تالار گفتمان مانشت
بحث در مورد سوالات ساختمان داده ۹۰ - نسخه‌ی قابل چاپ

صفحه‌ها: ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
حل سوالات ساختمان داده ۹۰ - admin - 04 اسفند ۱۳۸۹ ۰۱:۴۳ ق.ظ

hashMap رو نمی‌‍‏‏شه توی این موقعیت و برای این سوال به کار برد. شما تابع hash رو چه طور می‌‍‏‏خوای معرفی کنی که دو عضو غیر همتا هیچ برخوردی با هم نداشته باشند؟ دقت کنید که ما هیچ اطلاعی از نوع داده‌‍‏‏های دو لیست نداریم. اگر به فرض مثال می‌‍‏‏دونستیم که همه داده‌‍‏‏ها عدد صحیح هستند و ... می‌‍‏‏شد با برخی کارها الگوریتم از مرتبه n ارایه داد اما الان چنین فرضی رو نمی‌‍‏‏شه کرد. فرض کنید که اعداد داخل آرایه از نوع اعشاری با تعداد بی نهایت اعشار باشند. شما چه hashMap ای رو می‌‍‏‏تونی طراحی کنی که بتونه این مسئله رو حل کنه؟ اصلاً این خودش یه مسئله NP هست که بشه یه ترتیب dictionary برای این اعداد پیدا کرد. چرا که بین هر دو عدد می‌‍‏‏تونه یه عدد دیگه قرار بگیره. در مورد مصاحبه شرکت‌‍‏‏ها و غیره:
متد ۱ اش: که پیچیدگی مرتب‌‍‏‏سازی رو غلط نوشته! nlogn هست نه logn.
متد ۲ اش: با فرض مقدار صحیح بودن از hashMap استفاده کرده که کاری بس آسان و شدنی است. اما با فرض‌‍‏‏های دیگه محال و غیر ممکن است.

حل سوالات ساختمان داده ۹۰ - www - 04 اسفند ۱۳۸۹ ۰۱:۳۶ ب.ظ

سوال ۵۵ ساختمان داده:
فرض میکنیم n=16 پس ما چهار تا عنصر داریم فرض کنیم هر چهر عنصر ما عدد ۲ باشد.
اگر از روش هش استفاده کنیم(با توجه به فصل ۱۱ کتاب کورمن میدانیم ۳ روش هش با ادرس دهی باز عبارتند از ۱-خطی ۲- مجذوری ۳- مضاعف) اگر از روش زنجیر استفاده کنیم چون گفته عناصر تکراری هیچ فرقی باهم ندارند برای درج ما چهار بار باید در خانه ۲ درج کنیم یعنی اگر تمام عناصر تکراری باشد بهn به توان یک دوم برای درج نیاز خواهیم داشت. پس روش هش جواب نمیدهد. در ضمن اگر از هر کدام از ۳ روش استفاده کنیم باز همون زمان بالا برقرار خواهد بود.
با توجه به فصل ۱۴ کتاب کورمن و با استفاده از درخت آماره پویا هر سه عمل جواب lgn میباشد.
با این اوصاف گزینه ۳ درست است.

RE: حل سوالات ساختمان داده ۹۰ - shahryar - 04 اسفند ۱۳۸۹ ۰۲:۱۷ ب.ظ

(۰۴ اسفند ۱۳۸۹ ۰۱:۳۶ ب.ظ)www نوشته شده توسط:  سوال ۵۵ ساختمان داده:
اگر از روش هش استفاده کنیم(با توجه به فصل ۱۱ کتاب کورمن میدانیم ۳ روش هش با ادرس دهی باز عبارتند از ۱-خطی ۲- مجذوری ۳- مضاعف) اگر از روش زنجیر استفاده کنیم چون گفته عناصر تکراری هیچ فرقی باهم ندارند برای درج ما چهار بار باید در خانه ۲ درج کنیم یعنی اگر تمام عناصر تکراری باشد بهn به توان یک دوم برای درج نیاز خواهیم داشت. پس روش هش جواب نمیدهد. در ضمن اگر از هر کدام از ۳ روش استفاده کنیم باز همون زمان بالا برقرار خواهد بود.
با توجه به فصل ۱۴ کتاب کورمن و با استفاده از درخت آماره پویا هر سه عمل جواب lgn میباشد.
موقعی که الگوریتم بهتری داریمO(1) گزینه ۳ که قابل قبول نیست!

RE: حل سوالات ساختمان داده ۹۰ - www - 04 اسفند ۱۳۸۹ ۰۲:۲۵ ب.ظ

نقل قول: سوال ۵۵ ساختمان داده:

الگوریتم بهتر را میشه توضیح بدهید؟

RE: حل سوالات ساختمان داده ۹۰ - shahryar - 04 اسفند ۱۳۸۹ ۰۲:۴۱ ب.ظ

(۰۴ اسفند ۱۳۸۹ ۰۲:۲۵ ب.ظ)www نوشته شده توسط:  
نقل قول: سوال ۵۵ ساختمان داده:

الگوریتم بهتر را میشه توضیح بدهید؟
دکتر تنهایی که گفتن.

حل سوالات ساختمان داده ۹۰ - www - 04 اسفند ۱۳۸۹ ۰۲:۴۴ ب.ظ

اون روش به نظر من نمیشه کتاب مرجع کتاب کورمن هستش تو اونم اینو نوشته نظرات شخصی جواب نمیده.
لااقل بجای اینکه از گفتن این حرفا یه سر میرفتین کورمنو میخوندین.
امیدوارم که موفق باشید.

حل سوالات ساختمان داده ۹۰ - MJRS - 04 اسفند ۱۳۸۹ ۰۳:۵۹ ب.ظ

(۰۴ اسفند ۱۳۸۹ ۰۱:۴۳ ق.ظ)admin نوشته شده توسط:  hashMap رو نمی‌‍‏‏شه توی این موقعیت و برای این سوال به کار برد. شما تابع hash رو چه طور می‌‍‏‏خوای معرفی کنی که دو عضو غیر همتا هیچ برخوردی با هم نداشته باشند؟ دقت کنید که ما هیچ اطلاعی از نوع داده‌‍‏‏های دو لیست نداریم. اگر به فرض مثال می‌‍‏‏دونستیم که همه داده‌‍‏‏ها عدد صحیح هستند و ... می‌‍‏‏شد با برخی کارها الگوریتم از مرتبه n ارایه داد اما الان چنین فرضی رو نمی‌‍‏‏شه کرد. فرض کنید که اعداد داخل آرایه از نوع اعشاری با تعداد بی نهایت اعشار باشند. شما چه hashMap ای رو می‌‍‏‏تونی طراحی کنی که بتونه این مسئله رو حل کنه؟ اصلاً این خودش یه مسئله NP هست که بشه یه ترتیب dictionary برای این اعداد پیدا کرد. چرا که بین هر دو عدد می‌‍‏‏تونه یه عدد دیگه قرار بگیره. در مورد مصاحبه شرکت‌‍‏‏ها و غیره:
متد ۱ اش: که پیچیدگی مرتب‌‍‏‏سازی رو غلط نوشته! nlogn هست نه logn.
متد ۲ اش: با فرض مقدار صحیح بودن از hashMap استفاده کرده که کاری بس آسان و شدنی است. اما با فرض‌‍‏‏های دیگه محال و غیر ممکن است.

البته اگر اعداد double هم باشند فکر میکنم مشکلی برای hash کردنشون وجود نداره. چون میتونیم این اعداد double رو به صورت یک عدد مثلا ۶۴ بیتی درنظر بگیریم و بعد عملیات hash رو روی داده‌ها انجام بدیم!

RE: حل سوالات ساختمان داده ۹۰ - www - 04 اسفند ۱۳۸۹ ۰۷:۳۹ ب.ظ

در مورد سوال ۵۵ من این نظرم مینویسمو بس اگراز روش هش با الگوریتم گفته شده استفاده کنیم برای پیاده سازی این کد باید یه حلقه از ۱ تا رادیکال ان بنویسی و در درون حلقه شرط برابری مقدار را با یکی از خانه‌ها را انجام دهی که اگر با هر خونه ای برابر شد یک واحد در درج به ان اضافه یا در حذف کم کنی و در جستجو هم بگردی با این اوصاف جواب این حلقه میشه رادیکال ان. این تفسیر من از الگوریتم شماست. اگه اشتبا میکنمشماتوضیح دهید.[/php]

RE: حل سوالات ساختمان داده ۹۰ - admin - 05 اسفند ۱۳۸۹ ۰۱:۴۸ ق.ظ

گویا شما hash رو درست متوجه نشدین! من شیوه دسترسی بر اساس o1 رو توضیح دادم. خیلی واضح و مشخصه این سوال و جای هیچ شک و شبهه‌‍‏‏ای نداره.
در مورد کتاب کورمن: دوستان به جای ارجاع کردن وقت و بی وقت به این کتاب به شرایط مسایل دقت کنند. کتاب کورمن هم می‌‍‏‏تونه اشکال داشته باشه. ما اینجا دلایل عقلی می‌‍‏‏آوریم و دوستان جواب‌‍‏‏های نقلی!
کی گفته تنها تابع hash رو به سه روش می‌‍‏‏شه ساخت؟ به هر روشی می‌‍‏‏شه این تابع رو ساخت و اصلاً این ساختن این توابع برای خودش صنعتی مهم به حساب میاد! اگه به همین سادگی و سر راستی بود که بسیاری از شرکت‌‍‏‏ها واسه به دست آوردن اعداد اول بزرگ پول‌‍‏‏های هنگفت هزینه نمی‌‍‏‏کردن. من یه تابع hash خیلی ساده( به قول شما خطی) پیشنهاد دادم و شما اصرار بر غلط بودن دارید.

در نظر داشته باشید که من کنکوری نیستم و ذی‌‍‏‏نفع جواب‌‍‏‏ها هم نیستم. تنها به اصرار دوستان توی این مباحث شرکت کردمSmile

حل سوالات ساختمان داده ۹۰ - ف.ش - ۰۵ اسفند ۱۳۸۹ ۰۱:۲۶ ب.ظ

من خودم این سوال اجتماع رو اشتباه زدم چون به مرتب بودن دو لیست دقت نکردم ولی قبلا یه سوال دیده بودم مشابه این سوال که میخواست میانه رو پیدا کنه و logn میشد(البته در پایه ۴/۳)

RE: حل سوالات ساختمان داده ۹۰ - piloop - 05 اسفند ۱۳۸۹ ۰۳:۵۰ ب.ظ

(۰۴ اسفند ۱۳۸۹ ۰۱:۴۳ ق.ظ)admin نوشته شده توسط:  hashMap رو نمی‌‍‏‏شه توی این موقعیت و برای این سوال به کار برد. شما تابع hash رو چه طور می‌‍‏‏خوای معرفی کنی که دو عضو غیر همتا هیچ برخوردی با هم نداشته باشند؟ دقت کنید که ما هیچ اطلاعی از نوع داده‌‍‏‏های دو لیست نداریم. اگر به فرض مثال می‌‍‏‏دونستیم که همه داده‌‍‏‏ها عدد صحیح هستند و ... می‌‍‏‏شد با برخی کارها الگوریتم از مرتبه n ارایه داد اما الان چنین فرضی رو نمی‌‍‏‏شه کرد. فرض کنید که اعداد داخل آرایه از نوع اعشاری با تعداد بی نهایت اعشار باشند. شما چه hashMap ای رو می‌‍‏‏تونی طراحی کنی که بتونه این مسئله رو حل کنه؟ اصلاً این خودش یه مسئله NP هست که بشه یه ترتیب dictionary برای این اعداد پیدا کرد. چرا که بین هر دو عدد می‌‍‏‏تونه یه عدد دیگه قرار بگیره.

سلام

کلا وقتی صحبت از کامپیوتر هست، همیشه محدودیتی هم وجود داره. این مورد رو در نظر بگیرید که اگر اعداد اعشاری با بینهایت رقم اعشار داشیم حتی نمی شد این اعداد رو با nlogn مرتب کرد. (با روش های مبتی بر مقایسه) چون زمان مقایسه هم دو عنصر را دیگه نمی شد ثابت در نظر گرفت. طراح حتما در ذهن خودش فرض ثابت بودن زمان مقایسه عناصر رو داشته چون در غیر این صورت تست کلا غلط خواهد بود. در رابطه با روش hash کردن داده های مختلف، می شه هر عنصر با هر نوع داده ای رو به صورت دنباله ای از ۰ و ۱ در نظر گرفت و اون وقت دیگه hash کردن کاره دشواری نیست. (همون چیزی که خودتون هم اشاره کردید) بنابراین اگر در حالت میانگین بخواهیم بررسی کنیم، می شه پراکندگی عناصر در خانه های جدول hash را برابر فرض کرد. بنابراین من هم فکر می کنم که گزینه ۲ صحیح باشه. من خودم گزینه ۱ رو زدم اما با توجه به این که ما هیچ شناختی از ماهیت داده‌ها نداریم قاعدتا نمی شه تابع بهینه hash رو در تحلیل مد نظر قرار داد.