![]() |
سوال در مورد تعریف ریاضی گرامر - نسخهی قابل چاپ |
سوال در مورد تعریف ریاضی گرامر - hp1361 - 27 تیر ۱۳۹۱ ۰۸:۳۶ ب.ظ
سلام همینطو که میدانیم تعریف گرامر عبارت است از [tex]G=(V,T,S,P)[/tex] حالا اینکه توی کتاب گفته قوانین قلب یک گرامر هستند و به شکل زیر میایند [tex]x \to y[/tex] در اینجا [tex]x\in(V\cup T)^ [/tex] و [tex]y\in(V\cup T)^*[/tex] است. من اینجاشو که میگه [tex]x\in(V\cup T)^ [/tex] نمیفهمم! ایا منظورش اینه که توی قوانین ما میتونیم همچین چیزی داشته باشیم؟ بفرض [tex]T=\left \{ a,b \right \}[/tex] انگاه [tex]P:a\rightarrow a[/tex] یا [tex]P:a\rightarrow b[/tex] چرا که اجتماع V و T میشه a,b,s |
سوال در مورد تعریف ریاضی گرامر - mfXpert - 27 تیر ۱۳۹۱ ۱۰:۳۲ ب.ظ
جواب سوال شما: بله |
RE: سوال در مورد تعریف ریاضی گرامر - hp1361 - 28 تیر ۱۳۹۱ ۰۹:۲۵ ق.ظ
سلام مجدد بعد از اینکه کتاب توماس سودکمپ رو خوندم با این جمله روبرو شدم یک قانون، که به ان یک تولید نیز گویند، عضوی از مجموعه ی [tex]V\times (V\cup \Sigma )^*[/tex] است. لذا آقای سودکمپ عقیده دارند که عنصر ابتدایی یک قانون نمیتونه پایانی باشه در حالی که جناب لینز عکس اینو قبول دارند! و به نظر من هم منطقی نیست که یک قانون با یک عنصر پایانی شروع بشه و نظر سودکمپ برام قابل فهم تره! ممنون از پیگیری دوستان |
سوال در مورد تعریف ریاضی گرامر - shahbazi - 11 مهر ۱۳۹۱ ۰۷:۲۹ ب.ظ
من کلا بااین درس مشکل دارم نمیفهممش .مثلابرای گرامرهامیشه یکی واسم توضیح بده عملکردشو!ممنون میشم |
RE: سوال در مورد تعریف ریاضی گرامر - azad_ahmadi - 12 مهر ۱۳۹۱ ۰۳:۰۶ ب.ظ
(۲۷ تیر ۱۳۹۱ ۰۸:۳۶ ب.ظ)hp1361 نوشته شده توسط: سلام نکته مهمی که این سوال داره اینه که اگه بعد پرانتز * باشه یعنی میتونه لاندا هم تو اون قسمت بیاد، اما اگه + باشه دیگه اومدن لاندا امکانپذیر نیست. پس a--->b باشه براساس این تعریف دیگه a نمی تونه تهی باشه و تنها b می تونه تهی باشه. (من آخرش نفهمیدم لاندا یا لامبدا درستره؟ ![]() |
RE: سوال در مورد تعریف ریاضی گرامر - csharpisatechnology - 13 آبان ۱۳۹۱ ۰۴:۵۶ ق.ظ
T یعنی Terminal (پایانه):یعنی حروفی که دیگه هیچ چیز رو مشتق نکنن.(معولا پایانه ها رو با حروف کوچیک می نویسن) V یعنی Variable یا no Terminal یا غیر پایانه یا متغیر : یعنی حروفی که عبارات دیگه رو تولید می کنن.(معمولا متغیر ها رو با حروف بزرگ می نویسن) همونطوری که azad_ahmadi گفتند،علامت مثبت یعنی شامل لاندا(تهی) نمی تونه باشه. میگه X می تونه Y رو تولید کنه. اما هنوز نمی دونیم Yمتغیر هست یا ترمینال ، پس چون Y هم می تونه ترمینال باشه(مثل b یا a یا c یا هر ثابت دیگه ای که چیزی رو تولید نکنه) هم متغیر(مثل B که فرض کنیم Y متغیر B رو تولیدکنه و B هم یه چیز دیگه رو تولید کنه). پس Y می تونه یا پایانی(ترمینال یا T )باشه یا متغیر(V) یا ترکیبی از دوتاشون مثل Ab ، یا حتی خودشم می تونه تهی باشه. اما X که خوش start هست و در حقیقت قلب یا پدر و مادر همه ی رشته هاست ، پس باید حداقل V یا T یا ترکیبی از اونا رو تولید کنه و نمی تونی شامل تهی(لاندا یا همون رشته ی خالی) باشه،چون گرامر یعنی قاعده ای که یه چیزو تولید کنه،که یه چیزی شامل تهی نمی شه.(گرچه ممکنه بعضی کتب قبول داشته باشن تهی هم چیزی هست ) == سوالی بود پ.خ بده |
RE: سوال در مورد تعریف ریاضی گرامر - hp1361 - 15 آبان ۱۳۹۱ ۱۲:۲۲ ب.ظ
سلام دوست عزیز csharpisatechnology چیزی که برای من سوال بوده و در پست سوم هم بهش اشاره کردم این بوده که آیا در یک قانون هم x و هم y میتونند عنصر پایانی باشند؟ یعنی داشته باشیم : p: a-->b |
RE: سوال در مورد تعریف ریاضی گرامر - equilibrium - 15 آبان ۱۳۹۱ ۰۱:۵۳ ب.ظ
(۱۵ آبان ۱۳۹۱ ۱۲:۲۲ ب.ظ)hp1361 نوشته شده توسط: آیا در یک قانون هم x و هم y میتونند عنصر پایانی باشند؟ تعریف گرامر در کتاب پیتر لینز کلی تره؛ در مورد گرامرهای معادل با زبانهایی که ماشین پردازش کننده اونها از جنس پذیرنده هست (گرامرهای منظم و مستقل از متن) ذهنیت شما درسته؛ اما گرامرهای معادل با ماشین های transducer میتونن ترمینال ها رو هم به رشته ای از V و T تبدیل کنن (گرامرهای حساس به متن و بازگشتی برشمردنی)؛ [attachment=7615] |
سوال در مورد تعریف ریاضی گرامر - hp1361 - 15 آبان ۱۳۹۱ ۰۲:۱۳ ب.ظ
سلام ممنون از جوابتون.ولی چون هنوز مباحث مربوط به مطلب اشاره شده توسط شما رو مطالعه نکردم، درک نوشته هاتون برام ثقیل بود اما خوب این باعث شد که زودتر و با اشتیاق بیشتر دنبال این مطالب باشم تا بفهمم به چی اشاره کردید(فقط امیدوارم قابل تصویر سازی توی ذهن باشه که انتزاعی سخته فهمیدنش برام) موتوشکرم |