تالار گفتمان مانشت
سوال درباره حالات مختلف عدد کاتالان - نسخه‌ی قابل چاپ

سوال درباره حالات مختلف عدد کاتالان - fa_karoon - 05 بهمن ۱۳۹۱ ۰۶:۳۶ ب.ظ

سلام دوستان
عدد کاتالان رو چون از چند جای مختلف خوندم گیج شدم نمی دونم کدوم درسته
لطفا رابطه جمله n-1 و n و n+1ام عدد کاتالان رو به همراه رابطه بازگشتی شون بیان کنید ممنون می شم از دوستانی که کمک می کنند

سوال درباره حالات مختلف عدد کاتالان - fa_karoon - 06 بهمن ۱۳۹۱ ۰۵:۵۷ ب.ظ

دوستان تو رو خدا من رو از سردرگمی نجات بدین

RE: سوال درباره حالات مختلف عدد کاتالان - azad_ahmadi - 07 بهمن ۱۳۹۱ ۰۲:۰۲ ق.ظ

(۰۵ بهمن ۱۳۹۱ ۰۶:۳۶ ب.ظ)fa_karoon نوشته شده توسط:  سلام دوستان
عدد کاتالان رو چون از چند جای مختلف خوندم گیج شدم نمی دونم کدوم درسته
لطفا رابطه جمله n-1 و n و n+1ام عدد کاتالان رو به همراه رابطه بازگشتی شون بیان کنید ممنون می شم از دوستانی که کمک می کنند

سلام.
فرمول های کاتالان به این صورت ها هستند:

[tex]b_{n} = \frac{1}{n 1}\binom{2n}{n}[/tex] که این برابر هست با

[tex]b_{n} = \frac{\binom{2n}{n}}{n 1}[/tex]

همچنین فرمول دیگه ای هم داره که به اینصورت هست(اینو بصورت بازگشتی هم به همین صورت می نویسن) :

[tex]b_{n} = \sum_{k=1}^{n} b_{k-1}b_{n-k}[/tex]

و همچنین مرتبه بزرگی اون هم بصورت [tex]b_{n} \: \epsilon\: \: \Omega (2^{n})[/tex]

سوال درباره حالات مختلف عدد کاتالان - fa_karoon - 08 بهمن ۱۳۹۱ ۱۲:۵۹ ق.ظ

ممنون از جوابتون این که الان نوشتین می شه جمله nام عدد کاتالان درسته؟

سوال درباره حالات مختلف عدد کاتالان - azad_ahmadi - 08 بهمن ۱۳۹۱ ۱۲:۳۷ ب.ظ

بله. اما من تو یه سوال که مال تعداد حالات علامتگذاری پرانتز بود دیدم که یوسفی یکی از تست ها رو که با همین کاتالان بدست میومد، از n-1 استفاده کرده بود. کلا منم زیاد کاتالان رو بلد نیستم ، این فرمول ها هم مال n هست.
موفق باشید.

سوال درباره حالات مختلف عدد کاتالان - adel28 - 09 بهمن ۱۳۹۱ ۰۲:۳۸ ق.ظ

در ضرب ماتریس ها، n-1 ماتریس برابر با عدد کاتالان هست.

RE: سوال درباره حالات مختلف عدد کاتالان - fa_karoon - 11 بهمن ۱۳۹۱ ۱۰:۵۲ ق.ظ

من احساس می کنم کتاب مقسمی اشتباه گفته
ببینید من به فرمول های زیر رسیدم لطفا راهنمایی کنید کدام درسته، اما توجه کنید که به نظر میاد کتاب مقسمی اشتباه گفته
[tex]C_{n 1}=\sum_{i=0}^{n}C_{i}C_{n-i}[/tex] و رابطه بازگشتیش : [tex]\sum_{i=0}^{n}T(i)T(n-i)[/tex]
جمله nام : [tex]C_{n}=\sum_{i=1}^{n}C_{i-1}C_{n-i}=\frac{1}{n 1}\binom{2n}{n}=\sum_{i=1}^{n}T(i)T(n-i 1)[/tex]
جمله n-1ام: [tex]C_{n-1}=\sum_{i=1}^{n-1}C_{i}C_{n-i}=\frac{1}{n}\binom{2n-2}{n-1}=\sum_{i=1}^{n-1}T(i)T(n-i)[/tex]
جمله n-2ام: [tex]\frac{1}{n-1}\binom{2n-4}{n-2}=\sum_{i=1}^{n-2}T(i)T(n-1-i)[/tex]

بیشتر در رابطه های بازگشتی شون شک دارم که T دارند، بقیه اشون فکر می کنم درست هستن

سوال درباره حالات مختلف عدد کاتالان - teacherpc - 11 بهمن ۱۳۹۱ ۰۱:۵۵ ب.ظ

دوست عزیز تو این سه تا فرمول اخر مطمئن هستید؟
منظروم اینه فرض کن جمله N ام همون باشه که نوشتین خب حالا از روی سری و جمله N ام چطور جمله N-1 ام بدست میاد و حدود بالا و پایین سیگما چه تغییری میکنن ؟؟؟؟؟

RE: سوال درباره حالات مختلف عدد کاتالان - fa_karoon - 11 بهمن ۱۳۹۱ ۰۲:۰۱ ب.ظ

(۱۱ بهمن ۱۳۹۱ ۰۱:۵۵ ب.ظ)teacherpc نوشته شده توسط:  دوست عزیز تو این سه تا فرمول اخر مطمئن هستید؟
منظروم اینه فرض کن جمله N ام همون باشه که نوشتین خب حالا از روی سری و جمله N ام چطور جمله N-1 ام بدست میاد و حدود بالا و پایین سیگما چه تغییری میکنن ؟؟؟؟؟
من هم نوشتم تو این ها شک دارم، اما تو جمله n-1 تو حد بالای سیگما و رابطه بازگشتیش منظورم اونی که T داره شک دارم، اینها جمع بندی اون چیزی ست که استاد الگوریتممون بهمون گفت و یه نگاهی که به گریمالدی انداختم و چیزهایی که مقسمی گفته

سوال درباره حالات مختلف عدد کاتالان - teacherpc - 11 بهمن ۱۳۹۱ ۰۲:۲۸ ب.ظ

طبق جزوه قدسی جمله nام همون میشه که نوشتی
حالا باید رو این فکر کنیم که جمله n-1ام از رو این رابطه چه جور بدست میاد
مقسمی و راهیان همین جمله n ام رو گفتن جمله n+1ام که با این منابع کاری نداریم!!