![]() |
سری فوریه در بازه نامتقارن - نسخهی قابل چاپ |
سری فوریه در بازه نامتقارن - freaphea@emeil.in - 16 دى ۱۳۹۱ ۰۴:۲۲ ب.ظ
سلام خدمت دوستان. در محاسبه سری فوریه برای تابع زیر مشکل دارم، همه ضرایب صفر بدست میاد.. ![]() برای محاسبه بقیه تمرین ها مشکل ندارم، ولی چون در این مثال بازه انتگرال تقارن نداره، گیج شدم! ![]() سوال: سری فوریه تابع زیر را محاسبه کنید؟ [tex]f(x 2\pi )=f(x)\\ f(x) = \begin{cases} -k, & \text{if }{-\pi \over 2}< x< {\pi \over 2}\\ k, & \text{if }{\pi \over 2}< x< {3\pi \over 2} \end{cases}\\[/tex] فرمول هایی که در کلاس به ما آموزش داده شده و من استفاده میکنم بشرح زیر است: فرض کنید تابع [tex]f(x)[/tex] قطعه ای پیوسته در [tex]\left [ -L, L \right ][/tex] و متناوب با دوره تناوب [tex]2L[/tex] باشد، در اینصورت: [tex]f(x)=a_0 \sum_{n=1}^{\infty }a_n\times \cos{n\pi \over L}x b_n \times \sin {n\pi \over L}x \\ a_0={1 \over 2L}\int_{-L}^{L}f(x) dx \\ a_n={1 \over L} \int_{-L}^{L}f(x)\times \cos{n\pi \over L}x dx \\ b_n={1 \over L} \int_{-L}^{L}f(x)\times \sin{n\pi \over L}x dx[/tex] لطفا برای پاسخ از همین فرمول ها و به همین شکل استفاده کنید تا بتونم بفهمم! |
RE: سری فوریه در بازه نامتقارن - egm1176 - 16 دى ۱۳۹۱ ۱۰:۵۱ ب.ظ
دقت کنید که تابع در این بازه نه زوج هست نه فرد. پس هیچ ضریبی صفر نیست و باید همه رو حساب کرد. پس مهم نیست که بازه های انتگرال متقارن باشند. ما ۲L را برابر با دوره تابع در نظر میگیریم که اینجا ۲p هست و L را برابر با نصفش. [tex]2L = 2\pi \rightarrow L = \pi[/tex] [tex]a0 = \frac{1}{2\pi }\int_{-\frac{\pi }{2}}^{\frac{\3\pi }{2}}f(x) = \frac{1}{2\pi }\int_{-\frac{\pi }{2}}^{\frac{\pi }{2}} -K dx \frac{1}{2\pi }\int_{\frac{\pi }{2}}^{\frac{3\pi }{2}} K dx[/tex] و بقیه ضرایب هم به همین شکل محاسبه میشن. |