تعداد ارقام با معنی یک عدد - نسخهی قابل چاپ صفحهها: ۱ ۲ |
RE: تعداد ارقام با معنی یک عدد - javadjj - 22 بهمن ۱۳۸۹ ۰۷:۵۳ ب.ظ
(۲۲ بهمن ۱۳۸۹ ۱۲:۴۸ ب.ظ)shahryar نوشته شده توسط: بچهها جواب این سوال گزینه چنده؟ بیایید یه چیزی رو تمرین کنیم؟!! وقتی سوال ریاضی حل میکنیم حواسمون به تمام قضا یای و نکات مربوطه باشه و هیچوقت روند تکراری رو استفاده نکنیم در مورد همین سوال باید بگم که برای بدست آوردن تعداد ارقام با معنای یک تقریب شاید حدود ۴ یا ۵ تا قضیه وجود داشته باشه قضیه ای که در بالا گفتم شاید اصلی ترینشون باشه اما خوب گفتم چند تا!!! در قضیه بالا به خطای مطلق عدد و خود عدد نیاز داریم که به هیج وجه نمیشه این ۲ تارو از جمع این دو تا عدد یا از صورت مساله بدست آورد!!! میریم سراغ یک قضیه: اگر a تقریبی از A باشد انگاه [tex]\delta (a)\leq 0.5\ast 10^{-n}[/tex] که این n همون تعداد ارقام با معنای درست هستش یا اینطور بگم هرگاه خطای نسبی یک عدد کوچکتر از عبارت بالا باشه این عدد دارای n رقم با معنی هستش پس در اینجا این دو تا عدد n=6 رقم با معنای درست دارند حالا یک چیز دیگه رو هم میدونیم و اون انتشار خطای نسبی در جمع دو تا عدد هستش و او این هست که [tex]\delta (a b)\leq max[\delta (a),\delta (b)][/tex] در مورد این سوال با توجه به دو تا قضیه مطرح شده در بالا نتیجه میگیرم که: خطای نسبی جمع این دو تا عدد برابر خطای نسبی عدد بزرگتر هستش خطای نسبی عدد بزرگتر هم که حتما کوچکتر از [tex]0.5*10^{-6}[/tex] چون در صورت سوال گفته دارای ۶ رقم با معنی هستند! با توجه به عدد ۶ که در صورت مساله هستش پس در نتیجه جمع دوتا عدد هم n=6 رقم با معنای درست داره پس گزینه ۴ صحیح هستش امیدوارم واضح بوده باشه و کسی نفهمید بگه بیشتر توضیح بدهم اگر کتاب محاسبات عددی پوران(اقای یوسفی) گزینه ۳ رو اعلام کرده که حتما اشتباه حل کردند ایشون در حل سوالات ۸۸ سوال دوم همون سال ۸۸ یعنی جواب معادله به روش میلن رو هم اشتباه حل کردند و گزینه ۳ درست هستش و مستقیم اعداد رو در فرمول جایگذاری کردند در صورتی که باید ابتدا اعداد رو از جدول در معادله دیفرانسیل جایگذاری میکردند و سپش جواب رو در فرمول می گذاشتند بنده با ایشون مکاتبه ای از طریق ایمیل داشتم و اشتباه رو گوشزد کردم و ایشون هم قبول کردند و انشا الله در چاپ بعدی اصلاح میشه کلا فک کنم موقع حل سوالات ۸۸ ایشون کمی گیج بودند!! |
تعداد ارقام با معنی یک عدد - hosnieh - 01 مهر ۱۳۹۰ ۰۹:۵۸ ق.ظ
سلام، بچهها راجبه همین سوال ۸۸ اگه دوتا عدد رو باهم جمع کنیم میشه ۶۵/۵۵۰۰ که اگه طبق تعریف خود کتاب رقم های با معنیش بشمریم میشه ۶ تا. آیا این راه محاسبه اشتباه؟ چرا؟ من محاسبات پاس نکردم آخه. اولین بار دارم از کتاب پوران میخونم. ممنون میشم راهنمایی کنید. |