![]() |
حل رابطه بازگشتی (bn=1/2(bn−۲ − bn−۱ - نسخهی قابل چاپ |
حل رابطه بازگشتی (bn=1/2(bn−۲ − bn−۱ - shahin_cr7 - 06 مهر ۱۳۹۳ ۱۰:۴۶ ق.ظ
باسلام می خواستم اگر امکان داره این معادله رو حل کنید. [tex]bn=\frac{1}{2}(b_{n-2}-b_{n-1})[/tex] با شرایط [tex]b_0=3\: ,\: b_1=\frac{3}{2}[/tex] |
RE: حل رابطه بازگشتی - MiladCr7 - 06 مهر ۱۳۹۳ ۱۰:۳۸ ب.ظ
سلام.خب [tex]\frac{1}{2}[/tex] رو توی معادله ضرب میکنیم تا به این شکل در بیادش: [tex]b_n=\frac{b_{n-2}}{2}-\frac{b_{n-1}}{2}[/tex] خب درجه معادله ۲ هستش پس داریم: [tex]r^2 \frac{r}{2}-\frac{1}{2}=0[/tex] برای راحتی کار طرفین رو در ۲ ضرب میکنیم وداریم: [tex]2r^2 r-1=0[/tex] و ریشه های معادله اینان:[tex]r_1=-1,r_2=\frac{1}{2}[/tex] خب چون معادلمون ۲ ریشه حقیقی داشت پس شکل کلی تابع این میشه: [tex]a_n=\alpha(r_1)^n \beta(r_2)^n[/tex] خب؟ حالا شروط اولیه رو اعمال میکنیم [tex]a_0=3=\alpha(-1)^0 \beta(\frac{1}{2})^0\rightarrow3=\alpha \beta[/tex] [tex]a_1=\frac{3}{2}=\alpha(-1)^1 \beta(\frac{1}{2})^1\rightarrow(\frac{3}{2})=-\alpha \frac{\beta}{2}[/tex] که با حل این دستگاه داریم:[tex]\beta=3,\alpha=0[/tex] پس جواب معادله کل هم میشه: [tex]a_n=3(\frac{1}{2})^n[/tex] ببخشید من از چیزایی که توی الگوریتم خوندم حل کردم امیدوارم اشتباه نباشه ![]() |