|
|
ممیز شناور - نسخهی قابل چاپ |
|
ممیز شناور - mmamadi49 - 15 دى ۱۳۹۳ ۰۵:۴۸ ب.ظ
سلام دوستان ، من با این ممیز شناور مشکل دارم ؟ چرا گزینه ۴ میشه جواب؟
|
|
RE: ممیز شناور - Hamid_0311 - 15 دى ۱۳۹۳ ۰۷:۲۳ ب.ظ
با سلام دوست عزیز ببیند توی سوال گفته چی؟ اعداد مثبت خوب ما توی عبارت نگاه کنیم وقتی میگه عدد مثبت پس بیت ۱۵ باید ۰ باشه اگر یک باشه که حاصل منفی میشه درسته؟ خوب این از بیت ۱۵ حالا می خوایم بزرگترین به دست بیاریم عدد چه وقتی بزرگترین میشه؟ وقتی توان ۲ که همون S هست بیشترین بشه خوب برای اینکه S بزرگترین باشه توی فرمول سیگما که برابر s هست نگاه کنید از ۱۰ تا ۱۴ هست خوب اگر نگاه کنید عدد -۲ داره چه موقع عدد زوج میشه؟ وقتی توان -۲ یک عدد زوج بشه پس اون بیت های فرد چون حاصل منفی میشه باید ۰ باشن تا یک عدد منفی با اعداد مثبت جمع نشه و حاصل بیشترین بشه پس بیت ۱۴ = ۱ بیت ۱۳ = ۰ بیت ۱۲ = ۱ بیت ۱۱ = ۰ بیت ۱۰ = ۱ خوب حالا قسمت مانتیس به فرمولش نگاه کنید چه موقع بزرگترین عدد به دست میاد وقتی که مقدار مانتیس هم بزرگترین مقدارش باشه اگر نگاه کنید توی سیگما عدد -۱/۲ هستش خوب پس واسه اینکه مقدارش بیشترین بشه باید توانش زوج بشه دیگه اگر توانش فرد باشه میشه منفی پس بیتش باید ۰ باشه و توان های که زوج میشه بیتش باید ۱ باشه پس داریم بیت ۹ = ۰ بیت ۸ = ۱ بیت ۷ = ۰ بیت ۶ = ۱ بیت ۵ = ۰ بیت ۴ = ۱ بیت ۳ = ۰ بیت ۲ = ۱ بیت ۱ = ۰ بیت ۰ = ۱ خوب برای بزرگترین مقدار ۱۶ بیت به دست اومد که دیگه تبدیل دودویی به هگز هم بلدیم از سمت راست ۴ تا ۴ تا جدا کنید و معادلشو بنویسید که میشه ۵۵۵۵ پس جواب یا گزینه ۳ یا ۴ برای کوچکترین هم باید همین روال طی کنید بیت ۱۵ که مشخص کردیم خوب وقتی مقدار مینیمم میشه که مقدار S کمترین بشه یعنی برعکس بالا بیت های فرد میشن ۱ و بیت های زوج میشن ۰ بیت ۱۴=۰ بیت ۱۳ =۱ بیت ۱۲= ۰ بیت ۱۱ = ۱ بیت ۱۰ = ۰ تا همینجاشم ما جواب پیدا کردیم بیت ۱۵و۱۴و۱۳و۱۲ که داریم معادلش میشه ۲ پس میفهمم گزینه ۴ بقیه هم ادامه میدید اگر خواستید امیدوارم متوجه شده باشید موفق باشید
|
|
RE: ممیز شناور - mmamadi49 - 15 دى ۱۳۹۳ ۰۸:۰۳ ب.ظ
خیلی ممنونم دوست عزیز. یک سوال دیگه دارم اگر زحمتی نیست : در یک سستم ممیز شناور ۱۶ بیتی با نمای ۴ بیتی بایاس شده کوچکترین عدد مثیت فرمتش کدوم یکی از دو حالت زیر هستش: ۱- ۱۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ ۰۰۰۰ ۰ ۲- ۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۱ ۰۰۰۰ ۰ ؟ |