تالار گفتمان مانشت
سوال ۷۵ مهندسی ۸۸ - نسخه‌ی قابل چاپ

صفحه‌ها: ۱ ۲ ۳
سوال ۷۵ مهندسی ۸۸ - negarak69 - 13 بهمن ۱۳۹۱ ۰۳:۴۰ ب.ظ

سلام

من قبل دیدن این تاپیک این سوالو اینجوری حلش کرده بودم
تعداد کل دستورات------> 100+14=114
پس نانو کلا میشه ۱۱۴*۵۰
حالا میکرو برا ادرس دهی نانو به ۷بیت نیاز داره یعنی عملا حجم جدید میکرو---->7*180
که با این حساب :صرفه جویی-------> 180*(7-50)
یعنی گزینه ۳

سوال ۷۵ مهندسی ۸۸ - negarak69 - 13 بهمن ۱۳۹۱ ۰۸:۴۵ ب.ظ

کسی نظری نداره راجع به این راه حل؟

سوال ۷۵ مهندسی ۸۸ - StudentSE - 13 بهمن ۱۳۹۱ ۱۰:۵۷ ب.ظ

(۱۳ بهمن ۱۳۹۱ ۰۸:۴۵ ب.ظ)negarak69 نوشته شده توسط:  کسی نظری نداره راجع به این راه حل؟
تو تستا شیوه narges جواب میده....

RE: سوال ۷۵ مهندسی ۸۸ - masoud67 - 12 بهمن ۱۳۹۲ ۱۱:۱۵ ق.ظ

دعوای قشنگی بود
من که لذت بردم Cool

ولی ازطرفی برای اولین بار با موردی مواجه شدم که تا حالا ندیده بودم و اونم log گرفتن از ریز دستورات بود و یکی دیگه ۸ بیت برای دستور آدرس بعدی بود که چشممون به جمالش روشن شد Big Grin (البته کاری به درستی یا غلطی اش ندارم ولی میگم تا حالا ندیده بودم)

دو حالت تست ۸۸ و ۹۰ را با هم مقایسه کنید و طبق نظر خودم و بر اساس فرضیاتی که هست و مواردی که تا حالا از این مدل تست ها دیدم اینو حل میکنم
فرض ۱: جوابهایی که برای این سوال هست ، سیگنال کنترلی ۵۰ گرفته میشه و با log جعبه های شرطی جمع نمیشه
فرض ۲: ولی درسوال سال ۹۰ جوابهایی که داده شده ، تعداد سیگنالهای کنترلی با log جعبه های شرطی جمع شده
فرض ۳: تعداد دستورات متفاوت میشه = تعداد جعبه های شرطی + تعداد جعبه های انتقالی (موردی غیر از این ندیدم)

با فرض ۱ و ۳
حجم حافظه اصلی = ۱۸۰ * ۵۰
حجم میکرو = ۱۸۰ * log114 برابر با ۱۸۰ * ۷
حجم نانو = ۱۱۴ * ۵۰
صرفه جویی میشه ۱۸۰ * ۴۳
که در مورد جواب سنجش چند نظر هست
۱/ اشتباه حساب کرده
۲/ یه بیت واسه تمایز جعبه های شرطی و انتقال در نظر گرفته (که این احمقانه است)
۳/ طراح معلوم نیست چه نیتی داشته شاید مثل شما یه فیلد آدرس بعدی در نظر گرفته و .... خدا عالمه

با فرض ۲ و ۳
حجم حافظه اصلی = ۱۸۰ * ۵۴
حجم میکرو = ۱۸۰ * ۷
حجم میکرو = ۱۱۴ * ۵۰
و صرفه جویی میشه ۱۸۰* ۴۴

البته فرض های دیگری هم میشه گرفت . مثلا حجم میگرو میشه
[tex](180*log100) (180*log14) = 180*11[/tex]
یعنی جداشون کنیم که بازم عجیبه
ولی جواب حالت اول بدست میاد

در کل ، چیزی که معلومه اینه که اساتید معماری تو این زمینه لنگ میزنن، چون کتابی ندیدم که درست در این مورد توضیح بده و یا اگر اساتید تو این زمینه تخصص دارن ، شاید اختلاف سلیقه و نظر زیاده که کسی طرف توضیح چنین مطالبی نمیاد.
توجه کردید که تو این چند سال چقدر تست از این موضوع میاد ولی کتابها اصلا به این موضوعی توجی ندارن و فقط صرفا با چند تا تست ، جمع و جورش میکنن و میرن
پس خیلی خودتون را ناراحت نکنید. اگه دیدید تست خیلی مبهمه رد بشید برید.

RE: سوال ۷۵ مهندسی ۸۸ - masoud67 - 14 بهمن ۱۳۹۲ ۰۹:۵۰ ق.ظ

در کمال تعجب و ناباوری امروز اون دو موردی که گفتم تا حالا به چشمم نخورده بود ، خورد
۱/ log گرفتن از ریز دستورات
۲/ بیت برای آدرس دستور بعدی
که همین الان تو کتاب بانک تست پارسه دیدم (هر چند من این کتابو اصلا صحیح نمیدونم ولی دیدم اینجا مطرح کنم بد نیست)

در این کتاب گفته که برای آدرس دهی ۱۸۰ کلمه باید از ۸ بیت استفاده کرد. در روش بدون نانو باید تمام ۵۰ سیگنال استفاده شود و در نانو فقط کافی آدرس دستور بعدی بیاد یعنی ۵۰-۸=۴۲ اختلاف بیت های این دو مجموعه میشه و ۱۸۰*۴۲
و علنا ۱۰۰ جبعه و ۱۴ جعبه کشکه

البته خوشحال نباشید چون همینو تو کتاب معماری پارسه اینجور جواب داده که آدم دردش میاد که تو خودشون هم درگیری دارن
تعداد دستورات متفاوت ۱۱۴
حافظه = ۱۸۰ * ۵۰
حافظه میکور = ۱۸۰ * ۷ ، اینجا ۷ همون log دستورات ۱۱۴ هست
و صرفه جویی میشه ۴۳*۱۸۰
و به صراحت گفته که کلید سنجش اشتباهه که ۴۲ گرفته

خلاصه دوستان وقتی تو یه موسسه بزرگ و با اساتید مجرب HuhHuhHuh چنین اختلافی هست ، زیاد به خودتون سخت نگیرید.