تالار گفتمان مانشت
تکنیک interleaving - نسخه‌ی قابل چاپ

تکنیک interleaving - فاطمه ارشد ای تی - ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۴ ۰۲:۴۵ ب.ظ

این تکنیک برای فرمت کردن سطح پایین دیسک های سخت به کار می رود.

منظور از سطح پایین دیسک سخت چیست؟

RE: تکنیک interleaving - gunnersregister - 02 خرداد ۱۳۹۴ ۰۴:۰۶ ب.ظ

یکی از پارامترهای مهم در هارد دیسک‌ها، Interleave می‌باشد چون سرعت چرخش موتور زیاد بوده و همیشه نیز روشن می‌باشد و حرکت هد از یک نقطه به نقطة دیگر (از سکتور یا ترک به یک سکتور یا ترک دیگر) کند می‌باشد بنابراین اگر بخواهیم سکتورهای پشت سر هم را بخوانیم یا بنویسیم امکان‌پذیر نخواهد بود زیرا زمانیکه مثلاً سکتور یک خوانده می‌شود و هد آماده خواندن سکتور ۲ شود منطقه سکتور ۲ از زیر هد عبور کرده است (سرعت چرخش موتور ثابت و زیاد می‌باشد) بنابراین باید صبر نمائیم تا یک دور کامل بزند تا به سکتور ۲ برسد و این برای تمامی سکتورها وجود دارد بنابراین برای خواندن یک ترک کامل به صورت فوق باید دیسک چند بار بچرخد که به این حالت گوئیم پارامتر اینترلیو n می‌باشد در هاردهای جدید این پارامتر با توجه به تکنولوژی جدید به یک رسیده است و هیچ‌گونه چرخش اضافی نیاز نیست.

هنگامی که بلاک شماره ۱ خوانده می شود ، در حین پردازش آن هد از رو بلاک ۲ رد می شود . پس از اتمام پردازش بلاک ۱ هد بر سر بلاک ۳ رسیده است. بنابراین برای خواندن بلاک ۲ می بایست یک دور دیسک صبر کرد. یک راه ساده برای رفع این مشکل آن است که شماره بلاک های یک شیار پشت سر هم نباشد. مانند شکل زیر :

[تصویر:  362575_interleave.jpg]

در این حالت پس از خواندن بلاک B1 ، در هنگام پردازش آن هد از روی B5 رد شده و زمانی که پردازش B1 تمام می شود هد بر سر بلاک B2 قرار گرفته است و بنابراین بلافاصله می توان B2 را خواند.
در شکل فوق برای خواندن تمام بلاک ها دیسک باید ۲ دور بزند. در این شکل که بلاک ها یک در میان چیده شده اند ضریب درهم چینی ( interleave factor ) برابر ۲ می باشد. ضریب درهم چینی را با If نمایش می دهیم. به طور کلی اگر بلاک ها n در میان چیده شده باشند If=n+1 خواهد بود. اگر If برابر ۳ باشدزمان خواندن کل بلاک ها ۳ دور و در حالت کلی خواندن تمام بلاک ها به If دور زدن دیسک نیاز دارد.

RE: تکنیک interleaving - فاطمه ارشد ای تی - ۰۳ خرداد ۱۳۹۴ ۰۵:۰۴ ب.ظ

خیلی ممنون و تشکر
جهت توضیحات اضافه برای مفهوم سطح پایین دیسک
بدسکتور چیست؟



سکتور از کوچکترین تقسیمات سطح دیسک است. ممکن است زمانی دراثر ضربه ویا حرکت نا صحیح بازو وهد بخشی از سکتورها آسیب ببیند . همچنین ممکن است خاصیت مغناطیسی بخشی از دیسک از بین برود یا ضعیف شود آنگاه گوییم دیسک سخت دارای بدسکتور شده است. بدسکتور ها دو نوع فیزیکی و منطقی دارند.چنین وضعیتی می بایست هرچه سریع تر به رفع بدسکتورها اقدام نمود.



فرمت کردن چیست؟



فرمت کردن به منظور تعیین شیارها و سکتورها بر روی سطح دیسک انجام می شوند.

فرمت کردن دو نوع سطح بالا ( HLF ) و سطح پایین ( LLF ) دارند. لازم است در اینجا به مفهوم سطح بالا و پایین اشاره کنیم . به طور کلی در مباحث دیسک سخت و ذخیره سازی ها سطح پایین به معنای سطح فیزیکی و سطح بالا به مفهوم سطح منطقی و نرم افزاری است و به هیچ عنوان این عبارت مفهوم مشکل یا آسان و یا کم اهمیت و پاهمیت و از این قبیل ندارند.

فرمت سطح بالا آن نوع فرمتی است که اکثر کاربران با آن آشنایی دارند که با فایل format.com یا نرم افزارهای مشابه انجام می شود و وظیفه آن تعیین شیارها و سکتورها به صورت منطقی یعنی در سطح بالا انجام می شود.

فرمت سطح پایین ( format low level ) نیز برای مشخص کردن شیارها و سکتورها به صورت فیزیکی است.این نوع فرمت به دلیل این که در سطح پایین انجام می شود ممکن است ساعت ها به طول بینجامد.

تقسیم بندیهای سطح دیسک به منظور آدرس دهی مکانهای مختلف این سطح و قانون مندی ذخیره سازی انجام می شود . هدها نیز بر روی شیارها حرکت می کنند و اطلاعات را می خوانندو می نویسند.