زیرساخت چیه بچه ها زیرساخت چیه بچه ها!!!
همش این مدیران و مسئولان میان میگن زیرساخت ها باید درست بشه
این همون چیزیه که دنبالشیم
راستش من ۵ ۶ ساله یه جورایی به این رشته پیوند خوردم عاشق این گرایش بودم و هستم
تو ایران فعلا که بحث ساختمون های هوشمند مطرحه که البته همش استفاده ابزاری هستش یعنی ابزار اماده هست نیازی به طراحی نیستش (نصب و پشتیبانی)
در مراکز پلیس و نظامی هم پروژه هایی در حال انجام هستش
هوش مصنوعی عملی کردن و کاربردی کردنش نیاز به یک سرمایه گذاری و حمایت همه جانبه داره و اینکه به طراح سیستم هوشمند فرصت داده بشه(مثل آزمایشگاه شیمی) تا سیستمش خوب تست کنه و راه حل های مختلف رو امتحان کنه با یکبار ازمایش نمیشه ادعا کرد یا نشون داد که سیستم میتونه در عمل هم همیشه کارش رو درست انجام بده.(البته تو ایران محاله به یک فوق لیسانس هوش مصنوعی اینقدر فرصت بدهند!!!!) شما اگر تاریخ زندگی دانشمندان هوش مصنوعی رو بخونید گویای این مطلب هستش.
امروزه هر چی رو که ببینید میشه هوشمندش کرد از وب سایت ها تا دستگا ههای کارخونه ها و نرم افزار ها و سیستم های مکانیکی و بازی ها که در راس هستند
اما سرمایه داران راضی نمیشوند ریسکش زیاده و در واقع جزو هزینه های اضافی میدونند
مثلا: کارخونه نوشابه دستگاه داره شیشه نوشابه پر میکنه میگی من سیستمی طراحی میکنم که هوشندانه همه ی شیشه ها رو یکسان ودقیق پر کنه میگه نه بابا لازم نیست باز هر روز یا خرابه ، قطعه میخواد و ..... در صورتی که در دراز مدت شاید این مسئله به نفعش باشه.
یک نکته دیگه در کتاب راسل اشاره شده گفته که هوش یه موجودیت نسبی هستش و تعریف دقیقی ارائه نکردند به نظر من هوشمندی هم نسبی هستش.
الان تو کشور ما یا حتی در نقاط مختلف دنیا همه راضی هستند سیستم تولید رو مکانیزه و اتوماتیک کنند اما راضی نیستند هوشمندش کنند به خاطر همین نسبی بودنش هم هستش و فک میکنند احتمال خطا در این سیستم ها زیاده.اکر سیستم ها رو دقت ککنید در ایران هوشمند سازی همیشه در جزئیات هستش و چیز های جزئی و موارد نادر در سازمان ها و کارخانه ها هوشمند هستش(مثل فقط سیستم حضور غیاب کارکنان) شالوده اصلی کار مکانیزه هست و خبری از هوشمندی نیست.
اما ببینید ما در کشوری در حال توسعه هستیم اکر بتونیم هوشمندی یه چیزی مثل ترموستات بخاری گازی رو هم از نظر هوشمندی بومی کنیم خیلی به درد این ملت و مملکت میخوریم.
البته بحث پایان نامه جداست اون باید یه چیزی باشه که جدید و نو باشه برا همین نمیشه کاریش کرد و باید مبنا رو بر این قرار داد که در همون سطح ببینیم خودمون رو.
خیلی از بحث ها تو این رشته این هستش که جامعه ما به این همه هوشمندی نیازی نداره
من نظرم اینه که برای کسانی که میخوان در این زمینه کار کنند بروند سراغ نرم افزار های هوشمند یعنی طراحی برنامه ها و وب های هوشمند ،یه جورایی هوش نرم افزاری اسمشو بزاریم مثلا برنامه های حسابداری با قابلیت های هوشند(داده کاوی) - وب سایت های کاربردی با قابلیت های هوشمند و .......
- ما در هوش سخت افزاری هرچقدر هم که استعداد داشته باشیم ابزار نداریم(دقت کردید هنوز نتونستیم تو ایران بازوی رباتیک بسازیم)