو 8 بیت برای آدرس دستور بعدی ، 4 بیت برای شرط و 7 بیت برای آدرس دهی حافظه نانو نیاز داریم یعنی مجموعا 19 بیت.
که 62 - 19 = 43 پس 43*180 بیت صرفه جویی می کنیم.

یعنی تنها فرقی که توی طول دستور حافظه ی نانو با غیر نانو هست اینه که در غیر نانو ما تمامی بیتها ی کنترلی رو داریم ولی در نانو فقط حالاتی که پیش میاد رو در حافظه ی نانو قرار میدیم و با تعدادی بیت در دستور اصلی اون هارو آدرس دهی میکنیم و بقیه اجزای دستور در هر دو حالت یکسان هستند. رو همین حساب وقتی فقط بحث صرفه جویی میشه نیازی نیست که شرط ها و آدرس بعدی رو در نظر بگیریم چون خود به خود موقع تفریق با هم ساده می شن. ولی وقتی بحث طول دستور ها مثل سال 90 مطرح میشه باید شرط ها و آدرس دستور بعدی رو هم در نظر بگیریم.

با این حساب جواب سوال سال 90 باید بشه 111 برای غیر نانو و 15 برای نانو !!!!

(12 بهمن 1391 04:30 ب.ظ)narges_r نوشته شده توسط: [ -> ]دلیلی نداره تو یه تاپیک که سوال درسی پرسیدید من بیام با شما بحث کنم، پست قبل هم اگر حرفی از دکتر اجلالی نزده بودید جواب نمیدادم، مطمئن باشید ایشون تمام مباحثو خیلی خوب و کامل توضیح دادن و خیلی بهتر از من و شما هم این مباحثو فهمیدن!!!!!!!!!
دوست عزیز دکتر اجلالی که دکترای حافظه ی نانو نداره!!! ایشون فقط مدرس این درسه و ممکنه در خیلی زمینه های دیگه بسیار متخصص باشه و قابل احترام. اکثر این کتابایی کنکور رو هم مدرسین این درس تالیف کردند. و اکثرا هم در مورد حافظه ی نانو یا توضیح ندادن یا خیلی کم توضیح دادن. تو جواب تستا هم این مسائل رو پیچوندن. من از این ناراحتم که دلیل و منطق شما واسه درستی یه سوال حرف فلان آدمه و دلیلی نمیارین خودتون واسش. اشتباهی که کرده بودین بالا گفتم چیه. حالا یا شما اشتباه کردید یا دکتر اجلالی اشتباه گفته که اگر ایشون اینجور گفته باشه نشون می ده که خودشونم درکی نداشتن در مورد این موضوع.
صفحه‌ها: 1 2 3
لینک مرجع