تست هوش مصنوعی- سراسری هوش۸۶ (استلزام) - نسخهی قابل چاپ صفحهها: ۱ ۲ |
تست هوش مصنوعی- سراسری هوش۸۶ (استلزام) - saeed_435 - 25 دى ۱۳۹۰ ۱۰:۳۷ ق.ظ
برای جملات [tex]\alpha \: \beta \: \gamma[/tex] در منطق گزارهها کدام درست است؟ ۱) [tex]\begin{bmatrix} \alpha \wedge \beta \end{bmatrix}\Rightarrow \begin{bmatrix} \alpha |=\gamma \end{bmatrix}\vee \begin{bmatrix} \beta |=\gamma \end{bmatrix}[/tex] ۲) [tex]\begin{bmatrix} \alpha |=\gamma \end{bmatrix}\vee \begin{bmatrix} \beta |=\gamma \end{bmatrix}\Rightarrow \begin{bmatrix} \alpha \wedge \beta |=\gamma \end{bmatrix}[/tex] ۳) [tex]\begin{bmatrix} \alpha \wedge \beta \end{bmatrix}\Rightarrow \begin{bmatrix} \alpha |=\gamma \end{bmatrix}\wedge \begin{bmatrix} \beta |=\gamma \end{bmatrix}[/tex] ۴) [tex]\begin{bmatrix} \alpha |=\gamma \end{bmatrix}\vee \begin{bmatrix} \beta |=\gamma \end{bmatrix}\Rightarrow \begin{bmatrix} \alpha \vee \beta |=\gamma \end{bmatrix}[/tex] جواب مشخصا داده شده و گزینه ۲ درسته ولی من نتونستم درکش کنم ممنون میشم واسم توضیحش بدین. تو مقسمی گفته اگر [tex]\alpha[/tex] مستلزم [tex]\beta[/tex] باشد (یعنی [tex]\beta |=\alpha[/tex] درسته ؟؟؟ )آنگاه [tex]\left( M\left( \alpha \right )\subseteq M\left( \gamma \right )\right )[/tex] ...... و بنابراین با توجه به تعریف استلزام [tex]\left( \alpha \wedge \beta \right )[/tex] مستلزم [tex]\gamma[/tex] میباشد و در نتیجه گزینه ۲ صحیح است؟! سوال من اینجاس که آخه تو صورت سوال داده [tex]\beta[/tex] مستلزم [tex]\alpha[/tex] ولی مقسمی اجوری اومده جواب داده! بگید من اشتباه میکنم؟ واسه استلزام تعریفشو میشه به همین صورت زیرمجموعهها همه جا بسط داد؟ ممنون. ممنون میشم یه تعریف ساده از استلزام هم بیارین.غیر اون کاه و کاهدون! |
کنکور ۸۶ استلزام (کمـــــــــــــــــــــََََــــــــک) - fe_atash - 25 دى ۱۳۹۰ ۱۲:۰۴ ب.ظ
مطمئنید گزینه ۲ درسته؟ من احساس میکنم گزینه ۴ درستتر باشه. |
کنکور ۸۶ استلزام (کمـــــــــــــــــــــََََــــــــک) - fatima1537 - 25 دى ۱۳۹۰ ۰۱:۱۷ ب.ظ
گزینه دو به صورت زیر تبدیل میشه( در واقع برای گزینه دو از سمت چپ تساوی به سمت راست میرسیم و این درستی گزینه ۲ رو ثابت میکنه): [tex](\alpha \Rightarrow \gamma )\vee (\beta \Rightarrow \gamma )\equiv (\sim \alpha \vee \gamma )\vee( \sim \beta \vee \gamma )\equiv \sim \alpha \vee \sim \beta \vee \gamma \equiv \alpha \wedge \beta \Rightarrow \gamma \equiv \sim (\alpha \wedge \beta )\vee \gamma \equiv \sim \alpha \vee \sim \beta \vee \gamma \equiv \alpha \wedge \beta \Rightarrow \gamma[/tex] که فکر میکنم توی امتحان این کار تبدیل رو باید برای همه گزینهها انجام بدیم که خیلی وقتگیره استلزام به نظر من یعنی مشتق شدن و توی کتاب پوران اینطور تعریف کرده: یعنی اینکه جمله ای به طور منطقی از سایر جملات پیروی کند یا از آنها نتیجه شود |
RE: کنکور ۸۶ استلزام (کمـــــــــــــــــــــََََــــــــک) - saeed_435 - 25 دى ۱۳۹۰ ۰۱:۴۷ ب.ظ
(۲۵ دى ۱۳۹۰ ۰۱:۱۷ ب.ظ)fatima1537 نوشته شده توسط: گزینه دو به صورت زیر تبدیل میشه( در واقع برای گزینه دو از سمت چپ تساوی به سمت راست میرسیم و این درستی گزینه ۲ رو ثابت میکنه): با توجه به جوابتون همواره میشه گفت: [tex]\alpha |= \gamma \equiv \alpha \Rightarrow \gamma[/tex] استدلال مقسمیو چطور توجیه میکنین؟(اصلا اینجوری میشه استدلال کرد!) استدلال مقسمیو چطور توجیه میکنین؟(اصلا اینجوری میشه استدلال کرد!) |
کنکور ۸۶ استلزام (کمـــــــــــــــــــــََََــــــــک) - goldoonehkhanoom - 25 دى ۱۳۹۰ ۰۲:۰۷ ب.ظ
بایک مثال میشه توضیح داد.اینکه "اگر علی درس بخونه و امتحان بده حتما درامتحان موفق میشه"پس درس خوندن تنها یا امتحان دادن تنها باعث موفقیت علی نمیشه" پس بین مولفه های a,B باید ^ قرار بگیره و وجود ^باعث قوی شدن شرط میشه.پس گزینه ۴ غلط هست. بعدیکسوال)fatima1537 چجوری جمله اخرونتیجه گرفتی؟؟؟؟ درجواب saeed_435 استلزام و گزاره شرطی باهم فرق دارن و نمیشه گفت معادل هم هستند |
کنکور ۸۶ استلزام (کمـــــــــــــــــــــََََــــــــک) - saeed_435 - 25 دى ۱۳۹۰ ۰۲:۰۹ ب.ظ
(۲۵ دى ۱۳۹۰ ۱۲:۰۴ ب.ظ)fe_atash نوشته شده توسط: مطمئنید گزینه ۲ درسته؟ من احساس میکنم گزینه ۴ درستتر باشه. بله جوابش همون ۲،مقسمی خوب گفته ولی تو کتاب پوران صورت سوالو اشتباه آورده. نمیدونم چرا تستا پوران مخصوصا فصلا آخرش اینقد داغونه! (۲۵ دى ۱۳۹۰ ۰۲:۰۷ ب.ظ)goldoonehkhanoom نوشته شده توسط: بایک مثال میشه توضیح داد.اینکه "اگر علی درس بخونه و امتحان بده حتما درامتحان موفق میشه"پس درس خوندن تنها یا امتحان دادن تنها باعث موفقیت علی نمیشه" پس بین مولفه های a,B باید ^ قرار بگیره و وجود ^باعث قوی شدن شرط میشه.پس گزینه ۴ غلط هست. goldoonehkhanoom : یعنی میگی روال اثبات fatima1537 اشتباس؟ |
RE: کنکور ۸۶ استلزام (کمـــــــــــــــــــــََََــــــــک) - saeed_435 - 25 دى ۱۳۹۰ ۰۳:۱۶ ب.ظ
جوابـــــــــ این دو سوال منو میشه واضحتر بدین ۱ )آیا اگر [tex]\alpha[/tex] مستلزم [tex]\beta[/tex] باشد (یعنی [tex]\beta |=\alpha[/tex] درسته ؟؟؟ )آنگاه [tex]\left( M\left( \alpha \right )\subseteq M\left( \beta \right )\right )[/tex] ...... واسه استلزام تعریفشو میشه به همین صورت زیرمجموعهها همه جا بسط داد؟ (حل مقسمی درسته!) ۲) fatima: این شیوه اثباتت واسه همه استلزاما جواب میده؟! (استفاده از گزاره شرطی) |
کنکور ۸۶ استلزام (کمـــــــــــــــــــــََََــــــــک) - fatima1537 - 25 دى ۱۳۹۰ ۰۵:۰۹ ب.ظ
(۲۵ دى ۱۳۹۰ ۰۳:۱۶ ب.ظ)saeed_435 نوشته شده توسط: )آیا اگر [tex]\alpha [/tex] مستلزم [tex]\beta[/tex] باشد (یعنی [tex]\beta |=\alpha [/tex] درسته ؟؟؟ )آنگاه [tex]\left ( M\left ( \alpha \right ) \subseteq M\left ( \beta \right )\right )[/tex]بله درسته-درواقع داریم: [tex]\alpha \models \beta[/tex]( آلفا، بتا را مدل سازی میکند، یا آلفا مدلی از بتا است)اگر و فقط اگر جمله [tex]\alpha \Rightarrow \beta[/tex] درست باشد یک هم ارزی دیگه هم هست که میگه [tex]\alpha \equiv \beta[/tex] اگرو فقط اگر [tex]\beta \models \alpha[/tex] و [tex]\alpha \models \beta[/tex] (۲۵ دى ۱۳۹۰ ۰۳:۱۶ ب.ظ)saeed_435 نوشته شده توسط: جوابـــــــــ این دو سوال منو میشه واضحتر بدین Sadالبته منظور سئوالتون رو دقیق متوجه نشدم ولی این شکل گزاره های شرطی همون هم ارزی های منطقی هستند که از این هم ارزیها توی همه استدلالهای منطقی و استنتاجها میشه استفاده کرد (مثل این نوع هم ارزیها [tex]\sim (\alpha \vee \beta )\equiv \sim \alpha \vee \sim \beta [/tex]) (۲۵ دى ۱۳۹۰ ۰۲:۰۷ ب.ظ)goldoonehkhanoom نوشته شده توسط: بعدیکسوال)fatima1537 چجوری جمله اخرونتیجه گرفتی؟؟؟؟یکمی خلاصه شده نوشته بودم، بسط داده شده اش به این صورته: [tex]\sim \alpha \vee \sim \beta \vee \gamma \equiv \sim (\sim \alpha \vee \sim \beta )\Rightarrow \gamma \equiv (\alpha \wedge \beta )\Rightarrow \gamma[/tex] از همون قانون هم ارزی منطقی زیر استفاده شده(حذف استلزام) [tex]\alpha \Rightarrow \beta \equiv \sim \alpha \vee \beta[/tex] (۲۵ دى ۱۳۹۰ ۱۲:۰۴ ب.ظ)fe_atash نوشته شده توسط: مطمئنید گزینه ۲ درسته؟ من احساس میکنم گزینه ۴ درستتر باشه.بله طبق کلید سنجش گزینه ۲ درسته |
RE: کنکور ۸۶ استلزام (کمـــــــــــــــــــــََََــــــــک) - homa - 26 دى ۱۳۹۰ ۰۱:۲۵ ق.ظ
(۲۵ دى ۱۳۹۰ ۱۰:۳۷ ق.ظ)saeed_435 نوشته شده توسط: برای جملات [tex]\alpha \: \beta \: \gamma[/tex] در منطق گزارهها کدام درست است؟ به عنوان یک تعریف از استلزام فرض کن که: A = باران باریدن B = ابری بودن اگر من به شما بگم الان که داره بارون میاد، مطمئنا ابری بودن هوا رو نتیجه گیری میکنی. یعنی هر جا باران در حال باریدن بود احتمال ابری بودن هوا میشه ۱۰۰% حالا اگه باران نمیبارید دیگه من نمیتونم در مورد بودن ابر در آسمان یا نبودن اون نظر بدم. پس اینجا داره نشون میده که هر جا A اتفاق افتاد B هم حتما اتفاق میفته. هر جا بارون بارید، ابر هم حتما تو آسمون هست. یا به صورت منطق بخوایم بگیم هر جا A درسته B درسته. و به طور کلی A زیر مجموعهی B میشه. در مورد سوال که گذاشتین هم میشه از همین روش گزینهی درست رو بدست اورد. ما باید گزاره ایی رو انتخاب کنیم که صحیح باشه یا valid باشه یعنی تو گزینهها نباید به یه همچین چیزی برسیم: [tex]True \rightarrow False[/tex] چون این غلطه. اگه یک گزاره یه همچین چیزی رو تولید کرد دیگه valid نمیشه. مثلا گزینهی اول دو مجموعهی [tex]\alpha[/tex] و [tex]\beta[/tex] رو در نظر بگیر که اشتراک این دو اگر درست باشه پس مجموعهی گاما هم درسته . حالا اگه برای اون طرف شرط تو بتونی یک مثال بزنی که عبارت نادرست بشه دیگه این گزینه درست نیست. چون میشه: [tex]True \rightarrow False[/tex] |
کنکور ۸۶ استلزام (کمـــــــــــــــــــــََََــــــــک) - fe_atash - 26 دى ۱۳۹۰ ۰۷:۰۷ ق.ظ
(۲۵ دى ۱۳۹۰ ۰۲:۰۹ ب.ظ)saeed_435 نوشته شده توسط: بله جوابش همون ۲،مقسمی خوب گفته ولی تو کتاب پوران صورت سوالو اشتباه آورده.من فکر کردم شما صورت سوالو اشتباه نوشتید چون بله تو پوران صورت سوال یه چی دیگست |
RE: کنکور ۸۶ استلزام (کمـــــــــــــــــــــََََــــــــک) - saeed_435 - 26 دى ۱۳۹۰ ۰۱:۳۶ ب.ظ
ممنون از همهی دوستان. فکر میکنم قبل اینکه مبحث استلزامو بخونیم بهتره اول گسسترو بخونیم. من بحث استلزام تو گسسترو خوندمو کنار توضیحات دوستان بخوص مثال Homa مشکلم برطرف شد. تعریف استلزام تو گسسته: A مستلزم B است [tex]\left( A\Rightarrow B \right )[/tex] اگر [tex]A \rightarrow B[/tex] همیشه true باشد (taut). واسه اثبات Taut بودن یه راهش که جدول درستیه راه دومش که جالبتره و راحتر... ۱) به تالی بدیم F باید مقدم هم F درآد ۲) به مقدم بدیم T باید تالی هم T درآد. با آرزوی موفقیت واسه تک تکتون. |
RE: کنکور ۸۶ استلزام (کمـــــــــــــــــــــََََــــــــک) - saeed_435 - 26 دى ۱۳۹۰ ۰۷:۴۴ ب.ظ
دوستان در بخش استلزام کتاب پوران صفحهی ۱۶۲ گفته شده: [tex]\alpha |=\beta[/tex] یعنی [tex]\beta[/tex] مستلزم [tex]\alpha[/tex] که اشتباهه درسته؟ چقد غلط غلوط داره مهدیه شادی! |
کنکور ۸۶ استلزام (کمـــــــــــــــــــــََََــــــــک) - fe_atash - 26 دى ۱۳۹۰ ۰۸:۳۷ ب.ظ
(۲۶ دى ۱۳۹۰ ۰۷:۴۴ ب.ظ)saeed_435 نوشته شده توسط: دوستان در بخش استلزام کتاب پوران صفحهی ۱۶۲ گفته شده: بعید میدونم غلط باشه..در کتاب راسل ترجمه راحتی صفحه ۲۴۱ گفته α ⊨β بطور غیر رسمی یعنی درستی بتا "مستلزم" درستی آلفاست. |
کنکور ۸۶ استلزام (کمـــــــــــــــــــــََََــــــــک) - fatima1537 - 27 دى ۱۳۹۰ ۰۱:۲۵ ق.ظ
(۲۶ دى ۱۳۹۰ ۰۷:۴۴ ب.ظ)saeed_435 نوشته شده توسط: دوستان در بخش استلزام کتاب پوران صفحهی ۱۶۲ گفته شده:نه درسته-بتا مستلزم آلفا هست یعنی اینکه "وجود" یا "درستی" بتا مستلزم درست بودن آلفا هست- استلزام بتا به آلفا دیگه یعنی وابستگی و مشتق شدن بتا از آلفا |
RE: کنکور ۸۶ استلزام (کمـــــــــــــــــــــََََــــــــک) - saeed_435 - 27 دى ۱۳۹۰ ۰۸:۱۶ ق.ظ
(۲۷ دى ۱۳۹۰ ۰۱:۲۵ ق.ظ)fatima1537 نوشته شده توسط: نه درسته-بتا مستلزم آلفا هست یعنی اینکه "وجود" یا "درستی" بتا مستلزم درست بودن آلفا هست- استلزام بتا به آلفا دیگه یعنی وابستگی و مشتق شدن بتا از آلفامطمئنید یعنی: [tex](\alpha |= \beta )\: \: \equiv (\beta \Rightarrow \alpha )[/tex] چون با این حالت که شما میگین جواب کتاب کنکور مقسمی به این سوال اشتباه درمیاد! |