تالار گفتمان مانشت
جلوگیری از بوی بد دهان در ماه رمضان - نسخه‌ی قابل چاپ

جلوگیری از بوی بد دهان در ماه رمضان - Breeze - 19 تیر ۱۳۹۲ ۰۹:۳۰ ق.ظ

سلام . می دونم که اکثرا این مشکل رو در ایام ماه رمضان دارن . یک سری مطلب پیدا کردم گفتم شاید به کار بقیه دوستان هم بیاد...

برخی از روزه داران در این ایام دچار بوی بد دهان می شوند اما نمی دانند علت آن چیست و چگونه می توان با آن کنار آمد.
در اصطلاح پزشکی بوی بد دهان را halitosis می نامند. علل بروز این عارضه را می توان به دو دسته تقسیم کرد؛ دسته اول علل موضعی هستند که منظور همان بیماری های مربوط به دهان و لثه است و دسته دوم علل سیستماتیک هستند که شامل بیماری هایی مانند دیابت، ناراحتی های کلیوی یا سیگار کشیدن می شود. با آگاهی نسبت به عوامل موضعی بوی بد دهان، روزه داران می توانند باآگاهی از ایجاد آن جلوگیری کنند. بد نیست بدانید درون دهان گونه های مختلف باکتری زندگی می کنند و موادی مانند آمونیاک و سولفید ها را که موجب ادامه زندگی باکتری ها می شوند، تولید می کنند.
عوامل متعددی در ادامه حیات باکتری ها و در نتیجه بوی بد دهان دخیل هستند که از مهم ترین آنها می توان به مسواک نزدن یا شیوه اشتباه مسواک زدن، زبان آلوده، سوراخ های درون دهان، بیماری های لثه ناشی از استفاده از پلاک ارتودنسی، دندان مصنوعی و غیره اشاره کرد.
بعد از این که عوامل مؤثر در بوی بد دهان را شناختیم، حالا می توانیم برای مقابله با آن در طول ساعات روزه داری چاره ای بیندیشیم. پس از خوردن سحری، لازم است حتماً مسواک بزنیم. (قابل توجه افرادی که بدون سحری روزه می گیرند)، سپس با نخ دندان فضاهای خالی میان دندان ها را که ممکن است باقی مانده غذا درون آن جا بگیرد، پاک کنید. بله، زبان را باید با مسواک تمیز کنید.

از دهان شوی آنتی باکتریال استفاده کنید و بالاخره این که هنگام سحری دو تا سه لیوان آب را، حتماً بنوشید.توجه داشته باشید که وضع ناسالم معده هم می تواند موجب ایجاد بوی بد دهان شود. بنابراین لازم است تا در طول ماه رمضان برای جلوگیری از این عارضه، رژیم غذایی خود را کنترل کنید. شما حتی می توانید یک دهان شوی همراه داشته باشید و در طول ساعات روزه داری به شکلی که آب از گلو پائین نرود، آن را غرغره کنید.

بسیاری از روزه داران در طول روز از مسواک زدن خودداری می کنند و این کار اشتباه است؛ چرا که هیچ مغایرتی میان روزداری و مسواک زدن وجود ندارد. بدن هر یک از ما به عنوان مسلمان باید در ماه رمضان به اندازه ای تمیز و خوش بو باشد که افراد غیرمسلمانی که در کنار ما زندگی یا کار می کنند، به خاطر روزه داری ما را سرزنش نکنند.

منبع :http://www.zibasho.com/archives/4377


مصرف مواد غذایی مثل لیموترش، شربت پرتقال و سبزی‌های معطر مثل نعناع، مرزه و ترخون از بوی بد دهان به ویژه در ایامماه مبارک رمضان جلوگیری می کند.

کارشناس مسئول بهداشت دهان و دندان شبکه بهداشت و درمانآران و بیدگل ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: استفاده از قرص‌ها و اسپری‌های خوشبوکننده علاوه بر بیماری‌های ریه، باعث فرسودگی دندان‌ها به مرور زمان میشود.

دکتر عفت لامع گفت: نخ‌ کشیدن دندان‌ها روش بسیار مناسبی برای برداشتنخرده‌های غذایی از لابه‌لای دندان‌ها و حفظ سلامت دندان است که اغلب افراد پیش ازمسواک زدن آن را فراموش می‌کنند.

وی افزود: با استفاده از مواد غذایی مناسب و پرهیز از مصرف مواد غذایی مثلسیر، پیاز و ادویه در سحر می توان از بوی دهان در ماه مبارک رمضان جلوگیری کرد.

این کارشناس مسئول بهداشت دهان و دندان با اشاره به اینکه بوی دهان میتواند نشانه وجود مشکلی در دهان، لثه و دندان باشد، تصریح کرد: این مشکل همچنینممکن است به دلیل عفونت‌های تنفسی و اختلالات گوارشی برای هر فرد روی دهد.

دکتر لامع با تاکید بر مراجعه به پزشک برای اطمینان از سلامت دهان و لثهاظهار داشت: معمولا در برخی افراد چند ساعت قبل از زمان افطار به علت گرسنگی واستفاده بدن از ذخایر چربی موجود برای تامین کالری مورد نیاز بوی خاصی از دهاناستشمام می‌شود که پس از صرف افطار این بو برطرف خواهد شد.

وی تاکید کرد: هنگام مسواک زدن حتما باید مسواک را روی زبان کشید تاباقیمانده مواد غذایی بودار کاملا از روی زبان پاک شود.

منبع :http://fdo.mui.ac.ir/index.php?option=com_content&view=article&id=2839:bu-bad&catid=302:1390-03-10-07-15-20

نوشیدن آب فراوان در فاصله ی بین افطار تا سحر هم خیلی مؤثر هستش ...