تالار گفتمان مانشت
فصل شمارش تمرینات ۱/۱ سوال ۲۷ قسمت ب کتاب گریمالدی - نسخه‌ی قابل چاپ

فصل شمارش تمرینات ۱/۱ سوال ۲۷ قسمت ب کتاب گریمالدی - fa_karoon - 27 شهریور ۱۳۹۲ ۱۰:۱۹ ق.ظ

سلام دوستان
سوال این هست در هر یک از موارد زیر مقدار(یا مقادیر) n را بیابید: (ب) P(n,3)=3P(n,2)
مقدارn رو ۵ به دست آورده تو حل
لطفا راهنمایی کنید چه جوری حل شده؟
مرسی

RE: فصل شمارش تمرینات ۱/۱ سوال ۲۷ قسمت ب کتاب گریمالدی - black_knight - 27 شهریور ۱۳۹۲ ۱۱:۰۶ ق.ظ

(۲۷ شهریور ۱۳۹۲ ۱۰:۱۹ ق.ظ)fa_karoon نوشته شده توسط:  سلام دوستان
سوال این هست در هر یک از موارد زیر مقدار(یا مقادیر) n را بیابید: (ب) P(n,3)=3P(n,2)
مرسی
راحته که
[تصویر:  213149_j3223_sol.jpg]

RE: فصل شمارش تمرینات ۱/۱ سوال ۲۷ قسمت ب کتاب گریمالدی - fa_karoon - 27 شهریور ۱۳۹۲ ۱۱:۲۰ ق.ظ

(۲۷ شهریور ۱۳۹۲ ۱۱:۰۶ ق.ظ)black_knight نوشته شده توسط:  
(27 شهریور ۱۳۹۲ ۱۰:۱۹ ق.ظ)fa_karoon نوشته شده توسط:  سلام دوستان
مرسی
راحته که
ممنون دوست عزیز برای زمانی که برای پاسخ گذاشتی
فقط یه سوال قسمت [tex]\frac{3}{\left ( n-2 \right )}[/tex] رو فکر کنم از باز کردن فاکتوریل ها به دست آوردین مطمئن نیستم لطفا راهنمایی کنید
و بعد اون ۱/۱ هم فکر کنم یه ترفند باشه آره؟ یا از ساده شدن چیزی به دست اومده؟
ببخش که سوالات بدیهی هست

RE: فصل شمارش تمرینات ۱/۱ سوال ۲۷ قسمت ب کتاب گریمالدی - m@hboobe - 27 شهریور ۱۳۹۲ ۱۲:۱۰ ب.ظ

الان یه توضیح گام به گام میدم تا متوجه بشیدShy خودمم گاهی اوقات توی بعضی محاسبات ساده و چیزای بدیهی قاطی میکنم Big Grin

میدونیم که [tex]p(n,r)=\frac{n!}{(n-r)!}[/tex] پس داریم [tex]\frac{n!}{(n-3)!}=3*\frac{n!}{(n-2)!}[/tex]

فاکتوریل یک عدد هم اینجوری محاسبه میشه.... [tex]n!=n*(n-1)![/tex]
در نتیجه

[tex]\frac{n!}{(n-3)!}=3*\frac{n!}{(n-2)*(n-3)!}[/tex]

طرفین ساده کنیم در صورت [tex]n![/tex] با هم و مخرج [tex](n-3)![/tex] با هم که میشه

[tex]1=\frac{3}{(n-2)} \Rightarrow (n-2)=3 \Rightarrow n=3 2[/tex]

RE: فصل شمارش تمرینات ۱/۱ سوال ۲۷ قسمت ب کتاب گریمالدی - fa_karoon - 27 شهریور ۱۳۹۲ ۱۲:۵۵ ب.ظ

(۲۷ شهریور ۱۳۹۲ ۱۲:۱۰ ب.ظ)m@hboobe نوشته شده توسط:  الان یه توضیح گام به گام میدم تا متوجه بشیدShy خودمم گاهی اوقات توی بعضی محاسبات ساده و چیزای بدیهی قاطی میکنم Big Grin

میدونیم که [tex]p(n,r)=\frac{n!}{(n-r)!}[/tex] پس داریم [tex]\frac{n!}{(n-3)!}=3*\frac{n!}{(n-2)!}[/tex]

فاکتوریل یک عدد هم اینجوری محاسبه میشه.... [tex]n!=n*(n-1)![/tex]
در نتیجه

[tex]\frac{n!}{(n-3)!}=3*\frac{n!}{(n-2)*(n-3)!}[/tex]

طرفین ساده کنیم در صورت [tex]n![/tex] با هم و مخرج [tex](n-3)![/tex] با هم که میشه

[tex]1=\frac{3}{(n-2)} \Rightarrow (n-2)=3 \Rightarrow n=3 2[/tex]
واقعا ممنون، یه جایی یه اشتباه خیلی بدیهی تو محاسباتم می کردم الان یه لحظه موندم که چرا من اینجوری حساب می کردم
باز هم تشکر عالی بود.

RE: فصل شمارش تمرینات ۱/۱ سوال ۲۷ قسمت ب کتاب گریمالدی - black_knight - 27 شهریور ۱۳۹۲ ۰۱:۰۶ ب.ظ

(۲۷ شهریور ۱۳۹۲ ۱۱:۲۰ ق.ظ)fa_karoon نوشته شده توسط:  
(27 شهریور ۱۳۹۲ ۱۱:۰۶ ق.ظ)black_knight نوشته شده توسط:  
(27 شهریور ۱۳۹۲ ۱۰:۱۹ ق.ظ)fa_karoon نوشته شده توسط:  سلام دوستان
مرسی
راحته که
ممنون دوست عزیز برای زمانی که برای پاسخ گذاشتی
فقط یه سوال قسمت [tex]\frac{3}{\left ( n-2 \right )}[/tex] رو فکر کنم از باز کردن فاکتوریل ها به دست آوردین مطمئن نیستم لطفا راهنمایی کنید
و بعد اون ۱/۱ هم فکر کنم یه ترفند باشه آره؟ یا از ساده شدن چیزی به دست اومده؟
ببخش که سوالات بدیهی هست
هر چند که دوستمون جواب کاملو دادن اما n! و (n-3)! از دو طرف ساده میشه اینور ۱/۱ میمونه و اونورم ۳ بر n-2 و اینم که بلدی چطوری بدست بیاری دیگهSmile