![]() |
حل رابطه ی بازگشتی - نسخهی قابل چاپ |
حل رابطه ی بازگشتی - kamal3401 - 11 خرداد ۱۳۹۵ ۰۲:۰۵ ق.ظ
سلام وقتی تو یه رابطه بازگشتی غیر خطی اعداد رادیکالی داریم چطور میتونیم حلش کنیم؟ مثلا: [tex]T(n)=2T(\sqrt{n})+\log n[/tex] بعضی وقتا هم اعداد فاکتوریل دار داریم اونارو چیکار کنیم؟ [tex]T(n)=2T(\frac{n}{2})+\log n![/tex] |
RE: حل رابطه ی بازگشتی - kamal3401 - 11 خرداد ۱۳۹۵ ۰۲:۱۷ ق.ظ
(۱۱ خرداد ۱۳۹۵ ۰۲:۱۲ ق.ظ)samanbeigmiri نوشته شده توسط: برای حل رادیکالی ها تغییر متغیر و برای حل لگاریتیم های n فاکتوریل معمولا باید از هم ارزی nlogn استفاده کنید بله متاسفانه دانشجو ام ولی کتابی که تدریس میشه clrs هستش( کتاب خیلی سنگینیه برا من ) تو کتابا دیدم جوابشو ولی متوجه نمیشم میخوام ببینم از روشی که خودم حل میکنم میشه حلش کرد یا نه ما غیر خطیارو میومدیم تعداد زیر مسئله هارو a میگرفتیم اندازه زیر مسائلو b میگرفتیم بعد به جای n مقدار [tex]b^k[/tex] رو جایگذلری میکردیم تا رابطمون حل بشه این همون روش تغییر متغیره ولی تو رادیکالی چطوری این a و b رو مشخص کنیم؟ |
RE: حل رابطه ی بازگشتی - Iranian Wizard - 11 خرداد ۱۳۹۵ ۰۲:۲۶ ق.ظ
سلام.راههای زیادی هست.بنظرم بهترین راه حلش تغییر متغیر هستش. مثلا رابطه ی اول: [tex]T(n)\: =\: 2T(\sqrt{n})\: + Log\: n[/tex]
[tex]n=2^m\: \: \: \: \mapsto\: \: \: T(2^m)\: =\: 2T(2^{\frac{m}{2}})\: + Log\: (2^m)[/tex]
[tex]\: T(2^m)\: =\: 2T(2^{\frac{m}{2}})\: + \theta(m)[/tex]
[tex]\: T(2^m)\: =\: F(m)\: \: \: \: \mapsto\: \: \: F(m)\: =\: 2F(\frac{m}{2})\: + \theta(m)[/tex]
حال رابطه ی [tex]F(m)\: =\: 2F(\frac{m}{2})\: +\: m[/tex] رو حل می کنیم. [tex]F(m)=\theta(m\: lg \: m)[/tex]
[tex]T(n)=\theta\: (\lg\: n\: .\: \lg\lg n\: )[/tex]
در مورد مثال دوم) [tex]Log\: n!\: \sim\: Log\: (n^n)\: \: \sim\: \: n\: Log\: n\: [/tex]
پس رابطه ی بازگشتی داده شده ،معادل رابطه ی بازگشتی [tex]T(n)\: =\: 2T(\frac{n}{2})\: \: +\: n\: Log\: n[/tex] هستش. که جوابش برابر میشه با: [tex]T(n)\: =\: \theta\: (n\: Log^2n)[/tex]
|
RE: حل رابطه ی بازگشتی - kamal3401 - 11 خرداد ۱۳۹۵ ۰۲:۳۲ ق.ظ
(۱۱ خرداد ۱۳۹۵ ۰۲:۲۶ ق.ظ)IranianWizard نوشته شده توسط: سلام.راههای زیادی هست.بنظرم بهترین راه حلش تغییر متغیر هستش. چرا ما تو تغییر متغیر از ۲ به توان m استفاده کردیم؟ |
RE: حل رابطه ی بازگشتی - Iranian Wizard - 11 خرداد ۱۳۹۵ ۰۲:۴۱ ق.ظ
(۱۱ خرداد ۱۳۹۵ ۰۲:۳۲ ق.ظ)kamal3401 نوشته شده توسط:خب پس از چی استفاده کنیم؟(11 خرداد ۱۳۹۵ ۰۲:۲۶ ق.ظ)IranianWizard نوشته شده توسط: سلام.راههای زیادی هست.بنظرم بهترین راه حلش تغییر متغیر هستش. باید یطوری رابطه رو ساده کنیم خب. شما از ۳ به توان m استفاده کن.باز فرقی نداره.فقط باید این رادیکال رو برداریم |
RE: حل رابطه ی بازگشتی - kamal3401 - 11 خرداد ۱۳۹۵ ۰۲:۴۹ ق.ظ
(۱۱ خرداد ۱۳۹۵ ۰۲:۴۱ ق.ظ)IranianWizard نوشته شده توسط:(11 خرداد ۱۳۹۵ ۰۲:۳۲ ق.ظ)kamal3401 نوشته شده توسط:خب پس از چی استفاده کنیم؟(11 خرداد ۱۳۹۵ ۰۲:۲۶ ق.ظ)IranianWizard نوشته شده توسط: سلام.راههای زیادی هست.بنظرم بهترین راه حلش تغییر متغیر هستش. آها اون عدد زیاد مهم نیست من فکر میکردم اون عدد حتما باید اندازه زیر مسئله های رابطه بازگشتیمون باید باشه |