تست علوم کامپیوتر سال ۸۲ رنگ آمیزی گراف (سوال ۴۰ پوران ص ۲۴۳) - نسخهی قابل چاپ |
تست علوم کامپیوتر سال ۸۲ رنگ آمیزی گراف (سوال ۴۰ پوران ص ۲۴۳) - so@ - 27 آبان ۱۳۹۳ ۱۲:۰۷ ب.ظ
سلام دوستان ممنون میشم اگه کسی حل این سوالو میدونه منو راهنمایی کنه(کتاب پوران هیچ راه حلی توضیح نداده) پیشاپیش سپاسگذارم فرض کنید گرافی ۲۱ راسی داریم ک ۱۹ راس درجه ۴ و ۲ راس درجه ۳ داریم.مینیمم تعداد رنگی که لازم باشد تا یالهای گراف را رنگ امیزی کنیم به طوری که هر دو یال متصل رنگهای متفاوتی داشته باشند برابر است با: ۱)۲ ۲)۳ ۳)۴ ۴)۵ جواب گزینه ۴ من باشکل میکشم ۵ تا میشه ولی خیلی طول میکشه میخام ببینم راه حل دیگه ای هست ک ساده تر باشه باتشکر |
RE: تست علوم کامپیوتر سال ۸۲ رنگ آمیزی گراف (سوال ۴۰ پوران ص ۲۴۳) - so@ - 03 آذر ۱۳۹۳ ۱۰:۰۴ ق.ظ
یعنی کسی حل این سوالو نمیدونه |
RE: تست علوم کامپیوتر سال ۸۲ رنگ آمیزی گراف (سوال ۴۰ پوران ص ۲۴۳) - ldns0098 - 26 آذر ۱۳۹۳ ۱۲:۵۰ ق.ظ
من هم تو این سوال مشکل دارم. دوستان ممکنه راهنمایی کنین؟ |
RE: تست علوم کامپیوتر سال ۸۲ رنگ آمیزی گراف (سوال ۴۰ پوران ص ۲۴۳) - newuser - 26 آذر ۱۳۹۳ ۰۱:۴۷ ق.ظ
سلام مینیمم تعداد رنگ های لازم = ماکزیمم درجه گراف یا ماکزیمم درجه گراف+۱ پس با توجه به درجات رئوس گراف این عدد ۴ یا ۵ میشود. گراف مورد نظر غیر دوبخشی است و مشخص کردن تعداد رنگ ها طولانی می شود. اما با توجه به این اصل که تعداد رنگ های تمام گراف های دو بخشی و اکثر گراف های تصادفی برابر ماکزیمم درجه گراف است. می توان نتیجه گرفت جواب ۵ است چون گراف این سوال اگر دو بخشی بود به ۴ رنگ نیاز داشت چون دو بخشی نیست پس ۵ رنگ نیاز دارد. امیدوارم قابل فهم بوده باشه |
RE: تست علوم کامپیوتر سال ۸۲ رنگ آمیزی گراف (سوال ۴۰ پوران ص ۲۴۳) - ldns0098 - 26 آذر ۱۳۹۳ ۰۹:۵۵ ق.ظ
(۲۶ آذر ۱۳۹۳ ۰۱:۴۷ ق.ظ)newuser نوشته شده توسط: مینیمم تعداد رنگ های لازم = ماکزیمم درجه گراف یا ماکزیمم درجه گراف+۱ توضیح عالی بود. در مورد فرمول "مینیمم تعداد رنگ های لازم = ماکزیمم درجه گراف یا ماکزیمم درجه گراف+۱" این فرمول برای کدوم دسته از گرافهاست؟ غیر دو بخشی ها؟ |
RE: تست علوم کامپیوتر سال ۸۲ رنگ آمیزی گراف (سوال ۴۰ پوران ص ۲۴۳) - newuser - 26 آذر ۱۳۹۳ ۱۱:۳۳ ق.ظ
(۲۶ آذر ۱۳۹۳ ۰۹:۵۵ ق.ظ)ldns0098 نوشته شده توسط:(26 آذر ۱۳۹۳ ۰۱:۴۷ ق.ظ)newuser نوشته شده توسط: مینیمم تعداد رنگ های لازم = ماکزیمم درجه گراف یا ماکزیمم درجه گراف+۱ این فرمول واسه حالت کلی البته دو بخشی ها حالت خاص هستند که با دو رنگ میشه رنگ آمیزی کرد چون عدد فامی ۲ دارند |
RE: تست علوم کامپیوتر سال ۸۲ رنگ آمیزی گراف (سوال ۴۰ پوران ص ۲۴۳) - so@ - 27 آذر ۱۳۹۳ ۰۷:۳۲ ق.ظ
(۲۶ آذر ۱۳۹۳ ۰۱:۴۷ ق.ظ)newuser نوشته شده توسط: سلام سلام ممنونم از پاسخت و راهنمایتون دیگه از این ک کسی ب این سوال من جواب بده نامید شده بودم و فراموشش کردم واقعا تشکر |
RE: تست علوم کامپیوتر سال ۸۲ رنگ آمیزی گراف (سوال ۴۰ پوران ص ۲۴۳) - Densike - 27 آذر ۱۳۹۳ ۰۸:۳۷ ق.ظ
فرمولی که ذکر شد غلطه ، مینیمم رنگ مورد نیاز بین مینیمم درجه رئوس و ماکزیمم درجه رئوس + ۱ هست ( یعنی توی این بازه) مثال نقض حرفتون هم گراف k1,5 که با ۲ رنگ ، میشه رنگش کرد ولی ماکزیمم درجه ۵ هست در ضمن گراف ۲ بخشی با ۲ رنگ ، رنگ میشه نه ۴ رنگ البته جواب این سوال همون ۵ هست ولی شما باید از اینجا میتونید بهش برسید : بدترین حالت اینه که ۱۹ تا گره یه جورایی شبیه درخت،باشند ، درختشو با ضریب انشعاب ۴ بکشید میبینید آخراش اینا مجبور میشن بهم وصل بشند و باعث میشه نشه با کمتر از ۵ تا رنگ کرد |
RE: تست علوم کامپیوتر سال ۸۲ رنگ آمیزی گراف (سوال ۴۰ پوران ص ۲۴۳) - so@ - 27 آذر ۱۳۹۳ ۰۹:۰۲ ق.ظ
(۲۷ آذر ۱۳۹۳ ۰۸:۳۷ ق.ظ)Densike نوشته شده توسط: فرمولی که ذکر شد غلطه ، مینیمم رنگ مورد نیاز بین مینیمم درجه رئوس و ماکزیمم درجه رئوس + ۱ هست ( یعنی توی این بازه)از توجه شماهم سپاسگذارم الان ک دارم ب توضیحات شما هم فکر میکنم میبینم مستدل تر حالا انشالله دوستان دیگه هم نظر بدن تا ابهامات رفع بشه |
RE: تست علوم کامپیوتر سال ۸۲ رنگ آمیزی گراف (سوال ۴۰ پوران ص ۲۴۳) - newuser - 27 آذر ۱۳۹۳ ۱۱:۴۰ ق.ظ
این استدلال که روش خاصی رو ذکر نکرده اومده رسمش کرده!! گراف دو بخشی که بحثش جداست. اصلا گراف دو بخشی گرافیه که عدد فامی ۲ داشته باشه پس قطعا ۲ رو رنگ نیاز داره شاید تو توضیحاتم اشتباه کردم گفتم "اگر دو بخشی بود با ۴ رنگ رنگ آمیزی میشد " فقط سهوا ۴ رو گفتم بهتر بود میگفتم اگر دو بخشی بود که عدد فامی ۲ داشت پس ۲ رنگ کافی بود. در واقع میخواستم حالات خاص رو حذف کنم وگرنه فرمول درسته |
RE: تست علوم کامپیوتر سال ۸۲ رنگ آمیزی گراف (سوال ۴۰ پوران ص ۲۴۳) - Densike - 27 آذر ۱۳۹۳ ۱۲:۰۹ ب.ظ
(۲۷ آذر ۱۳۹۳ ۱۱:۴۰ ق.ظ)newuser نوشته شده توسط: این استدلال که روش خاصی رو ذکر نکرده اومده رسمش کرده!! میخواید واستون مثال نقض بفرستم؟ مثلا گراف چرخ ، ماکزیمم درجه n هست ولی با ۳ یا ۴ رنگ بسته زوج و فرد بودن تعداد راس ها میشه رنگش کرد ، این که دیگه ۲ بخشی هم نیست ّ درستش اینه که تعداد رنگ مورد نیاز یه عددی هست تو بازه تعداد کلیک های گراف و ماکزیمم درجه + ۱ (حتی بعضی مواقع میتونه از مینیمم درجه هم کمتر بشه اگر بخواید مثالشو بفرستم) |
RE: تست علوم کامپیوتر سال ۸۲ رنگ آمیزی گراف (سوال ۴۰ پوران ص ۲۴۳) - hirkaniboy - 14 مهر ۱۳۹۵ ۰۳:۰۹ ب.ظ
گرچ تاپیک قدیمی هست ولی اینو میگم واسه بقیه کسایی که ممکنه مثب من اولش تو حل این سوال به مشکل بر بخورند : یه جور دیگه هم به مسئله میشه نگاه کرد رد گزینه کنید گراف ۲ بخشی نیست پس گرینه الف رد میشه گراف چرخ یا دور هم نیست پس گزینه های ب و ج هم حذف میشه فقط گزینه د باقی می مونه که جواب درست هست |