تالار گفتمان مانشت
صحبت مانشتی ها با خدا - نسخه‌ی قابل چاپ

صحبت مانشتی‌ها با خدا - delta - 29 اردیبهشت ۱۳۹۰ ۱۱:۳۳ ق.ظ

این یکی از دعاهای امام سجاد هستش که خوبه تو این لحظات خونده بشه:
پروردگارا، اى نهایت مطلب حاجات، و اى کسى که رسیدن به تمام خواسته‏ها در دست توست، و اى آن که نعمتهایت را به بها نمیفروشى، و اى کسى که عطاهایت را به کدورت منّت آلوده نمیسازى، و اى که به تو بى نیاز شوند، و از تو بى نیاز نباشند، و اى آن که به تو رو کنند، و از تو روى برنتابند، اى که درخواستها گنجهایت را فانى نمیکند، و اى که هیچ دستاویزى حکمت تو را تغییر نمیدهد، و اى کسى که رشته نیاز نیازمندان از تو قطع نمیگردد، و اى که دعاى دعاخوانان تو را خسته نمیکند، تو وجود خود را به بى نیازى از همه خلق ستوده‏اى و تو به بى نیازى از ایشان شایسته‏اى، و ایشان را به نیازمندى و فقر نسبت داده‏اى و ایشان سزاوار چنین نسبتند، از این جهت هر کس رفع نیاز خود را از جانب تو بخواهد، و برگرداندن فقر را از خویشتن به وسیله تو طلب کند، حقّاً که حاجتش را در جایگاه اصلى خود خواسته، و به دنبال مطلبش از راه صحیح برآمده، و هر که در نیاز خود به یکى از آفریدگان تو رو کند، یا او را بجاى تو وسیله برآمدن حاجت قرار دهد، بى شک خود را در معرض نومیدى آورده، و از جانب تو سزاوار محرومیت از احسان گشته. خداوندا، به درگاهت حاجتى آورده‏ام که قدرت دستیابى به آن را ندارم، و رشته چاره جوئیم در مقابل آن گسسته، و نفس من در نظرم چنین آراسته که آن نیاز را به کسى اظهار کنم که او خود نیازهایش را به درگاه تو میآورد، و درخواسته‏اش از تو بى نیاز نیست، و این لغزشى است از لغزشهاى اشتباه کاران، و درافتادنى است از درافتادنهاى گناهکاران، سپس به یادآورى تو از خواب بى خبرى بیدار شدم، و به توفیق تو از آن لغزش برخاستم، و به یارى تو از درافتادن برگشته و باز پس آمدم، و گفتم: پاک و منزه است پروردگارم، چگونه نیازمندى از نیازمندى طلب نیاز کند؟ و چگونه تهیدستى از تهیدستى دیگر گدایى کند، پس اى خداى من از سر شوق و رغبت آهنگ تو کردم، و از باب اطمینان امید خویش به تو بستم، و دانستم که خواسته من از تو هر چند زیاد باشد در کنار دارائیت بسیار ناچیز است، و چشمداشت فوق العاده من به بخششت در جنب توانایى تو حقیر است، و دایره بزرگواریت از تقاضاى هیچ کس تنگ نمیشود، و دست عطایت از هر دستى برتر است. بار خدایا پس بر محمد و آلش درود فرست، و با من به کرم خود تفضل نما، و به آنچه به عدلت شایسته آنم با من رفتار مکن، زیرا من اولین کسى نیستم که همراه شوق به سویت رو کرده و تو از فضلت به او عنایت فرموده‏اى با آنکه مستحق منع بوده، و نخستین خواهنده نیستم که ازتو خواسته و تو در حقش کرم کردى در صورتى که مستحق محرومیت بوده است. بار خدایا، بر محمد و آلش درود فرست، و جواب دهنده دعایم باش، و به ندایم التفات کن، و بر زاریم ترحم نما، و صدایم را بشنو، و رشته امیدم را قطع مکن، و دستاویز مرا از خود جدا مساز، و در این حاجت و دیگر حوائجم روى مرا به سوى غیر خودت قرار مده، و کارساز من باش به برآوردن خواسته‏ام، و روا کردن حاجتم، و رسیدن به آرزویم پیش از آنکه از اینجاى خود برخیزم، با آسان ساختن مشکلم، و با سرنوشت خوبى که برایم مقدر کرده‏اى، و بر محمد و آلش درود فرست، درودى دائمى و فزاینده که انقطاع نپذیرد، و زمان آن را پایانى نباشد، و این درود را براى من مددکار قرار ده و سبب برآمدن حاجتم گردان، همانا که تو کارگشاى کریمى، و حاجتم پروردگارا چنین و چنان است.............................
فضلت به من آرامش مىدهد، و احسانت راهم مینماید، پس از تو به ذات مقدست و به محمد و آلش - که درود تو بر آنان باد، - درخواست مىکنم که مرا از این درگاه نومید نرانى.

صحبت مانشتی ها با خدا - Parva - 09 خرداد ۱۳۹۱ ۱۲:۵۶ ب.ظ

همیشه قیمتی ترین چیزها آنهایی نیستند که در دوردست ها دنبالشان میگردیم

گاهی همه هستی در کنار ماست ، کم سویی چشمهاست که ما را به بیراهه می اندازد . . .