تالار گفتمان مانشت

نسخه‌ی کامل: شهید بهشتی قران کاوی رایانشی
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
این گرایش چه هست دقیقا؟
سلام دوستان با توجه به اینکه خیلیا این سوال رو دارن من یک توضیحی بدم:
اولا که این گرایش چیزه جدیدی نیست و تو چند تا از دانشگاه های خارج از کشور هم وجود داره البته به نوعی دیگه.
۶۰درصد دروس با هوش مصنوعی یکیه و ۴۰درصدش دروس قرآنیه. درضمن ۱۱واحد پیش نیاز دروس قرآنی و عربی هم داره.
اما مهمترین نکته اینه که پایان نامه تون باید بصورت تخصصی رو تکس قرآن باشه. یعنی داده کاوی رو قرآن..
کلاسا و دانشکده واسه ما امسال بعضیاش تو دانشکده کامپیوتر بود بعضیاش تو پژوهشکده. اما از ترم آینده قراره همه ی کلاسها تو پژوهشکده برگزار بشه.
اساتید هم کلا 5تا هستن:
دکتر طالب پور که نیاز به معرفی نداره و انقد بزرگواره که من به چشم یک پدر بهش نگاه میکنم.
دکتر محمودی که کاش امثال ایشون بیشتر داشتیم.
دکتر درزی و دکتر روحانی هم اساتید علوم قرآنی هستن که خیلی عالین. یک هیات علمی هم جدیدا اضافه شده که ما 2ترم قبل باهشون درس نداشتیم.
البته گفتن که از ترم بعد دکتر شمس فرد و دکتر مینایی هم قراره 1درس رو ارائه بدن. دکتر شمس فرد واسه nlp و دکتر مینایی هم که همه میدونن رو قرآن زیاد کار کردن قراره یکی از دروی مشترک بین هوش مصنوعی و قرآن رو تدریس کنن. ولی خوب میگم هنوز قطعی نیست.
مدرک همون هوش مصنوعیه ولی قرآن کاوی هم کنارش ذکر میشه. دکتری فعلا نداره ولی قصد دارن بیارن. تو رشته های دیگه هم واسه دکترا میتونید ادامه تحصیل بدید و مشکلی نداره.
ما که ورودی اول بودیم، 5نفریم و 1 نفر با رتبه 180، دو نفر با رتبه 240، و دو نفر هم با 260 قبول شده بودیم. حالا باید ببینیم امسال بچه ها با چه رتبه ای قبول میشن.
در مورد آینده شغلی هم بطور کلی چندتا موسسه علوم اسلامی و علوم قرآنی داخل تهران و قم وجود دارن که میشه استخدام شد. اگه بخواید بدون پارتی و پول یک جای دولتی استخدام بشید، با این گرایش راحت تر از گرایش هوش میتونید اقدام کنید.
دوستان لطفا از این به بعد به جای پیام خصوصی، سوالاتتون رو همینجا عنوان کنید که بقیه هم بتونن استفاده کنن چون اکثر سوالا مشترکه. درخدمتم...
ببخشید، میشه بفرمایید که دقیقا چه هدفی در این گرایش دنبال میشه؟ مثلا عنوان یک پایان نامه یا مقاله که مرتبط به این گرایش باشد را می فرمایید؟
Blush
اینکه می فرمایید تو دانشگاه های خارج از کشور هم وجود داره یعنی اینکه امکان اپلای با این گرایش هست؟
(01 تير 1395 08:07 ب.ظ)dhgh نوشته شده توسط: [ -> ]اینکه می فرمایید تو دانشگاه های خارج از کشور هم وجود داره یعنی اینکه امکان اپلای با این گرایش هست؟
دوستان عزیز لطفا از این نوشته برداشت بدی از این سخن بنده نداشته باشید چرا که تنها سعی کردم نگاهم به مسئله علمی باشد ولاغیر.
قطعا چیزی از ارزش کار دوستان کم نخواهد شد.
با توجه به جستجویی که کردم رشته ای با این نام در خارج از کشور وجود ندارد چرا که لزوما اون گستردگی لازم را از نظر بین المللی نداره که بخواد به عنوان یه رشته درنظر گرفته بشه . اما خب بحث داده کاوی بر روی کتب دینی همچون قرآن به عنوان یک تز دکتری مورد بررسی قرار گرفته.
به لحاظ علمی اعتبار این رشته در صورتی به صورت بین المللی ارزشمند خواهد بود که بیشتر بر جنبه های علمی و کاربردی هوش پرداخته شه تا اینکه دوستان بخواهند به دنبال کشف معجزه باشند و همسوی یک ایده ئولوژی رفتار کنند، طبیعیست هنگامی که هر علمی درخدمت توجیه مسئله ای به هر صورت باشد به مرور حالت علمی خود را از دست خواهد داد. پس اگر قصد خارج از کشور رفتن دارید و این رشته را انتخاب کرده اید دانشگاهها را به دو دسته تقسیم خواهیم کرد.
۱- دانشگاههای کشورهای اسلامی که ممکن است تز ارشد شما را هم از لحاظ علمی معتبر بدانند و هم بار دینی اون بتواند تاثیر مثبتی بر پذیرش شما داشته باشد.
۲- دانشگاههای کشورهای غیراسلامی که تز ارشد شما را از لحاظ دستاورد علمی و پژوهشی بررسی خواهند کرد و جنبه دینی مسئله طبیعتا براشون اهمیتی ندارد.
البته نکته ای را اضافه کنم. کشورهای غیراسلامی در زمینه های انسانی و پژوهش های دینی ممکنه است این موضوعات براشون با ارزش باشد.
در آخر هم لینکی را میزارم از یک سری مرجع که ببینید روی این موضوع تحقیقاتی انجام شده است. موفق باشید

مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمی‌باشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
(01 تير 1395 08:00 ب.ظ)majidgeek نوشته شده توسط: [ -> ]ببخشید، میشه بفرمایید که دقیقا چه هدفی در این گرایش دنبال میشه؟ مثلا عنوان یک پایان نامه یا مقاله که مرتبط به این گرایش باشد را می فرمایید؟
Blush

والا این رشته رو دکتر طالب پور آوردن و دلیل اصلیشونم اینه که چرا وقتی کشورهایی مثل آمریکا دارن رو تکس قرآن کار میکنن، ما این کارو نکنیم. ایشون خودشون ارشد و دکتراشون رو انگلیس گرفتن و از نزدیک با موسسات اونجا آشنایی داشتن.
اهداف رشته هم بطور کلی دو بعده متفاوته؛ هدف واقعی و قابل دسترس فهم بهتره قرآن کریم است و هدف اصلی که البته ممکنه برآورده هم نشه اثبات اعجاز است.
بعنوان مثال یک موضوع یافتن آیات مشابه با استفاده از الگوریتم های یادگیری ماشینی است.
موضوع سمینار خودم تعیین موضوع سوره ها با استفاده از سجع های قرآن هست که اگه جواب بده موضوع پایان نامه ام میشه طراحی یک سیستم که سجع های قرآنی رو تشخیص بده و موضوع اصلی آیات با استفاده از انواع سجع تعیین بشه.

(01 تير 1395 08:07 ب.ظ)dhgh نوشته شده توسط: [ -> ]اینکه می فرمایید تو دانشگاه های خارج از کشور هم وجود داره یعنی اینکه امکان اپلای با این گرایش هست؟

یکی سری دانشگاه ها تو عمان و اردن و بخصوص مصر هستن که اونام بصورت تخصصی کار میکنن و تو این دانشگاه ها قطعا میتونید ادامه تحصیل بدید. اما اون موسسه قرآنی که تو امریکا هست هدفشون بعد مذهبی قرآن نیست و روی قرآن بعنوان یک متن معمولی کار میکنن مث سایر متونی که دارن روش کار میکنن. و یکم بعیده که دانشجوی ایرانی رو جذب کنن. ولی دکتر طالب پور میگفتن که اونا خیلی خوب دارن کار میکنن و اگه بشه رفت اونجا تو این رشته خیلی بهتر از اینجا میشه پیشرفت کرد. هرچند که بنظرم اینجا هم اولشه و تا جا بیفته طول میکشه.
سلام
کسی می دونه وضعیت دکتری تو این گرایش چطوره؟ میشه خود هوش مصنوعی رو برای دکتری ادامه داد؟
من این رشته رو قبول شدم و واقعا سردرگم و ناراحتم، کاش الزهرا رو قبل از بهشتی زده بودم حداقل گرایشم هوش بودSad
لینک مرجع