رابطه ترتیب کلی - نسخهی قابل چاپ |
رابطه ترتیب کلی - saria - 10 آبان ۱۳۸۹ ۱۰:۳۰ ب.ظ
با دلیل توضیح بدید که رابطه R رویZ: aRb <--->a-b یک عدد صحیح زوج نا منفی است رابطه ترتیب کلی است ؟ |
رابطه ترتیب کلی - ف.ش - ۱۵ آبان ۱۳۸۹ ۰۲:۵۴ ب.ظ
اگه بخواهیم a-b عدد صحیح نامنفی بشه یعنی >=0 بشه رابطه روی Z هست پس اعداد صحیح اند پس هر دو عددی که در نظر میگیریم یعنی a,b یا aRb یا bRa (چون یا a>=b یا b>=a و هر دو هم که صحیح هستند و تفاضلشون صحیح میشه) که به این میگن خاصیت مقایسه که هر رابطه ای که ترتیب جزئی باشه و خاصیت مقایسه رو داشته باشه میشه ترتیب کلی. پس باید ببینیم این رابطه ترتیب جزئی هست یا نه! رابطه ای ترتیب جزئیه که هر سه خاصیت بازتابی، پادتقارنی و تعددی رو داشته باشه. a-a=0 پس aRa , بازتابی اگر aRb , bRa باشه میتونیم با یقین بگیم که a=b بوده که این رابطه ایجاد شده پس پادتقارن. اگر a>=b , b>=c باشه پس a>=c و تعددی پس رابطه ترتیب جزئی است و چون خاصیت مقایسه هم داره ترتیب کلی هم هست. البته اینجا چون میدونستیم که همه اعداد صحیح هستند و تفاضلشون عدد صحیح میشه دیگه این شرط رو بررسی نکردم. برای a-b غیر منفی باشه هم شرط a>=b رو بررسی کردم. |
RE: رابطه ترتیب کلی - saria - 15 آبان ۱۳۸۹ ۰۶:۴۷ ب.ظ
سلام مرسی از جوابتون منم با نظر شما موافقم ولی چرا تو ساختمان گسسته یوسفی گفته که ترتیب کلی نیست؟ (۱۵ آبان ۱۳۸۹ ۱۰:۵۸ ق.ظ)Soheil نوشته شده توسط: فقط برای دیده شدن!؟؟؟؟؟ |
رابطه ترتیب کلی - ف.ش - ۱۵ آبان ۱۳۸۹ ۰۷:۲۷ ب.ظ
نمیدونم!! من کتابشو ندارم!!!! |
رابطه ترتیب کلی - saria - 15 آبان ۱۳۸۹ ۱۰:۲۳ ب.ظ
هیچ دلیل نیاورده !!! |
RE: رابطه ترتیب کلی - saria - 16 آبان ۱۳۸۹ ۰۱:۴۷ ق.ظ
(۱۶ آبان ۱۳۸۹ ۱۲:۵۰ ق.ظ)Soheil نوشته شده توسط:(15 آبان ۱۳۸۹ ۰۶:۴۷ ب.ظ)saria نوشته شده توسط:چیزی نیست سوالتون ۴ ۵ روز بدون جواب مونده بود گفتم دیده بشه! که نتیجه هم داد!(15 آبان ۱۳۸۹ ۱۰:۵۸ ق.ظ)Soheil نوشته شده توسط: فقط برای دیده شدن!؟؟؟؟؟ نه نتیجه نداد فعلا |
RE: رابطه ترتیب کلی - raha - 17 آبان ۱۳۸۹ ۱۱:۱۲ ق.ظ
(۱۵ آبان ۱۳۸۹ ۰۲:۵۴ ب.ظ)afagh1389 نوشته شده توسط: اگه بخواهیم a-b عدد صحیح نامنفی بشه یعنی >=0 بشه رابطه روی Z هست پس اعداد صحیح اند پس هر دو عددی که در نظر میگیریم یعنی a,b یا aRb یا bRa (چون یا a>=b یا b>=a و هر دو هم که صحیح هستند و تفاضلشون صحیح میشه) که به این میگن خاصیت مقایسه که هر رابطه ای که ترتیب جزئی باشه و خاصیت مقایسه رو داشته باشه میشه ترتیب کلی. سلام ظاهراً زوج بودن رو جا انداختین با یه مثال نقض ثابت میشه ترتیب کلی نیست کافیه یه عدد زوج و یه عدد فرد انتخاب کنید |
RE: رابطه ترتیب کلی - saria - 17 آبان ۱۳۸۹ ۰۱:۱۹ ب.ظ
سلام ظاهراً زوج بودن رو جا انداختین با یه مثال نقض ثابت میشه ترتیب کلی نیست کافیه یه عدد زوج و یه عدد فرد انتخاب کنید [/quote] من اینطور تصور میکردم که باید اول رابطه ای رو که شرط زوج بودن و کلا شرایطی که گفته توش صدق کنه بعد بیام ببینم ترتیب کلی هست یا نه؟ یعنی چون عدد زوج و فرد اختلافشون روج نمیشه کلا رو اون بررسی نکردم بررسیه ترتیب کلی رو رو اعضایی که شرط رو دارن بررسی کردم آیا اینطور فکر کردن اشتباس؟ |
رابطه ترتیب کلی - ف.ش - ۱۷ آبان ۱۳۸۹ ۰۱:۳۳ ب.ظ
من اصلا زوج بودن رو ندیدم ببخشید!! |
RE: رابطه ترتیب کلی - raha - 17 آبان ۱۳۸۹ ۰۳:۲۹ ب.ظ
(۱۷ آبان ۱۳۸۹ ۰۱:۱۹ ب.ظ)saria نوشته شده توسط: من اینطور تصور میکردم که باید اول رابطه ای رو که شرط زوج بودن و کلا شرایطی که گفته توش صدق کنه بعد بیام ببینم ترتیب کلی هست یا نه؟نه عزیزم اینی که میگی درست نیس ؛ تفاوت اصلی ترتیب جزئی و کلی همینه که در ترتیب کلی باید رابطه به ازای هر a و b برقرار باشه یعنی به ازای هر a و b یا aRb یا bRa (یا a با b رابطه داشته باشه یا b با a).در حالی که توی ترتیب جزئی a و b میتونن با هم هیچ رابطه ای نداشته باشن یا به قول شما توی شرایط گفته شده صدق نکنن. |