تالار گفتمان مانشت
سوال ۷۳ کنکور مهندسی کامپیوتر سال ۸۹ - نسخه‌ی قابل چاپ

سوال ۷۳ کنکور مهندسی کامپیوتر سال ۸۹ - hsh88 - 08 اسفند ۱۳۸۹ ۰۷:۳۰ ب.ظ

مگر در حالت کلی اکر نصف با ارزش مقسوم از کل مقسو علیه که بزرگتر یامساوی باشه OVERFLOW نداریم؟
خوب من اینجا گفتم نصف پر ارزش ۳n بیت میشه ۳n/2بیت که از کل مقسوم (یعنی ۲nبیت) بزرگتر باشه سر ریز داریم و دیدم گزینه ۱ درسته ولی گزینه ۴ را به این خاطر رد کردم که لزومی نداره ۲n بیت از مقسوم بزرگتر باشه (چون ۲n>1.5n) یعنی چون شرط لازم و کافی گفته بود رد کردم و ۱ را صحیح زدم.

RE: سوال ۷۳ معماری کامپیوتر - psps1368 - 08 اسفند ۱۳۸۹ ۰۷:۴۷ ب.ظ

(۰۸ اسفند ۱۳۸۹ ۰۷:۳۰ ب.ظ)hsh88 نوشته شده توسط:  مگر در حالت کلی اکر نصف با ارزش مقسوم از کل مقسو علیه که بزرگتر یامساوی باشه OVERFLOW نداریم؟
خوب من اینجا گفتم نصف پر ارزش ۳n بیت میشه ۳n/2بیت که از کل مقسوم (یعنی ۲nبیت) بزرگتر باشه سر ریز داریم و دیدم گزینه ۱ درسته ولی گزینه ۴ را به این خاطر رد کردم که لزومی نداره ۲n بیت از مقسوم بزرگتر باشه (چون ۲n>1.5n) یعنی چون شرط لازم و کافی گفته بود رد کردم و ۱ را صحیح زدم.

اعتراضتون وارد نیست. حالت کلیی که گفتید درست نیست. به احتمال زیاد مثالی که داشتید می خوندید تقسیم ۲n بیتی به n بیتی بوده...
اصلا شما الگوریتم تقسیم رو پیش بگیر. توجه کن که سوال گفته خارج قسمت n بیتی هست. مثلا تقسیم ۱۱۱ به ۱۰، n = 1، جواب میشه ۱۱ ولی وقتی خارج قسمت فقط یک بیت داره، بنابراین حاصل تقسیم رو نمی تونیم جا بدیم. دلیلش هم همین شرط گزینه ۴ هست.
کلید سنجش درست است.

سوال ۷۳ معماری کامپیوتر - hsh88 - 08 اسفند ۱۳۸۹ ۰۸:۰۲ ب.ظ

میدونی چیه فهمیدم الگوریتم تقسیم توی حالت کلی اینه که ابتدا به تعداد بیت‌ها‌ی مقسوم علیه ار سمت چپه مقسوم جدا میکنیم بعد اگه این مقدار جدا شده بزرگتر یا مساوی بود OV داریم !یکی نبود بگه حالت کلیشو منم با اون مثال فکر کردم کلیت داره

RE: سوال ۷۳ معماری کامپیوتر - MJRS - 11 اسفند ۱۳۸۹ ۱۲:۰۱ ق.ظ

(۱۰ اسفند ۱۳۸۹ ۰۹:۵۱ ب.ظ)farhad02 نوشته شده توسط:  منم با hsh88 موافقم،گزینه۴ غلطه!
مثال نقض واسه گزینه ۴:
فرض کنید nبرابر ۲ باشه،حالا: A=111111 و B= 0001
دراینصورت حاصل برابر ۱۱۱۱۱۱ میشه که در ۲ بیت قابل گنجوندن نیست،پس باوجود رعایت شرایط گزینه ۴،بازم سرریز میکنه!!!
به نظر من گزینه ۲ درسته!

مقسوم علیه یعنی"۰۰۰۱" از ۲n بیت پرارزش مقسوم یعنی"۱۱۱۱" کوچکتر است و سرریز میشود!!!!
این که مثال نقض نیست!

سوال ۷۳ معماری کامپیوتر - hsh88 - 11 اسفند ۱۳۸۹ ۱۲:۴۲ ق.ظ

راست میگند!
یک مثال نقض واسه گزینه ۱ هم میگید که خیالم راحت بشه؟

RE: سوال ۷۳ معماری کامپیوتر - MJRS - 11 اسفند ۱۳۸۹ ۰۱:۰۰ ق.ظ

(۱۱ اسفند ۱۳۸۹ ۱۲:۴۲ ق.ظ)hsh88 نوشته شده توسط:  راست میگند!
یک مثال نقض واسه گزینه ۱ هم میگید که خیالم راحت بشه؟

مثلا A=111110 و B=1110

نیمه پرارزش A میشود "۱۱۱" و B از این مقدار کمتر نیست اما سرریز میشود!

سوال ۷۳ معماری کامپیوتر - variant20002000 - 03 فروردین ۱۳۹۰ ۰۴:۵۲ ب.ظ

من گزینه ۲ زدم ولی گزینه ۴ درسته. سر جلسه هم شک کردم ولی دیگه دستش نذاشتم. اشتباه کردم حتی ۵ دقیقه ای تحلیل کردم ولی متاسفانه گزینه ۴ از گزینه ۲ کلی تره.