ضریب x^8 در تابع... - نسخهی قابل چاپ |
ضریب x^8 در تابع... - zr2358 - 02 بهمن ۱۳۸۹ ۱۰:۲۳ ق.ظ
ضریب x^8 را توی تابع زیر چطور حساب می کنیم: [tex](x^{2} x^{3} x^{4})^{3}[/tex] شاید سوال ساده ایه ولی من انگار هنگ کردم!! |
RE: ضریب x^8 در تابع... - امیدوار - ۰۲ بهمن ۱۳۸۹ ۰۲:۳۰ ب.ظ
این سوال با تغییر متغییر های زیر قابل حل است: [tex]a= x^{2}[/tex] [tex]b= x^{3}[/tex] [tex]c= x^{4}[/tex] خوب دیگه حل شد حالات زیر رو داریم: ۱- یه بار توان متغییرها را: a=2 b=0 c=1 ۲- یه بار هم a=1 b=2 c=0 که جواب برابر است با ۳+۳=۶ حالت خواهد شد. |
RE: ضریب x^8 در تابع... - zr2358 - 02 بهمن ۱۳۸۹ ۰۲:۵۰ ب.ظ
(۰۲ بهمن ۱۳۸۹ ۰۲:۳۰ ب.ظ)امیدوار نوشته شده توسط: 1- یه بار توان متغییرها را: a=2 b=0 c=1 این قسمت رو میشه واضحتر بگین؟ این اعداد رو چطوری دادین؟ X^8 کجای این راه حل درنظر گرفته شد؟ |
RE: ضریب x^8 در تابع... - ف.ش - ۰۲ بهمن ۱۳۸۹ ۰۴:۴۵ ب.ظ
[tex](x^{2} x^{3} x^{4})^{3}=(x^{2}(1 x x^{2}))^{3}=x^{6}(1 x x^{2})^{3}[/tex] حالا کافیه ضریب x^2 رو توی این معادله بدست بیاری. [tex](1 x x^{2})^{3}[/tex] که فکر کنم فرمول داشته باشه میتونی به قسمت تابع مولد کتاب گسسته مراجعه کنی . |
RE: ضریب x^8 در تابع... - zr2358 - 02 بهمن ۱۳۸۹ ۰۵:۳۶ ب.ظ
(۰۲ بهمن ۱۳۸۹ ۰۴:۴۵ ب.ظ)afagh1389 نوشته شده توسط: [tex](x^{2} x^{3} x^{4})^{3}=(x^{2}(1 x x^{2}))^{3}=x^{6}(1 x x^{2})^{3}[/tex] ممنون آفاق خانوم تا اینجاشو خودمم رفتم ولی ادامش... توی کتاب فقط [tex]1 x x^{2}[/tex] رو گفته که میشه [tex]\frac{1}{x-1}[/tex] میتونیم از تصاعدهندسی استفاده کنیم؟ که میشه [tex]\frac{1(1-x^{3})}{1-x}[/tex] بعدشو دیگه یادم نیست که صورت و مخرج چطور ساده میشن(مال ریاضی راهنمایی!!!) اصلا نمیدونم اینطوری درسته یا نه آقا / خانم امیدوار اگه لطف کنن بگن چطور حلش کردن ممنون میشم چون جوابشون درسته |
RE: ضریب x^8 در تابع... - ۱۲۸qwi - 02 بهمن ۱۳۸۹ ۰۶:۳۲ ب.ظ
با اجازه امیدوار ضریب X^8 در: [tex]\left( \chi ^{2} \chi ^{3} \chi ^{4} \right )\left( \chi ^{2} \chi ^{3} \chi ^{4} \right )\left( \chi ^{2} \chi ^{3} \chi ^{4} \right )[/tex] حالا دو تا حالت داریم: ۱/از دوتا پرانتز x^2 واز پرانتز بعدی x^4 انتخاب بشه که این حالت خودش به سه حالت اتفاق میفته به خاطر ترتیب پرانتز ها ۲/از دوتا پرانتز X^3 واز بعدی X^2 ابنم سه حالت داره که طبق فرمایش امیدوار میشه ۶ |
RE: ضریب x^8 در تابع... - امیدوار - ۰۲ بهمن ۱۳۸۹ ۰۸:۴۹ ب.ظ
اگه کتاب گسسته پوران رو داری کامل توضیح داده زمانی که عبارتی به صورت زیر داریم: [tex]\left( a b c d \right )^{n}[/tex] و در این عبارت به دنبال ضریب [tex]a^{n1}b^{n2}c^{n3}d^{n4}[/tex] به شرط اینکه [tex]n=n1 n2 n3 n4[/tex] آنگاه ضریب برابره با: [tex]\frac{n!}{n1!n2!n3!n4!}[/tex] البته اون متغییر های توی پرانتز بیشتر هم میتونه بشه ولی شرطش یادتون نره. ببخشید دیر شد |
RE: ضریب x^8 در تابع... - zr2358 - 02 بهمن ۱۳۸۹ ۰۹:۴۵ ب.ظ
(۰۲ بهمن ۱۳۸۹ ۰۸:۴۹ ب.ظ)امیدوار نوشته شده توسط: اگه کتاب گسسته پوران رو داری کامل توضیح داده زمانی که عبارتی به صورت زیر داریم: خب آره کتاب پوران رو دارم ولی از این فرمول چطوری اینجا استفاده کنم؟!! شرطش چطوری برقراره! |
ضریب x^8 در تابع... - امیدوار - ۰۳ بهمن ۱۳۸۹ ۱۲:۲۰ ق.ظ
خوب دیگه واضحه توانها متغییرها رو جوری انتخاب کن که برابر n بشه مثلا توی همین مثال بالا n=3 هست و خوب توان c یا می تونه ۰ یا ۱ باشه چون ما ضریب x^8 رو باید حساب کنیم اگه توان c رو ۲ بگیری x^8 تولید شد و ما مجبوریم توان a و توان b رو ۰ بگیریم خوب جمع توانها میشه ۰+۰+۲=۲ که مخالف ۳ است پس نمی توان از این حالت استفاده کرد اگه توان c بیشتر از ۲ باشه که دیگه نمی تونیم x^8 رو نمی تونیم تولید کنیم توان x بیشتر از ۸ میشه. خوب حال این دو حالت رو بررسی می کنیم اگه توان c برابر ۰ باشه با قراردان توان b برابر ۲ جملهی x^6 رو تولید می کنیم ،خوب ما باید به x^8 برسیم اگه توان a رو ۱ انتخاب کنیم به خواستمون رسیدیم جمع توانها هم ۱+۲+۰=۳ برقراره. کتابم پیشم نیست فردا بیشتر توضیح میدم یکی از تستهای پوران هم به همین روش حل کرده. |
RE: ضریب x^8 در تابع... - حامد - ۰۳ بهمن ۱۳۸۹ ۰۱:۳۱ ق.ظ
اینم راه حل تستی ضریب [tex]x^r[/tex] در [tex](1 x x^2 ...)^n[/tex] برابر است با: [tex]\binom{r n-1}{r}[/tex] ولی اینجا جملات محدوده پس این رابطه هم باید بلد باشید: [tex](1 x x^2 ... x^{m-1})^n=(1-x^m)^n(1 x x^2 ...)^n[/tex] برای ادامهی کار رابطهی زیر رو هم که می دونستید! [tex](1-x^m)^n=1-\binom{n}{1}x^m \binom{n}{2}x^{2m}-\binom{n}{3}x^{3m} ... (-1)^nx^{nm}[/tex] همون طوری که آفاق خانوم گفتند: (۰۲ بهمن ۱۳۸۹ ۰۴:۴۵ ب.ظ)afagh1389 نوشته شده توسط: [tex](x^{2} x^{3} x^{4})^{3}=(x^{2}(1 x x^{2}))^{3}=x^{6}(1 x x^{2})^{3}[/tex] پس: [tex](1 x x^2)^3=(1-x^3)^3(1 x x^2 ...)^3[/tex] [tex](1-x^3)^3=1-\binom{3}{1}x^3 \binom{3}{2}x^{6}-... (-1)^3x^{9}[/tex] [tex](1 x x^2)^3==\textbf{(} 1-\binom{3}{1}x^3 \binom{3}{2}x^{6}-... (-1)^3x^{9} \textbf{)}(1 x x^2 ...)^3[/tex] که دنبال ضریب [tex]x^2[/tex] بودیم که برای اینکار تنها یک حالت وجود داره که اینه که پرانتز اولی ۱ باشه و دومی [tex]x^2[/tex].چونکه در بقیهی حالات از اولی توان بیشتر از۲ حاصل میشه.پس جواب برابر میشه با: [tex]1\times \binom{2 3-1}{2}=\binom{4}{2}=6[/tex] تنها بدی این راه حل اینه که یه خورده زود جواب میده! ---- تست ویرایش با بیشتر از ۱۵ تصویر توسط ادمین! تست OK توسط حامد! |