تالار گفتمان مانشت

نسخه‌ی کامل: راه حل مکعب روبیک کشف شد!
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
آفتاب: دانشمندان پس از صرف سال‌ها زمان در نهایت توانستند عدد نهایی پازل مکعب «روبیک» را کشف کنند، عددی که تعداد حرکات کافی برای حل این پازل را بیان می‌کند.

جهان با نفسی حبس شده برای 3 دهه در انتظار چنین روزی بود، روزی که در نهایت گروهی از مهندسان، دانشگاهیان و شیفتگان ریاضی بتوانند عددی را کشف کنند که زندگی، جهان و مهمتر از همه راه حل «مکعب روبیک» را توضیح دهد.

این رقم عدد 20 است، حداکثر تعداد حرکاتی که برای حل کردن این پازل به آن نیاز است.

کشف و حل این عدد جادویی 35 واحد پردازشگر و سال‌ها زمان و انرژی انسانی را صرف کرده است.

به دلیل 42,252,003,274,489,856,000 موقعیت حرکتی ممکنی که در مکعب‌های روبیک وجود دارد، رایانه‌ها در نهایت توانستند این الگوریتم جادویی را شکسته و آن را حل کنند.

محققان ابتدا تمامی حرکات ممکن بر روی این مکعب را کنار یکدیگر قرار دادند و سپس با حذف تعدادی از موقعیت‌های حرکتی متقارن حرکات ممکن و کاربردی را به جا گذاشتند سپس با کمک الگوریتم‌های رایانه‌ای موفق به حل کردن تمامی موقعیت‌های حرکتی ممکن در این پازل شدند.

عدد 20 به مدت یک دهه آستانه پایین محدودیت حرکت‌های ممکن در پازل مکعب روبیک بوده است اما دانشمندان در نهایت توانستند آن را به عنوان مرز بالای محدودیت عدد قطعی این پازل اعلام کنند.
این مطلب رو واسه این اینجا آوردم چون حس کردم الگوریتمی که باهاش مسئله حل شده برای علاقمندان به هوش مصنوعی و طراحی الگوریتم میتونه قابل فهم و جالب باشه!
من که راه حل ندیدم! تنها سقفش رو تعیین کردن! یعنی توی هر شرایطی در بهترین حالت می شه با کمتر از 20 حرکت مرتبش کرد!! به نظر من مهم پیدا کردن بهترین حالته!( هر چند که این بنده خدا! این رو هم پیدا کرده! و احتمالاً یه جا همه حالات و روش حلش رو ذخیره کردن! شاید به درد بخوره!) اما الگوریتمی هنوز کشف نشده
(22 مرداد 1389 03:50 ق.ظ)admin نوشته شده توسط: [ -> ]من که راه حل ندیدم!
منظورم از راه حل اینجاش بود:
نقل قول: محققان ابتدا تمامی حرکات ممکن بر روی این مکعب را کنار یکدیگر قرار دادند و سپس با حذف تعدادی از موقعیت‌های حرکتی متقارن حرکات ممکن و کاربردی را به جا گذاشتند سپس با کمک الگوریتم‌های رایانه‌ای موفق به حل کردن تمامی موقعیت‌های حرکتی ممکن در این پازل شدند.

نقل قول: اما الگوریتمی هنوز کشف نشده
درسته، هنوز الگوریتم سرراست خاصی واسه حل همه حالتها کشف نشده ولی هیوریستیک های خوبی براش ایجاد کردند.

دکتر اینجا از اون جاهاییه که مهندسین نرم افزار(الگوریتم) کنار وایمیستن و مهندسین هوش مصنوعی(هیوریستیک) مسئله رو حل می کنند.Big Grin
هیوریستیک رو من قبل از اینکه دانشگاه بیام هم برخی اوقات استفاده می کردم. مهم اینه که صنعت هیوریستیک حالیش نمی شه بیشتر اوقات و صنایع حساس این چیزها حالیش نمی شه. اگه هیوریستیک جواب خیلی خوبی تلقی می شد کسی دنبال حل کاملش نمی رفت.
به هر حال روش های هیوریستیک قابل اتکای 100 درصد نیستن و ممکنه برخی اوقات توی گل( و تپه!) بمونن
نقل قول: به هر حال روش های هیوریستیک قابل اتکای 100 درصد نیستن و ممکنه برخی اوقات توی گل( و تپه!) بمونن
خب آره، ولی جایی که هیوریستیک‌ها بصورت احتمالی کار میکنند الگوریتم‌ها هیچ چیزی واسه گفتن ندارن! (مثل همین روبیک خودمون)
هیوریستیک‌ها برعکس الگوریتم ها، بصورت قطعی نمی تونن به جواب برسن(البته در صورت وجود جواب) ولی در حوزه مسائلی که راه حل صوری ندارن و الگوریتم نمی تونه حل کنه نمره خوبی گرفتن!
الان الگوریتمهای تقریبی و احتمالی خیلی توی بورس هستند و علمی‌تر از روش های هیوریستیک کار می کنن. این نوع الگوریتم‌ها در تخصص ماهاست Smile
برای اولین بار تو مانشت دیدم که دو نفر دارن برای هم کری می خونن و نه تنها مکالمه شون مشمئز کننده نیست، خیلی هم آموزنده است.
ممنون.
(24 مرداد 1389 05:20 ق.ظ)admin نوشته شده توسط: [ -> ]الان الگوریتمهای تقریبی و احتمالی خیلی توی بورس هستند و علمی‌تر از روش های هیوریستیک کار می کنن. این نوع الگوریتم‌ها در تخصص ماهاست Smile

خوب پیدا کنید دیگه مثل برا همین روبیک!!!
(21 مرداد 1389 09:58 ب.ظ)Soheil نوشته شده توسط: [ -> ]...

این رقم عدد 20 است، حداکثر تعداد حرکاتی که برای حل کردن این پازل به آن نیاز است.

...

میدونید این عدد به چی معروف بود؟!عدد خداوند(god's number)
من یه pdf انگلیسی آموزش حل روبیک رو توی نت دیدم اما آخرش نفهمیدم چه جوری حل میشه Sad
برنامه هایی هستن که حالت اولیه‌ی مکعب را بهشون میدی واون یه راه حل میده، من چنا از این برنامه هارو امتحان کردم

کمترین تعداد حرکتی که دیدم 40 بو ولی تا 180 حرکت هم می دادن، الگوریتم هایی که استفاده میکننو نفهمیدم چی هستن، ولی خوب مطمئناً بهینه نیستن

در عین حال افرادی رو هم دیدم که اینقدر تمرین کردن که سه سوت درستش می کنن!! من فکر می کنم اگه قرار باشه راه حلی به جز یک الگوریتم کلی بری مکعب روبیک باشه که حالاتشم کم باشه، می شه از یادگیری اشتفاده کرد، در واقع همونطور که بعضی انسان‌ها عمل می کنن!
(01 تير 1390 10:58 ق.ظ)hamidkhl نوشته شده توسط: [ -> ]برنامه هایی هستن که حالت اولیه‌ی مکعب را بهشون میدی واون یه راه حل میده، من چنا از این برنامه هارو امتحان کردم

کمترین تعداد حرکتی که دیدم 40 بو ولی تا 180 حرکت هم می دادن، الگوریتم هایی که استفاده میکننو نفهمیدم چی هستن، ولی خوب مطمئناً بهینه نیستن

در عین حال افرادی رو هم دیدم که اینقدر تمرین کردن که سه سوت درستش می کنن!! من فکر می کنم اگه قرار باشه راه حلی به جز یک الگوریتم کلی بری مکعب روبیک باشه که حالاتشم کم باشه، می شه از یادگیری اشتفاده کرد، در واقع همونطور که بعضی انسان‌ها عمل می کنن!

تو مگه جزو سربازی های 1 تیر نبودی پس چرا هستی هنوز؟
آره، اینم آخرین لحظه های مانشتیه منه Sad

ساعت 4 باید بریم ترمینال از اونجا اعزام می شیم
لینک مرجع