حل سوالات معماری کامپیوتر ۹۰ - نسخهی قابل چاپ صفحهها: ۱ ۲ |
حل سوالات معماری کامپیوتر ۹۰ - yas67 - 03 اسفند ۱۳۸۹ ۰۱:۳۴ ب.ظ
فرض کنید جوابش بشه ۱۲ بیت -یعنی ۱۲ بیت برای tag داریم این که کسی مشکلی نداره آدرس ۱۷ بیتی .خوب در این صورت یه ادرس میدن من میخام بررسی کنم ببینم مکانش کجاست خوب با استفاده ۵ بیت برای set حدس میزنم که مثلا مجموعه ۳ بعد با استفاده tag میفهم کدوم بلوک در مجموعه ۳ هست -بعد حالا من دیگه بیتی برام باقی نمانده که بفهمم کدوم کلمه در بلاک- من به نظرم جواب ۱۲ درست نیست مگه اینکه شما هر بلوک یه کلمه در نظر بگیرید که اینو نمیشد از صورت سوال برداشت کرد. ویرایش:من متوجه اشتباهم شدم ۱۲ بیت درسته چون آدرس ۱۷ بیتی نیست |
حل سوالات معماری کامپیوتر ۹۰ - raminbarca - 04 اسفند ۱۳۸۹ ۱۰:۰۱ ق.ظ
فکر کنم به اونی که تو پرانتز نوشته بودم دقت نکردید، نوشته بودم ۳۲*۴*(تعداد کلمات هر بلوک)، تو تعداد کلمات هم ضرب کردم دیگه. بعد چون تعداد کلمات بلوک تو کش و حافظه برابر هستن با هم ساده می شن. (البته با شما که ویرایش کردین نبودم، با دوست قبلی بودم بیشتر ) |
RE: حل سوالات معماری کامپیوتر ۹۰ - mujtaba - 08 اسفند ۱۳۸۹ ۰۶:۰۷ ب.ظ
(۰۱ اسفند ۱۳۸۹ ۱۰:۰۹ ق.ظ)bahar نوشته شده توسط: کتاب مقسمی صفحه ۴۲۳ -در روش memory map سیستم کامپیوتری فقط یکسری دستورات وسیگنال کنترلی read و write دارد و از همان دستورات برای i/o استفاده میکند ...بچهها این گزینه هم که سوال ۷۲ ۴باشه درسته به نظرم این سوال یا باید حذف بشه یا باید هردو گزینه صحیح اعلام بشه ...و سوال tag ? سوال ۶۹و سوال ۷۴ رو چی زدید؟ آقا، همین پردازندههای x86 هم دارای روش memory map هستند و هم دستورات ورودی خروجی دارند. دلیل غلط بودن گزینهی ۴ قید فقط در سیستمی که پردازندهی آن دستورات I/O ندارد پیاده سازی کرد. من با سوال ۷۲ مشکل دارم |
حل سوالات معماری کامپیوتر ۹۰ - bahar - 08 اسفند ۱۳۸۹ ۰۶:۱۰ ب.ظ
شما چی میگید سنجش درست کلید رو داده ؟ |
RE: حل سوالات معماری کامپیوتر ۹۰ - mujtaba - 08 اسفند ۱۳۸۹ ۰۶:۱۲ ب.ظ
۷۲ گزینهی ۲ میشه که کلید زده ببخشید منظورم این بود که با سوال ۷۱ مشکل دارم که قاطی کردم |
حل سوالات معماری کامپیوتر ۹۰ - bahar - 08 اسفند ۱۳۸۹ ۰۶:۱۶ ب.ظ
اما من هنوزم طبق کتاب مقسمی میگم هردو گزینه درسته ... با سوال ۶۹ چطور ؟منم با ۷۱ مشکل دارم ؟ |
حل سوالات معماری کامپیوتر ۹۰ - hatami - 08 اسفند ۱۳۸۹ ۰۷:۱۲ ب.ظ
کلید سوالات ۷۱ و ۷۲ درست است |
حل سوالات معماری کامپیوتر ۹۰ - mujtaba - 08 اسفند ۱۳۸۹ ۰۷:۲۳ ب.ظ
سوال ۶۹ درسته واحد آدرس پذیر ۱۷ بیت میشه (کلمه دو واحد آدرس پذیره)، پس دستورات یک کلمهای شامل ۳ تا رجیستر هستن یک بیت رو میذاریم به عنوان مشخص کنندهی طول دستور. ۶ بیت برای opcode. سرجمع ۹ بیت میمونه برای ۳ تا رجیستر، پس هم رجیستر ۳ بیت، پس ۸ تا رجیستر داریم. برای دستور یک کلمهای، ۱۷ بیت برای آدرس، ۶ بیت برای دو تا رجیستر، یک بیت برای نوع دستور در جمع داریم، ۸ بیت میمونه تا به ۳۲ بیت برسیم. میشه ۲۵۶ بیت برای opcode پس ۲۵۶ دستور دو کلمهای داریم. من در مورد سوال ۷۲ همین رو اضافه کنم که کتاب آقای مقسمی وحی منزل نیست ها! به عنوان یک سخت افزاری که درس ریزپردازنده رو پاس کرده میگم گزینهی ۴ نادرسته. کسی در مورد سوال ۷۰ حرفی داره؟ من وقت کنکور زدم ولی یادم نیست چی زدم، راهنمایی میتونید بدین چطوری حل میشه؟ |
حل سوالات معماری کامپیوتر ۹۰ - javadjj - 10 اسفند ۱۳۸۹ ۰۳:۲۴ ب.ظ
گفته حافظه اصلی ۱kb برابر حافظه کش هستش درسته پس باید یک کیلوبایت رو در تعداد مجموعهها و تعداد بلوک در هر مجموعه ضرب کنیم تا تعداد سطر های حافظه اصلی محاسبه شود ۱kb*32*4 یعنی [tex]2^{10}\times 2^{5}\times 2^{2}=2^{17}[/tex] میشه کلا ۱۷ بیت برای ادرس که کل کش ۳۲ مجموعه داره ۵ بیت برا مجموعه ها ۱۲ بیت برای tag باقی میمونه البته خیلی از دوستان میگن ۲ بیت برای بلوکه اما دقت کنیم اینجا حافظهها بلوک بندی نیست منظور از ۴ بلوکی همون k-way set که k=4 هستش یعنی تصور کنید یک ماتریس یا ۳۲ سطر و ۴ ستون چون اگه بلوک بندی باشه حتما واحد بلوک رو هم تو صورت سوال میداد مثلا میگفت هر بلوک ۴ کلمه هستش که ما باید ۲ بیت از ۱۷ بیت رو برای کلمه در بلوک در نظر میگرفتیم که میشد ۱۰ اما اینجا به نظر من منظور از ۴ بلوکی همون way های کش هست موفق باشید |