تالار گفتمان مانشت
مهندسی کامپیوتر ۸۳ (سوال از منطق مرتبه ی اول) - نسخه‌ی قابل چاپ

مهندسی کامپیوتر ۸۳ (سوال از منطق مرتبه ی اول) - Hopegod - 27 آبان ۱۳۹۵ ۰۹:۵۱ ب.ظ

با این فرض که متغیر x در Q به صورت آزاد ظاهر نشده است، مقدار کدام یک از عبارات زیر در منطق مسندات predicate logic نادرست است؟
[attachment=20872]

RE: مهندسی کامپیوتر ۸۳ - Hopegod - 27 آبان ۱۳۹۵ ۱۱:۲۷ ب.ظ

سلام دوستان کسی میتونه این سوالو برام توضیح بده؟
سپاسگزارم

RE: مهندسی کامپیوتر ۸۳ - Saman - 28 آبان ۱۳۹۵ ۱۰:۰۰ ب.ظ

سلام

اگر بگویم فلش وسط دو عبارت رو استلزام فرض کنید متوجه می شوید؟؟
به شکل زیر :

[tex](\exists x\: (p(x)\: \longrightarrow\: Q))\: \vdash\: or\: \Longrightarrow(\forall x\: p(x)\: \longrightarrow\: Q)[/tex]

شما قسمت اول رو با قانون شرطی اگر و آنگاه که به شکل زیر است ساده کنید و سعی کنید به قست دوم که مستلزم آن است برسید.
[tex]p\: \longrightarrow\: q\: \equiv\neg p\: \vee\: q[/tex]

در این بین به جایگیری و نحوه ی تقدم عملگر ها و قوانین خروج سور ها از پرانتز دقت کنید.

اگر مفهوم واضح نبود بگید که کل راه حل رو بنویسم.هر چند به نظرم راه بالا کاملا کافیه و مشکلی که سوال دارد از علامت [tex]\longrightarrow[/tex] به جای [tex]\Longrightarrow\: or\: \vdash[/tex] استفاده کرده است.

RE: مهندسی کامپیوتر ۸۳ (سوال از منطق مرتبه ی اول) - Hopegod - 29 آبان ۱۳۹۵ ۰۲:۱۸ ب.ظ

یعنی جواب گزینه ی سومه؟ آخه تو کتاب راهیان ارشد گزینه ی دوم رو نوشته نادرست

RE: مهندسی کامپیوتر ۸۳ (سوال از منطق مرتبه ی اول) - Hopegod - 29 آبان ۱۳۹۵ ۰۶:۲۶ ب.ظ

حالا که خوب فکر کردم منظرتون رو متوجه شدم. همون گزینه دوم غلطه و شما مثال زدین که در هر گزینه باید یک هم ارزی رو اثبات کرد. کاملا متوجه شدم خیلی خیلی ممنونم.

RE: مهندسی کامپیوتر ۸۳ (سوال از منطق مرتبه ی اول) - Saman - 29 آبان ۱۳۹۵ ۰۶:۵۶ ب.ظ

(۲۹ آبان ۱۳۹۵ ۰۶:۲۶ ب.ظ)Hopegod نوشته شده توسط:   حالا که خوب فکر کردم منظرتون رو متوجه شدم. همون گزینه دوم غلطه و شما مثال زدین که در هر گزینه باید یک هم ارزی رو اثبات کرد. کاملا متوجه شدم خیلی خیلی ممنونم.
بله دقیقا همین رو خواستم که خودتون برید همه ی گزینه ها رو بررسی کنید.
خواهش میکنم موفق باشید.
چیزی شبیه هم ارزی هستش چه بسا وابستگی x به Q یا عدم وابستگیش رو هم بتونیم نکته انحرافی فرض کنیم

RE: مهندسی کامپیوتر ۸۳ (سوال از منطق مرتبه ی اول) - Hopegod - 29 آبان ۱۳۹۵ ۱۱:۰۶ ب.ظ

بازم ممنونم.

RE: مهندسی کامپیوتر ۸۳ (سوال از منطق مرتبه ی اول) - M a h d i - 12 بهمن ۱۳۹۵ ۱۰:۴۵ ب.ظ

راهیان زده گزینه ۲ ، در حالی که پارسه زده گزینه ۱ .
سوال بد فرمی هست و هرکس یه جور تفسیر کرده!