درباره HTML
کمی به کد کوتاه اریه شده دقت کنید از این کد چه میفهمید خوب البته اگر یک طراح وب باشید بدون شک میگویید این یک کد بسیار بسیار ساده ی HTML است.
در واقع کد بالا حداقل ملزومات یک صفحه ی اینترنتی است و شاید هیچ صفحه ی در اینترنت پیدا نکنید که در آن از کدهای بالا استفاده نشده باشد . تقریبا همه ی صفحات اینترنتی به شکلی از HTML نوشته میشوند حتی زبانهای دیگر هم در خود بشکل توکار از این زبان برای نمایش صفحاتشان استفاده میکنند مثلا PHP که یکی دیگر از زبانهای متداول خلق صفحات وب است از HTML برای نمایش محتویات و وظایفش به کاربر استفاده میکند و اگر HTML نبود مرورگرهای ما قادر به نمایش صفحات نبودند حال من به توضیحاتی درباره HTML میپردازم تا شما با این زبان در حد اطلاعات عمومی مورد نیاز یک وبلاگ نویس آشنا شوید.
HTML چیست؟
HTML یک زبان است که به شما امکان میدهد متن را قالب دهی کنید، تصاویر گرافیکی ، صوت و ویدیو را اضافه کنید و همه ی اینها را در یک فایل متنی که هر کامپیوتری میتواند آنرا بخواند ذخیره و سپس در صورت تمایل آنرا از طریق شبکه ی جهانی اینترنت با همه ی دنیا به اشتراک بگذارید .
HTML متشکل شده از یک سری تگهاست که هرکدام از تگها یک وظیفه ی خاص را برعهده دارند. این تگها با یک دستور مشخص شروع و با دستوری مشخص دیگری که بسیار شبیه به دستور شروع کننده است به پایان میرسند مثلا در اچ تی ام ال به وسیله ی تگ
<html> به مرورگر گفته میشود که کدهای HTML از اینجا شروع میشوند و به وسیله ی کد
</html> مشخص میشود که کدهای HTML به پایان رسیده اند که در کد بالا میتوانید دستور آغازین و پایانی این تگ را با رنگ سبز ببینید.
همانطور که در کد بالا قابل مشاهده است در بین هر تگ دستورات دیگری قرار گرفته اند مثلا در بین تگ <html> تگهای مانند تگ هد
<head> و تگ بادی
<body> قرار گرفته اند که من آنها را برایتان به ترتیب با رنگهای آبی و صورتی مشخص کرده ام و نیز میبینید که در بین تگ هد تگ دیگری با نام تیتل
<title> قرار گرفته که آنرا هم با رنگ قرمز برایتان متمایز نموده ام.
حتما به این نکته پی بردید که تمام تگهای تمام کننده فقط در ممیز قبل از دستور با تگ شروع کننده فرق دارند و نیز با دقت به کد بالا به این نکته هم میتوان پی برد که بعضی از تگها وظیفه ی نگهداری تگهای دیگر و بعضی تگها وظیفه دارند که عنصری مشخص مانند متن یا تصویر را در صفحه به نمایش بگذارند.
مثلا تگ هد وظیفه دارد بعضی تگهای دیگر مانند تگ تیتل را در خود نگهداری کند و تگ تیتل وظیفه دارد عنوان صفحه را که در موقع اجرای کد توسط مرورگر در نوار عنوان مرورگر به نمایش در میاید را در خود نگهدارد و تگ بادی هم محتویات خود صفحه را که ممکن است حاوی متن ، تصویر ، صدا و یا حتی ویدیو و عناصر دیگر که در وب قابل مشاهده اند را نگه میدارد.البته نمایش هر یک از عناصر صفحه خود توسط دستورات دیگری انجام میشود اما در هر حال این تگ بادی است که باید همه ی آنها را در خود نگهدارد تا مرورگر بتواند کدها را تفسیر کند .
به یاد داشته باشید که اگر کسی از شما بخواهد کدی را در بین فلان تگ وارد کنید شما میبایست ابتدا تگ شروع کننده و تمام کنند را پیدا کنید و سپس به صورتی که کد جدید در کار سایر کدها اخلال ایجاد نکند کد را قرار دهید .مثلا اگر گفته شد کدی را در بین تگ هد وارد کنید باید این کد را طوری قرار دهید که تگ دیگری مانند تگ تیتل را بهم نریزد.